2016 metų atradimai/2017 metų linkėjimai

10:05


Apibendrinant šiuos metus, per juos publikavau daugiau-mažiau 120 įrašų apie kosmetiką (tradiciškai), maistą, buitį. Tačiau tikrai toli gražu ne apie viską parašiau, apie ką vertėjo ir norėjau, nes pritrūko laiko ir saulės fotografavimui. Beje, šiame įraše bus to, ko niekad nebūdavo - nuo auskarų iki kavinių.

Šiaip įdomūs buvo metai, gausūs atradimų, kurie tapo ilgalaikiais spintelių ir lentynų gyventojais, o ne akimirksniu pasimirštančiais įspūdžiais (gerais ar visai prastais). Visiškai nesitikėjau, kad turėsiu ir norėsiu šitiek visko gero paminėti.

Atskiras ačiū Jums, skaitytojos ir skaitytojai, kad neužmirštate, užsukate ir skaitote. Be Jūsų nebūtų šio absoliučiai nekomercinio projekto!

Na ką, startuojam?

Veido ir kūno priežiūra

Vienareikšmiškai tai britų „PHB Ethical Beauty“ ir absoliučiai neracionalus, o gal kaip tik racionalus susižavėjimas amerikiečių „Tata Harper“. Beje, „Tata Harper“ kelioninio dydžio buteliukus paprastai panaudoja nebent rinkiniuose, tačiau šiemet Amerikoje prieš Kalėdas prekyboje ribotam laikui pasirodė praktiškai visų šios firmos gaminių mini versijos (jų pačių puslapyje). Taip, be abejo - keletą nusipirkau, tikiuosi aprašyti 2017-aisiais.

Iš „Tata Harper“ 2016 metais labiausiai patiko drėkinanti kaukė, kurią po lašelį naudoju kasdien kaip serumą, jos apžvalga - pakeliui. Iš „PHB Ethical Beauty“ išskirčiau losjoną kūnui bei gelį, tinkamą ir veidui, ir kūnui.

Būtų nesąžininga nepaminėti Morningstar Minerals ir jų nerealaus veido purškiklio, pagaminto iš durpių!

Na ir kaip gi be veido ir kūno sausųjų savimasažų.

Dekoratyvinė kosmetika

Žvėris! Nenubėgantis, dulksnos, lietaus ir sniego nenuterlinamas Ere Perez migdolinis blakstienų tušas. Perku tik jį, tokį patį vis keičiu tokiu pačiu nauju. Pliusų - masė, minusų praktiškai nė vieno, išskyrus, kad nepadarys lėliškų blakstienų. Kadangi nenusivalo niekuo kitu, mano draugeliu pavertė akių negraužiantį migdolų aliejų.

Negaliu nutylėti apvalių futuristinių šepetėlių makiažui, kurių pats mylimiausias yra pats didžiausias turimas - jis skirtas makiažo pagrindui dengti.

Šių metų iššūkis - „PHB Ethical Beauty“ juodas eyeliner'is, kurį išsirinkau atsivertusi TOP'ą - jame natūrali dekoratyvinė priemonė kaip lygi su lygiai grūmėsi su sintetiniais eyeliner'iais. 

Plaukai

Po akcininkų pasikeitimų nulemto laikino Aubrey Organics sustingimo, mano paieškos buvo labai sėkmingos. Greit ir neskausmingai radau amerikietišką Mill Creek šampūną su chna, kuris idealiai tiko mano plaukams ir su laiku pakeis Aubrey Organics“ obuolių ir erškėtuogių šampūną.

Kitas, tačiau ne ką prastesnis metų atradimas, buvo nuo elektrinimosi saugantis santalmedžio šepetys plaukams.

Atsipalaidavimas/sveikata

Iš naujo atrasti masažai, iš pradžių labai skausmingi, tačiau visapusiškai naudingi. Atlaikiau nugaros kursą, vėliau - kojų. Trumpas nukrypimas. Šiuolaikinis gyvenimo būdas, kuomet ištisomis dienomis sėdime, kerta per nugarą. Ją, kaip ir kojas, veikia patiriamas stresas, įtampa, nepatogios padėtys. Gerai išmasažavus kojas, neskausmingai dėviu batus su kulnu, sumažėjo netgi iššokę pirštų kauliukai.

