, ,

Biurai modernyn, oda – prastyn

08:39


Nė kiek neperdedu. Kuo geresnes ir patogesnes sąlygas stengiamasi sudaryti moderniose darbo vietose, tuo labiau nukenčia žmogus. Tą patį orą pirmyn-atgal stumdantys kondicionieriai, sausra tokia, kad drėgmę per kelias valandas ištraukia net iš lūpų. Ir nesvarbu, kad geri daug skysčių. Vakare į veidrodį geriau nežiūrėti iš arti, nes bus atsilupę viskas, ką net nemaniau galint atsilupti.

Trumpai kalbant, pradėjus dirbti naujoje vietoje kvadratu ar net kubu pajutau visapusišką modernaus biuro poveikį. Ta proga teko pagilinti žinias, kaip padėti sau.

Drėkinimo fenomenas

Kai ko praktiškai neįmanoma pakeisti. Paprastai dideliuose biurų pastatuose temperatūra ir oro cirkuliavimo intensyvumas reguliuojamas centralizuotai ir bendras to sukuriamas poveikis yra kiekvienos darbo dienos duotybė. Iš tikrųjų labai efektyvus būtų oro drėkinimas, tačiau jei erdvės didelės, prasmę turėtų nebent ypa2 galingi drėkintuvų variantai. Ar tokį pirksime patys? Ne.

Štai kodėl stalčiuje pravartu turėti patinkantį savo nuosavą drėkikliuką. Flakoną švelnaus terminio vandens, kuris purškia ypač smulkia dulksna ir sėda ant odos netirpindamas blakstienų tušo, neutralų hidrolatą ar mineralinio vandens su purkštuku.

Nuoširdžiai siūlau rinktis ką nors bekvapio ar su ypač silpnu kvapu, nes nebūtinai visiems patiks rožės, pušys ar jazminai. Kuo mažiau kiekvienas ir visi kartu naudos erzinančių dalykų, tuo mažiau kils nepasitenkinimo.

Žinoma, neužmirškite gerti daugiau paprasto vandens, švelnių arbatų, mineralinio vandens, valgyti daug vandens turinčius vaisius, uogas ir daržoves.

Maitinimo fenomenas

Kadangi oras yra labai sausas, logiška imtis odos drėkinimo. Bet ar pastebėjote, kaip greitai drėgmė ištraukiama iš visur? Spėji palaistyti gėles, o žemė vazonuose vėl sausa kaip pelenai. Nespėjai prisipurkšti, vėl traukia odą ir viena prie kitos limpa lūpos.

Tiesa yra ta, kad drėgmę odoje padeda išlaikyti lipidų (riebalų) sluoksnis jos paviršiuje. Todėl vien purkštukai nepadės, odą būtinai reikia padengti kiek riebesniu nei įprastai kremu/krempudra ar kita priemone, kurią naudojate. Galbūt pridėti lašelį riebesnio kremo, balzamo ar nerafinuoto aliejaus.

Mano organizmas į tokio sausumo aplinką reaguoja kaip į ekstremalias sąlygas ir riebesnę priemonę gerte sugeria. Apie odos blizgėjimą nėra net kalbos, tačiau gavusi porciją geresnio maitinimo oda jaučiasi kiek komfortiškiau.

Taip pat siūlau atsargai turėti mini pakuotę kremo ar netgi kaukės, kuria būtų galima dienos metu patepti vietas, kurių oda yra labai plona ar linkusi raukšlėtis: paakius, lūpas ir šalia jų, kur formuojasi juoko raukšlelės.

Kalbant apie pagalbą sau iš vidaus, galioja tas pats, kaip su vandeniu: į racioną verta įtraukti sveikų riebalų, tarp kurių šaukštas nerafinuoto aliejaus ant salotų, avokadai, riebi žuvis.

Apsauga

Bet kurio sezono metu nebus perteklinis aliejų/sviestų/vaškų pagrindu pagamintas balzamas. Toks dalykas geras tuo, kad taip pat tinka lengvai patepti paakius, lūpas, nosies gleivinę, netgi nagus.

Makiažas

Didžiąją dalį savo gyvenimo, kai dažausi, naudoju birią mineralinę kosmetiką. Geras dengimas, lengva odos neapsunkinanti ir nekemšanti tekstūra, matomas efektas. Nealergizuojanti sudėtis vos iš kelių ingredientų. Atrodo, nieko geriau ir nesugalvosi, bet į biurą vistik geriau kreminio tipo makiažo priemonės. Jos papildomai maitina ir drėkina odą, todėl yra pranašesnės – tiesiog oda sausėja lėčiau ir mažiau.

Visoms merginoms ir moterims labai gerai žinoma taisyklė, kad mineralinė kosmetika į odą yra įtrinama. Jei vistiek naudojate birias priemones, padėkite sau pakeisdamos jų dengimo techniką. Rinkitės retesnius, pūstesnius šepetėlius ir ne įtrinkite, o lengvai papudruokite veidą ant viršaus. Ant odos pernešite žymiai mažiau pudros, tačiau veidas vistiek taps matinis.

Kas be ko, būtų šaunu naudoti kreminio tipo šešėlius ir ypač skaistalus, jie odą sausins mažiau nei birūs.

