, , , ,

„Coslys“ šampūnas/dušo želė su dumbliais

08:15


Prieš kelis dešimtmečius Prancūzijoje įkurto ekologiškos kosmetikos gamintojo „Coslys“ pavadinimas siejamas su lelija, kuri prancūziškai vadinama lys. Nuo vandens toli nutolti nepavyko - išbandyta ir įvertinta „Coslys“ priemonė su rudaisiais dumbliais, kuri gali atlikti dvi funkcijas: šampūno ir dušo želė.

Dviejų viename būčiau nesirinkusi, jei ne dumbliai, kurie man tinka ir labai patinka, ypač atvejais, kuomet gamintojui pavyksta išlaikyti balansą ir į priemonę įkomponuoti veiksmingą dumblių kiekį, tuo pačiu nepaliekant dominuoti jų kvapo. Anot „Coslys“, priemonė turtinga oligo-elementais ir mineralais, lengvai tonizuoja odą ir plaukus.

Kaip Jūs įsivaizduotumėt šio šampūno kvapą? Tikrai ne taip, kaip jis kvepia iš tikrųjų: nuskintu žaliu karčiu augalu. Labai karčiu. Vertinant išimtinai kvapą, šampūnas/dušo želė nėra iščiustyta. Tačiau kam patinka neįkyrūs, nusikvepiantys žolių kvapai, jį įvertins. Po pradinės nuostabos, kuri niekaip nekoreliavo su lūkesčiais, man kvapas ėmė patikti. Gamintojas tvirtina, kad kvapas yra natūralus. Nesuabejočiau tuo, nes kvapas „neparketinis“.

Kaip dušo želės šios priemonės nenaudojau, bet manau, kad žalias kartus kvapas ryte smegenis pažadintų ne ką prasčiau nei citrusiniai kvapai.

„Coslys“ šampūnas/dušo želė su dumbliais yra skaidrus, permatomas. Ne per skystas, putoja gerai - naudojasi taupiai.

Gamintojas nenurodė, kokiai odai ir kokiems plaukams skirta priemonė. Ji yra remineralizuojanti, tai yra, savo sudėtyje turi mineralų, ir jau patys spręskite, ar Jūsų kūnui ir plaukams reikia būtent to. 

Kaip šampūnas, man šis gaminys patiko tuo, kad plauna tikrai gerai, tačiau neišsausina galvos odos, o plaukus švelniai pastandina ir palieka purius. Nenaudodama formavimo priemonių, šiuo šampūnu plaukus plaunu, kai noriu būtent tokio efekto. 

Nekasdienė priemonė, tačiau savo savybėmis man yra vertinga ir pasiteisinusi. Čia reikėtų intarpo, kad ant buteliuko nurodyta, jog šampūnas/dušo želė yra pagamintas su jūros vandeniu.Kadangi jūros vanduo yra šarminis, todėl plaukai teoriškai turėtų būti švelniai „pašiaušiami“. 

Išvada: patiko, esu patenkinta ir visai mielai turėčiau ką nors iš panašių „Coslys“ priemonių.

Sertifikuota „Ecocert“.

„Coslys“ šampūno/dušo želės su dumbliais sudėtis, INCIAqua, Spiraea Ulmaria Flower Water*, Sodium Coco Sulfate, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Maris Sal, Laminaria Digitata Extract, Sodium Chloride, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Parfum, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Coco Alcohol, Sodium Sulfate, Glycine Soja, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Potassium Sorbate (and) Dehydroacetic Acid (and) Benzyl Alcohol (système de conservation), Benzyl Salicylate (and) Limonene.
*ekologiškai išauginti augalai

Priemonė pirkta Prancūzijos parduotuvėje „Mondebio“, kaina 5,95 euro/250 ml.

Pabaigai - džiuginanti charakteristika:

  • Be sintetinių kvapų ir dažiklių,
  • Be cheminių konservantų,
  • Be GMO,
  • Be PEG,
  • Be parabenų,
  • Nebandyta su gyvūnais.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)