Miegas, miegas, miegas :)

Papuošalai

Gyvenime nesu viešai rašiusi apie papuošalus, nes tai visiškai skonio reikalas. Tačiau per kitus tinklaraščius prasiėjus alergijos nekeliantiems (gal?) plastikiniams auskarams, nutariau parodyti variantą klasikos mėgėjoms. Šiuo metu kaip tik dominuoja minimalizmas bei skirtingų, tačiau derančių auskarų dėvėjimas. Na ir štai, be nikelio ir švino (nufiltruokite tokius per paiešką), tobulai minimalistiniai amerikiečių „Free People parduodami auskarai ir, kas džiugina labiausiai, jų rinkiniai.

Nusipirkus tokį rinkinį galima žaisti be galo ir kaskart atrodyti vis kitaip. Ir jie neatrodo pigiai, vaikiškai. Faktas, kad neiškrisite iš konteksto nei universitete, nei banke. Kas padidina smagumą, tai kad šie auskarai tikrai be alergizuojančių metalų - nuolat vengusi auskarų prie ausies, dabar tokiais negaliu atsidžiaugti.

Maistas

Be abejo, nuostabieji „Lidl“ šerbetai su vaisiais ir uogomis: mangais, braškėmis, juodaisiais serbentais. Tiesa, jie žiemą vietą šaldikliuose užleido kitiems produktams, bet neabejoju, kad vasarą bus sugrąžinti. Taip pat „Lidl“ sunokę mangai, avokadai bei lašiša.

Alyvuogių aliejus iš „Šviežias aliejus: neriebus, žalias, skanus.

Akis džiuginanti „Rimi“ ekologiško maisto pasiūla. Jei dar nematėte, tai šio tinklo asortimente jau yra net ir valgomų gėlių žiedų!

„Cavalier“ šokoladai su stevija iš „Livinn - Sveikų produktų“. Niekad nebūčiau patikėjusi, kad skanūs tarsi su cukrumi ir neturi jokio nei keisto, nei neįprasto poskonio.

Kavinės

Irgi niekad nerašiau apie tai, bet šiemet norisi paminėti keletą vertų dėmesio vietų.

„Sushi Stop. Subjektyvia mano nuomone, tai geriausi sušiai Vilniuje. Viena kavinė veikia Žvėryne, Kęstučio gatvėje, kita - Gedimino prospekto pradžioje.

Vegetariška kavinė „Vieta Vilniuje, šv. Ignoto gatvėje - ji yra vegetariška nebūdama indiška :) Jau beveik įprasta, kad vegetarišką maistą siūlančios kavinės yra stipriai paveiktos Indijos kultūros, kuri ne visiems patinka ir ne kiekvienas nori, kad į lėkštę būtų priberta kalendros pagal nutylėjimą. „Vieta“ kaip tik siūlo ramų vegetarišką maistą.

Drabužiai

Nemažai rašiau apie H&M ir šio tinklo iniciatyvas, bet mano 2016 metų atradimu tapo GAP. Naudoja daug natūralaus pluošto: medvilnės, įvairių rūšių vilnos, o kainas prieinamomis padaro dažnos nuolaidos www.gap.eu interneto tinklalapyje. Be to, dar retas, tačiau malonus atvejis - jeigu drabužis netiko ar nepatiko, jį grąžinti galima nemokamai (!!!), lieka tik atsispausdinti specialią etiketę su užsakymo duomenimis ir išsiųsti per Lietuvos paštą.

2017-ieji

Neabejoju, kad 2017 metai bus nuostabūs. Pasaulis gyvas, keičiasi, nestovi vietoje - tik spėk pamatyti, pagauti, išbandyti. Todėl man akivaizdu ( :) ), kad jie atneš naujų, įdomių patirčių ir atradimų, kuriais man bus smagu dalintis, o Jums, tikiuosi, skaityti.

2017-aisiais neužmirškite rūpintis savimi ir artimaisiais pačiu geriausiu būdu, kokį žinote!

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Smagus sąrašėlis, tik greičiausiai būsi praleidusi gap'o skandalo istoriją apie jų fabrikus trečiose šalyse, kuriose vis dar egzistuoja vaikų vergovė. Tai nežinau, man, buvusiai didelei gapo gerbėjai, pasigilinus į visas detales, kažkaip nebetaip gražiai viskas atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Štai, ką reiškia Naujuosius sutikti su temperatūra: paskaitai, kažkas tarsi buvo, tarsi ne, ir užmiršai :)

      Ne, aplenkė mane tas skandalas su GAP, bet džiaugiuosi, kad buvo viešai "išskalbti". Kuo smarkiau skalbia, tuo didesnis akstinas išsišluoti šiukšliną kiemą :)

      Panaikinti