, ,

Veido valymas rytais. Ar verta?

09:59

ar ryte reikia prausti veidą

Veido prausimas ar rimtesnis valymas rytais turi ir savo palaikymo, ir nemėgėjų komandas. Gaji sparnuota frazė, kad veidas ne grindys ir jo šveisti nereikia. Kita nuomonė, kad veido oda per naktį išskiria sebumą ir jį reikia nuvalyti su kitais nešvarumais, kad poros nesikimštų ir neatsirastų spuogų. Man užtenka rytais veidą paprastai nuplauti vandeniu, bet nutariau laikyti vatos testą ir pažiūrėti, kokia bus situacija po nakties. Kitos metų metais nieko rytais nedaro, o pradeda ir įsitikina, kad daryti reikia.

Eksperimentą tęsiau savaitę ir jis man neprilipo. Dėl tikslumo veidą vata, sudrėkinta toniku, papildomai pavalydavau ir vakare po dušo, lygiai tokią pat procedūrą dariau ir ryte, nusipraususi vandeniu. Lygiai toks pats vienodas vaizdas ant vatos - nieko. O kai nieko, nėra motyvacijos tai toliau tęsti.

Negaliu neišgirsti pastebėjimų, kad valant veidą ryte su miceliniu vandeniu ar toniku vatos diskelis vistik būna nešvarus. Taigi, kada veidą rytais papildomai valyti reikia?

Argumentai už:

  • Oda serganti, užteršta, savarankiškai operuota - jai reikalinga sterilesnė terpė,
  • Riebalavimasis viršija saiko ribą,
  • Karštas oras, aukšta temperatūra - kaip atgaivinimo priemonė.
Argumentai prieš:

  • Vakare veido oda tinkamomis priemonėmis nuvaloma sąžiningai švariai,
  • Odos regeneravimasis ir sebumo išsiskyrimas yra normalūs,
  • Nemanote, kad nuosavas sebumas yra blogis, kurį reikia pašalinti, o vėliau kompensuoti kremu,
  • Odos nuriebalinimas skatina papildomą sebumo išsiskyrimą ir toks rezultatas nėra pageidautinas.
Sunku įsivaizduoti, kokių nešvarumų ant odos gali atsirasti po nakties, jei tai nėra užsilikęs makiažas ar kažkas spalvoto. Sebumas yra bespalvis, jei ir pagalvė yra švari - poreikio rimtesniam odos valymui neturėtų kilti.

Iš savo praktikos ir pastebėjimų galiu pasakyti, kad gero odos nuvalymo paslaptis yra tinkamos priemonės vakare. Ir jei tarp jų nėra aliejaus, gali būti, kad turėsite bėdos ar privalėsite papildomai pasidarbuoti ryte.

Mano veido odos prausimas vakare yra kompleksinis. Pirmiausiai - migdolų aliejus, kuris gerai nutirpdo tušą, BB kremą ar mineralinį pagrindą, susimaišo su porų išskiriamu sebumu ir jas pravalo. Kadangi riebalas geriausiai tirpsta riebale, o pieneliai ar putojantys prausikliai šios funkcijos neatlieka - štai ir pirmas triukas gražios odos link. Tam nereikia nei ultragarso bangų, nei elektrinių šepetėlių. Vėliau viską nuplaunu su švelniu minimaliai putojančiu prausikliu, kuris galutinai nuima viską, ką sugebėjo nutirpinti ir surinkti migdolų aliejus.

Kadangi vasara, karšta ir taip - karšto rankšluosčio veidui nenaudoju. Tačiau aliejaus elementas ir be to efektyvus.

Jei nebandėte ar aliejaus prisibijote, siūlau pasiryžti. Kad ir su alyvuogių aliejumi. Jei netiks - galėsite  jį suvalgyti :)

Jums dar gali patikti

7 komentarai (-ų)

  1. Na kosmetologai nemanau, kad pritartų, kad veido prausti ryte nereikia :) Nes ne riebaliuką nuplauti reikia, o per odą pašalintus nešvarumus.
    Ir nekalbu apie kosmetikos gamintojų patarimus, nes pasak jų - kuo daugiau naudojam, tuo visiem geriau. Tačiau kalbu apie žmones, kurie mokosi specialių mokslų apie odos priežiūrą, funkcijas. Man asmeniškai prausimas veido vakare/ryte labai pasiteisino. Vakarais taipogi naudoju aliejų, rytais švelnų prausiklį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negalėčiau kalbėti apie tai, ką pasakytų kosmetologai, nes jų yra įvairių, besilaikančių skirtingų metodikų, atitinkamai ir rekomendacijos nevienodos. Nors jei ir būtų vienodos, vistiek atsirastų grupė klientų, kuriems geriau yra kitaip :)

      Oda nėra organizmo pirmasis nešvarumų, toksinų šalinimo pasirinkimas. Pirmiausiai gerai turi dirbti žarnynas ir kitos sistemos, ko vis sunkiau pasiekti gyvenant greitu tempu ir patiriant stresą.

      Jei oda tampa bendros organizmo būklės veidrodžiu ir problema rimta, tada taip - visos papildomos priemonės yra ok, jei pasiteisina - taip ir reikia daryti. Aš matyt kitokių problemų turiu, ne šitą :)

      Panaikinti
  2. Geriau jau jokių problemų neturėt :))
    Tai reiškiasi, aprašei labai idealų atveją, kada visos organizmo funkcijos veikia ir nereikia papildomos pagalbos iš išorės, tik nuvalyti tai, ką per dieną pats ir užtepei.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tas kainuoja kasdienines išlaidas pagerintam vandeniui (mineraliniui), taip pat visokių supermaistų (ciberžolė, maca) vartojimas. Gal kada nors idealiame gyvenime gyvensiu gamtos apsuptyje, be taršos, be bėgimo, be streso - vat tada ir bus idealus rodytinas atvejis :))

      Panaikinti
  3. Be streso.. Ot šių dienų prabanga :) Aš anksčiau kai kurių savo bėdų paaiškinimui kaltinau maistą, kosmetiką, kavą, vandens trūkumą. Kai šitą aptvarkiau, o bėdų apmažėjo tik čiut, tai galvoju apie kitą kaltininką - stresą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atrodo, kad su nauju gyvenimo etapu pereisi į kitą lygą, o gaunasi taip, kad pasikeičia tik streso priežastis :)

      Panaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti