,

Vyrams: kepti medvilniniai marškiniai

09:15

„Charles Tyrwhitt“ nuotrauka
Marškinių lyginimas... Ar yra bent vienas žmogus, kuriam tai patinka? Gera žinia, kad gaminami ir vadinamieji nelyginami marškiniai ir tai nėra sintetika. Atvirkščiai, kalbėsiu apie šimtaprocentinės medvilnės marškinius, kuriuos galima surasti pagal žodžius „No iron“, „Non iron“ arba tiesiog „Travel shirts“.

Būtent sintetinės medžiagos daugiausiai naudojamos praktiškai taikant naujas audinių technologijas. Kaip pavyzdys: sporto, turizmo drabužiai, kurie turi būti lengvi, greitai džiūstantys, sulaikantys šilumą ir išgarinantys drėgmę. Kalbant apie dalykinę aprangą, geriausia, kad ji būtų natūralaus pluošto, nes dėvimą visą darbo dieną, o kartu - gerai ventiliuotųsi, neleistų sukaisti bei sugertų prakaitą.

Įvairūs gamintojai visame pasaulyje pasistengė palengvinti savo klientams gyvenimą, pasiūlydami medvilninius marškinius, kurių nereikia lyginti. Pasinaudosiu Didžiosios Britanijos kompanijos „T.M. Lewin“ pateikiamu technologijų aprašymu, kuris paaiškina, kaip medvilniniai marškiniai įgyja viliojančių savybių.

„T.M.Lewin“ atskleidė, kad marškiniai yra tiesiog iškepami ypatingai aukštoje temperatūroje! Tokią pačią technologiją taiko ir kiti gamintojai.

Gamintojas teigia, kad nesileido į kompromisus ir toliau naudoja tik medvilnę, o kepti marškiniai yra tokie pat malonūs dėvėti kaip ir įprastiniai. Užlygintos juostelės šalia sagų, taip pat medžiagos klostės prie pat rankogalių. Tai labai gerai matosi nuostraukoje:


„T.M. Lewin“ nuotrauka
Nors gamintojai paprastai žada labai drąsiai, kad išskalbsite, pakabinę išdžiovinsite ir galite dėvėti, iki galo taip nėra.

Iš patirties apie kelioninio tipo marškinius galiu pasakyti, kad vistik šiek tiek gudraujama, teigiant, kad jų visiškai nereikia lyginti. Reikia. Tačiau pliusai kaip ant delno - tokie marškiniai išsilygina daug greičiau ir paprasčiau negu įprastiniai, jie beveik nesilamdo, ilgiau išlaiko savo formą bei standumą.

Nelyginamus marškinius supakavus į lagaminą, o vėliau ištraukus juos, greičiausiai nereikės viešbučio personalo prašyti lygintuvo - užteks pakabinti šiltame drėgname vonios kambaryje, o vėliau tiesiog leisti nusikaboti.

Minusu galėčiau įvardinti tai, kad kaip gamintojas marškinius užlygino, nieko pakeisti jau nebeišeis. Tarkime - užlygino kantą ant rankovių ir klostes šalia rankogalių. Ir viskas, taip ir liks iki momento, kol marškiniai nusinešios ir nuspręsite jų nebedėvėti. Daugiau nė vienoje vietoje dar kažko užlyginti amžiams techniškai neįmanoma.

Pirmoje nuotraukoje matote nuostabiai gražius „Charles Tyrwhitt“ nelyginamus marškinius, čia gamintojo puslapis. „T.M. Lewin“ asortimentas. Nelyginamus marškinius pardavinėja JAV parduotuvės „Macys“, „Nordstrom“.

Nenuskriaustos ir moterys, nors jos dalykinį aprangos kodą interpretuoja plačiau - suknelės, palaidinės. Tačiau jei reikia marškinių ir visiškai nėra ūpo užsiimti jų lyginimu, galima ir taip - parduotuvė „Chicos“.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)