Regeneravimas

Kiek dabar turiu įvairių kaukių, tiek vienu metu nė karto gyvenime neturėjau. Maitinančias, gaivinančias, švelniai pylinguojančias. Ir, kas pačiai sunkiai tikėtina, jas nuoširdžiai naudoju. Tiesa, nustūmiau į šoną kaukes su moliu, nes odą reikia gaivinti, drėkinti, maitinti ir kitaip padėti jai atsistatyti, o ne imtis valymų ar dar vieno sausinimo.

Odos gaivinimo tikslui puikiai pasitarnaus ir įvairūs serumai bei ... šviežias oras.

Dabar tiksliai nepacituosiu, bet man draugė kažkada davė neįprastai nuskambėjusį patarimą, kad akių gleivinės sveikatai reikalingos šviežio oro „vonelės“ kasdien. Bent po pusvalandį. Turiu pasakyti, kad tas puikiai galioja ir veido odai. Jei yra galimybė į gryną orą išlįsti dieną – puiku, jei ne, labai padeda pasivaikščiojimas vakare. Žinoma, kad pati einu miesto gatvėmis: ne miškais ir ne parkais, bet ir tai šiek tiek atstato drėgmę tiek akyse, tiek odoje.

Pabaigai

Tiek visko prirašiau ir tiek visko darau, bet kiekvienas vakaras ir naktis yra tarsi nesibaigiančio karo su diena dalis. Todėl jei žinote veiksmingų triukų – labai laukiu :))

Jums dar gali patikti

7 komentarai (-ų)

  1. Gal galite pasidalinti, kokias kaukes veidui naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mielai :) Nusipirkau „Douglas Naturals“ kaukių trio ir naudoju tai vieną, tai kitą: https://www.douglas.lt/Douglas%20Naturals/ . Dabar joms kaip tik akcija, kainuoja po 1,59 euro.

      Taip pat iš www.iherb.com pirktą „Andalou Naturals“ maitinamąją kaukę su kakavos sviestu ir avokadų aliejumi http://www.iherb.com/Andalou-Naturals-Skin-Food-Mask-Avo-Cocoa-Age-Defying-1-7-oz-50-g/39590 , kitą „Andalou“ enziminę kaukę: http://www.iherb.com/Andalou-Naturals-Fruit-Enzyme-Mask-BioActive-8-Berry-Age-Defying-1-7-oz-50-g/39588.

      Taip pat arsenale CMD rožių kaukė veidui http://naturalusid.blogspot.lt/2015/02/cmd-roziu-kauke-veidui.html , amlos milteliai http://naturalusid.blogspot.lt/2015/10/vitamino-c-uztaisas-amlos-milteliai.html. Vienos vos neužmiršau, dar turiu „Kneipp“ kaukę regeneruojančią, kuri nedaro kažko labai, bet sunaudosiu irgi.

      Ir, aišku, užsisakiau naujausią www.naturisimo.com grožio dėžutę, kur yra įvairių serumų ir kaukių :))

      Panaikinti
  2. Aciu, kad pasidalinote. :) Nes siuo metu odele tokia sudurniavus yra, tai galvoju kokiu kaukiu imtis. Gal turite parekomenduoti koki gera drekinanti krema ar seruma? Beje jusu rasomas blogas nuostabus, kiekviena karta laukiu nauju irasu. :) Sekmes jums, gyvuokite ilgai ilgai..... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū už komplimentą :)))

      Rasa, o kas odai nutikę? Tik trūksta drėgmės ar kažkas dar? Iš vėžių išsukusiai odai vistik siūlyčiau ką nors ramesnio, kad ji ir pati nurimtų. Pirmiausiai man į galvą atėjo "Žiedės" kremas jautriai odai: jis švelnus, labai minkštas, ir drėkina ir maitina :)

      su serumais mano santykiai kiek komplikuoti, aš mieliau renkuosi augalinius priedus. Šįkart turiu nusipirkusi ir pilnu tempu naudoju "Kvapų namų" erškėtuogių CO2 - po mažą lašelį į delną su kremu. Oda gauna daug antioksidantų, karotenoidų, nenusidažo morkų spalva (žiūriu, kad nepadauginčiau). Dalį ant odos, dalį į burną, nes jį ir į vidų galima naudoti - man labai jis patinka, oda atsigavusi atrodo po pasitepimo juo :)

      Panaikinti
  3. Nezinau, viskas kaip ir gerai buvo su oda. Bet cia savaite laiko, kai oda tokia visa issausejus, papilkejus, mazu spuogeliu atsirado, kurie nelabai matomi, bet perbraukus su pirstais per oda jie jauciasi. Gal tikrai reiks pabandyti ziedes krema, apie ji geru atsiliepimu skaiciau. Aciu uz patarimus. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai ir pati tą puikiai žinote, bet jei man reikia tokius pernelyg gero gyvenimo prikviestus svečius greičiau išsivaryti, aš nusiperku butelį stipraus mineralinio vandens - „Vytautą“ ar „Birutę“ -ir išgeriu per dieną 1,5 litro. Labai padeda tokiems nelygumams išsivaikščioti, tarsi atmirko iš vidaus :)

      Panaikinti
  4. Aciu uz patarimus. :) Reiks butinai pabandyti ir si buda, nebuvau jo girdejusi.

    AtsakytiPanaikinti