Sveikinimas ir trumpa 2015 metų santrauka!

12:22


Lydimi šalčio ir akinančio sniego įžengėme į 2016-uosius. Noriu palinkėti, kad per juos nė vienas nestokotume pasitikėjimo savo jėgomis, pasiryžimo keistis, drąsos veikti. Nuolatiniai maži žingsneliai daug svarbesni negu vienas tolimas šuolis, todėl toliau stengsiuosi padėti atrasti ir prisitaikyti natūralius gaminius ar pasidalinti patarimais, kurie Jūsų gyvenimą gali paversti sveikesniu, gražesniu, skanesniu. Gražių ir sėkmingų 2016-ųjų!

Atvirai sakant, šiemetiniam sveikinimui buvau atsidėjusi blizgančius „Dior“ vitrinos burbulus, bet apsigalvojau, kai gavau dovanų šį kankorėžių medelį :) Neįtikinamiausia, kad draugė jį pagamino pati ir jis simbolizuoja viską, kas man yra svarbu: natūralumas, gamta, antrą kartą panaudojamos medžiagos, rankų darbas, gyvybė, subtilumas ir estetika.


Per 2015-uosius tinklaraštyje „Natūralus ID“ buvo paskelbta daugiau kaip 160 įrašų. Pernai sausio pradžioje buvo publikuotas dabar vertas pakartojimo įrašas „Žiema. Kaip padėti sau“ – kaip tik apie šaltį ir žvarbą, kurie mus ką tik užklupo.


Iki šiol nepasikeitė nuomonė, kad „Everyday Minerals“ makiažo šepetėliai yra patys geriausi: švelniausi ir patvariausi. 


Nežinau, ar tai darėte Jūs, bet aš pakankamai sąžiningai 2015-aisiais šukavau antakius ir jie tapo tvarkingesnės formos, išraiškingesni. 


Teko atsisakyti mėgto „Avril“ tušo, kas metė mane į iki šiol trunkančias idealaus tušo paieškas ir net sugrąžino prie „Dr.Hauschka“ tušo, bet, deja, man laimės tai kol kas neatnešė. Įsimylėjau lietuvišką gėlių vandenį, pradėjau kokosų aliejaus valgymo eksperimentą. Atlaikiau netrumpai, bet teko mesti, nes kad ir užmaskuotas kokosų aliejaus riebumas buvo pradėjęs kelti paniką. Tokiais kiekiais, kokiais jautėsi efektas sveikatai, aš kokosų aliejaus negaliu valgyti. Ar radau jam pakaitalą? Taip ir dar universalesnį, tačiau apie tai kada nors vėliau.


„Douglas“ išleido sertifikuotą ekologišką kosmetikos liniją. Deja, analogiškos „H&M“ žadėtos naujienos pernai taip ir nesulaukėme. Lieka tikėtis, kad kuo vėliau sulauksime, tuo ji bus kokybiškesnė ir įvairiapusiškesnė.


Levandų eterinio aliejaus ir blakstienų tušo triuką laikau vienu didžiausių atradimų ir 100% pasiteisinusių. Įsilašinti į naują tušą eterinio aliejaus tapo taip natūralu, kad neįsivaizduoju, kaip anksčiau to nedarydavau. Lygiai taip pat natūralu drėkinti alaviju odą ir plaukus: odą ryte ir vakare, o plaukus po plovimo. Buvo atrastas dar vienas puikus medaus drėkiklis „Honeyquat“, kuris netrukus susikompromitavo ir gyvavimą baigė klozete. Mano rekomendacija nepirkti galioja iki 2017 metų balandžio.


Apie šaltas grožio priemones dabar galvoti visiškai nesinori, tačiau straipsnį „Ledinis kavos grožis“ pravartu prisiminti tuomet, kai reikia greitai tonizuoti ir stangrinti odą – prieš spektaklį ar vakarėlį. 

Jūsų patogumui: „Poras kemšančių aliejų reitingas“, kaip ir „Jautrumą saulei keliantys eteriniai aliejai“, taip pat skirtumai, kuriuos pajusite aliejaus kaukes laikydami ant sausų arba ant drėgnų plaukų, kurie aliejai į plauką įsigeria, o kurie apgaubia. Prasiplėtė ir natūralių priemonių arsenalas dantų balinimui. Prie universalių patarimų taip pat priskirčiau „Epsom“ druskos panaudojimą savo ir augalų sveikatai bei nusideginimų gydymą levandų eteriniu aliejumi.

Vyrai taip pat neliko nuskriausti. Išskirtinai jiems rašiau apie keptus medvilninius marškinius bei indėnišką „Martina Gebhardt“ kremą.


Pati asmeniškai labai džiaugiuosi, kad pasigilinau į temą, kodėl sveika oda turi būti šiek tiek rūgšti – tai padeda tikslingiau atsirinkti ir naudoti priemones. Dėl to naudoju jau antrą buteliuką puikaus kreminio „Andalou“ prausiklio ir amlos miltelius. Dar vienas pradžiuginęs atradimas – bekvapis nulupamas nagų lakas „Litlle Ondine“, kuris vertas revoliucijos epiteto.

Apie nuvylusius ar nuliūdinusius dalykus daug kalbėti nesinori. Labiausiai gaila, kad pernai užsidarė „Holos“.

Eina laikas ir sau eina, o kai pažvelgi atgal, pasirodo, kiek visko buvo įdomaus.

Neabejoju, kad 2016 metai bus šiuo atžvilgiu tokie pat dinamiški ir kupini įdomių atradimų. Likite įsijungę, naujos įdomybės prasidės pirmąją 2016 metų savaitę :)

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)