, , , ,

Naujovės: sertifikuota „Lindex“ kosmetikos linija

07:47

„Lindex“ nuotrauka
Švedijos mažmeninės drabužių prekybos tinklui „H&M“ šiemet sudrebinus rinką „Ecocert“ sertifikuota kosmetika, „Lindex“ tinklas savo klientėms ir klientams siūlo įsigyti „Nordic Ecolabel“ serifikatą turinčių higienos ir kosmetikos priemonių.

„Lindex“ linijoje „Sustainable Choise“ yra dviejų rūšių kūno losjonai, kūno sviestai, kūno prausikliai, cukraus šveitikliai, rankų plovikliai, taip pat vatos diskeliai ir vatos pagaliukai.

Šiaurės šalių eko sertifikatas



„Nordic Ecolabel“ sertifikatas yra orientuotas į aplinkos saugojimą. Šiuo eko ženkliuku gali būti žymimi gaminiai, kurie atitinka griežtus aplinkos apsaugos standartus.

Sertifikatas „Nordic Ecolabel“ neleidžia EDTA ir šios medžiagos druskų, sintetinio muskuso ir kitų medžiagų, galinčių pažeisti žmogaus endokrininę sistemą, triklozano, parabenų, mikroplastiko, vaikams skirti produktai turi būti nekvėpinti. Stipraus surfaktanto SLS su šiuo ženkliuku negali būti dantų pastose.

Skamba neblogai, tačiau kaip ir visose kitose sertifikavimo sistemose, taip ir „Nordic Ecolabel“ yra savų ypatybių. Kadangi „Lindex“ kosmetikos gaminių savo rankose nevarčiau, paieškojau internete, kas turi tokį sertifikatą ir kai kuriais atvejais sudėtys nenudžiugino. Tikiuosi, kad „Lindex“ tinklas pats savo ekologiškiems gaminiams kėlė aukštus reikalavimus, nes nuo to irgi priklauso produktų kokybė.

„Lindex“ linija


„Lindex“ kūno sviesto nuotrauka
Sertifikuoti „Lindex“ kosetikos gaminiai rausvose pakuotėse kvepia gėlėmis, žalsvose - turi ir citrusų toną.

Kūno prausikliuose pabrėžiamas drėkinantis odą glicerinas (7,95 euro/200 ml), kūno šveitikliuose - cukraus kristalai ir shorea sviestas (9,95 euro/200 ml), rankų kremuose - glicerinas ir pantenolis (4,95 euro/75 ml), skystuose rankų muiluose - glicerinas (4,95 euro/500 ml), kūno losjonai praturtinti sviestmedžio sviestu ir migdolų aliejumi, su glicerinu (7,75 euro/250 ml), kūno sviestuose rasite kakavos, sviestmedžio sviesto, glicerino (9,95 euro/250 ml).

„Nordic Ecolabel“ sertifikuoti ekologiškos medvilnės vatos padeliai kainuoja 2,95 euro (80 vienetų), „Ecocert“ sertifikatą turintyseko vatos pagaliukai turi vieną smailų, o kitą plokščią galą. Jie kainuoja 2,95 euro/80 vienetų.

Labai džiugu, kad į masinę prekybą besiorientuojantys gamintojai vis daugiau ir daugiau dėmesio skiria švaresnėms sudėtims.

Nepraeikite pro šalį ir smagių Jums atradimų :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)