, ,

Iherb'ui Europa skauda. Vėl

11:58


Nė viena natur/eko užsienio internetinė parduotuvė negali pasigirti tokiu nedžiuginančiu pastovumu, kaip JAV www.iherb.com. Tik praeina kažkiek laiko ir eilinis jos logistikos partneris ima blaškytis, žerdamas nemalonius siurprizus Europai. Vėl.

Taigi, naujienos. Nauja mažiausia siuntimo į Lietuvą kaina, kurią identifikavau pagal 36 gramus (...) sveriantį arbatos pakelį, yra ...7 doleriai. Du arbatos pakeliai ir siuntimas - 9 doleriai, trys- jau 12 dolerių, keturi - 16 dolerių. Brangiau, nei kainuoja pati arbata. Pamėgto „Mill Creek“ šampūno siuntimas - 11 dolerių. 


Beje, www.iherb.com pranešė, kad taikys nuolaidas siuntimui užsakymams, viršijantiems 40 JAV dolerių. Tačiau kaip žinia, vardan ekonominių sumetimų Lietuvoje bandome sutilpti į  22 eurų siuntos vertę (labai panašus santykis su doleriu, laikykim, kad ir 22 dolerių).


Galvoju, netgi galėčiau pasiruošti juodraštį, į kurį įrašyčiau naujus www.iherb.com siuntimo įkainius ir iškart publikuočiau. O jei rimtai, negi žinomoms, daug patirties turinčioms ir intensyviai dirbančioms siuntų bendrovėms taip sudėtinga suskaičiuoti siuntimo į Europą kaštus ir bent minimaliai atsižvelgti į pirkėjų lūkesčius/galimybes?


Dabar išeina taip, kad kur kas labiau apsimoka pirkti iš vietinio Europos "univermago" Vokietijoje www.violey.com (minimali 9,9 euro siuntimo kaina), Austrijos www.ecco-verde.com (iki 29,95 euro - siuntimas 9,9 euro, nuo 62,95 euro - nemokamas) ar iš nemokamai siunčiančių Didžiosios Britanijos parduotuvių (www.naturisimo.com, www.lovelula.com). Dėl milžiniškų siuntimo kainų www.iherb.com dėlionė net nebesidėlioja.

Jums dar gali patikti

10 komentarai (-ų)

  1. Kažkoks juokingas paradoksas, kuo daugiau prekių prisidedi į krepšelį, tuo siuntimas brangesnis :D labai pikta, nes Desert Essence šampūnų šitose išvardintose nėra, o savo riebiems plaukams nebežinau ką ir benaudoti jei ne šitie, teks vis tiek naudotis :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkur interneto platybėse mačiau, kad JAV yra teikiama tokia paslauga kaip sandėlių nuoma. Užsisakai tuo adresu, iš kurio vėliau persiunčia į Lietuvą pagal svorį. Suradus gal ir neblogas būtų variantas :)

      Panaikinti
  2. Šiandien tikrinau siuntimas iš iHerb su Global Mail - €0.95, 240g. Gal kokia klaida?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man lygiai tą patį rodo su ta pačia 36 g arbata ir šiandien - siuntimas 7 doleriai su "Global Mail". Gal tai pagerinta kaina tiems, kurie dažnai Iherb'e apsiperka? :)

      Panaikinti
  3. Ne tik, kad siuntimas pabrango, bet ir Loyalty Credit procentą nuo 10 iki 5 sumažino. Pastebėjau kažkur praėjusią savaitę. Vis kažkiek susitaupydavo. Kažkaip gaila, kad šitas univermagas europiečiams toks sunkiai prieinamas patapo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau! Kai davė - skelbė garsiai, kai atima - tylutėliai.....

      Panaikinti
  4. Einu pirkt tada, nes išgąsdinot. Galvojau iš kur reikės pirkti savo mėgstamus Acure produktus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laukiu, kol Iherb pamatys savo sprendimo pasekmes ir vėl pagerins sąlygas europiečiams :)

      Panaikinti
  5. Reikia eksperimentuoti, galima rast produktų, kurie smarkiai sumažina siuntimo kainą (aišku, tenka pirkt ko nereikia), bet savaitgalį korėjietiški ženkliai mušė, tad vertėjo geriau įsimest pigiausą nereikalingą ir mokėt mažiau bendroje sumoje... Bet tos prekės keičiasi, sunku pagauti kas drastiškai sumažins kainas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lenkiu galvą - iki tiek tikrai nebūčiau sugalvojusi žaisti :D

      Panaikinti