, , ,

„Aubrey“ veido tonikas su fragonijomis

10:50


Žiema iš telkšančių balų peršoko į sniegą ir lengvą pūgą. Bet šildymas įjungtas kadais ir oda vis tiek sausėja. Ta proga jau gal trečią „Aubrey“ tirpsmo vandens toniką su fragonijomis purškiu.

Tirpsmo vanduo. Jokio hialurono. Drėkina net 8 valandas. Taip, tai apie šį toniką. Yra ir kita jo versija su greipfrutais, bet ant veido vengiu citrusinių eterinių aliejų ir jei neaišku, ar jie nekeltų fototoksinio jautrumo, nerizikuoju.

Fragonijoms sintetiniame pasaulyje priskirtas asociatyvus, toks gana saldokas kvapas. Labiausiai bijojau, kad ir čia bus taip pat. Bet kas man patinka pas „Aubrey“, tai subtilumas. Tonikas turi silpną malonų kvapą, kuris nieko bendro neturi su sintetine alternatyva.

Su 8 valandų drėkinimo pažadu labiausiai neįtikėtina, kad gamintojas apsiėjo be hialurono rūgšties. Be tirpsmo vandens, pačioje sudėties pradžioje yra alavijo sultys, glicerinas, po to fragonijos aliejus, alkoholis, lecitinas, paprastojo kaštono, medetkų, ramunėlių, melisų, apynių žiedų bei pankolio sėklų ekstraktai.

Kuo ypatinga fragonija (Agonis Fragrans)? Tai mirtinių šeimos augalas, kuriam priskiriamos antimikrobinės, analgetinės bei priešuždegiminės savybės.

„Aubrey“ tirpsmo vandens toniką su fragonijomis apibūdinčiau vienu žodžiu - minkštas viskuo. Pojūčiu, poveikiu ir kvapu, nes gamintojas atrado tobulą sudedamųjų dalių balansą. Ir tikrai pridrėkina odą ilgam.

Sakyčiau, vienas sėkmingiausių „Aubrey“ gaminių.

„Aubrey“ tirpsmo vandens toniką su fragonijomis sudėtis (INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf juice*, leuconostoc/radish root ferment filtrate, glycerin*, agonis fragrans branch/leaf oil, alcohol, lecithin, aesculus hippocastanum (horse chestnut) extract, calendula officinalis extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, melissa officinalis flower/leaf/stem extract, humulus lupulus (hops) flower extract, foeniculum vulgare (fennel) seed extract.
* – iš ekologinių ūkių.


Pirkau „Livinn - Sveikuose produktuose“, jo kaina - 8,78 euro/100 ml.

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)

  1. O aš dar jį stebiu. Purškiu vakare po prausimosi, bet man dar nėra aišku, ar mano dehidratuotai odai jis irgi "minkštas" ir nesausina. Dar truputį pastebėsiu :)) Galbūt naudoji jį ant makiažo dienos metu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiuo gyvenimo etapu naudoju jį arba ryte arba vakare. Purškiau ir dieną, ant makiažo - jo nenuplauna.

      Kodėl Tavo oda dehidratuota. Bet kokiu atveju vienas tonikas problemos neišspręs, patariu atsikapstyti jos priežastis pirmiausiai :)

      Panaikinti
    2. Oj, toniku jau senai nieko nebandau išspręst :)
      Vandens mažai geriu. Labai mažai.

      Panaikinti
    3. Gal padės: žiemą naudoju įmanomą plačiausią veido priemonių paletę, nuo lengvų losjonų iki riebokų kremų. Bet taikau taisyklę, kad visos priemonės turi būti "pariebintos" lašeliu aliejaus, nebent pačios iš savęs būtų smarkiai maitinančios.

      Pvz. ryte - lengvas losjonas+lašelis aliejaus, kremas+lašas aliejaus, makiažo pagrindas+lašas aliejaus. Kol tvarkausi ir ruošiuosi, visi sluoksniai paeiliui susigeria gerai, nieko nereikia sausinti ar nubraukinėti. Drėgmės ir maitinimo gaunasi pakankamai, išoriniams veiksniams sunku pramušti tokį užsluoksniavimą. Nei oda sausėja, nei šerpetoja, nei yra dehidratavusi.

      Vakarais kai tik turiu laiko, dedu kaukes. Kad ir po nedaug ir neilgam, tiesiog kol maudausi pabūna ant odos.

      Pasirodė išskirtinė "Aubrey" koncepcija sausos(!) odos prausikliui pritaikyti mentolį. Prausiklis neputoja, bet mėtiškumu suteikia odai malonų atsipalaidavimo jausmą. Pabandyk ;)

      Panaikinti
    4. Išmėginsiu aliejaus metodą :))) Tokiais šalčiais papildoma apsauga nepamaišys. Pasistačiau terminio vandens butelaitį darbe - purškalioju dienos metu. Teoriškai, turėtų gerai būti odą atgaivinti, kažin praktiškai neištraukia terminis vanduo džiūdamas dar daugiau drėgmės į sausą patalpą.

      Panaikinti
    5. Teoriškai terminis vanduo turi tikti, praktiškai gali ir nelabai. Mieliau rinkčiausi kažką maišyto su augaliniais ekstraktais, drėkinančiomis medžiagomis ar su hialuronu, jei įmanoma.

      Mano patirtis su terminiu vandeniu, kuris iš esmės yra puikus dalykas, yra nevienareikšmiška. Pavyzdžiui, "Jonzac" tinka tobulai, bet kai pabandžiau kito prekės ženklo nusipirkti vaistinėje, pabandymas baigėsi truputį graužiančiu diskomfortu. Greičiausiai konkrečiai man jis buvo pernelyg druskingas, nors masė žmonių naudoja ir jiems gerai.

      Jei diskomfortas ant odos iškart ir labai aiškiai nepasireiškia, kažin, ar ateis į galva, kad teriminis vanduo gal ir nėra visai tinkamas variantas. Bet pakeisčiau kažkuo kitu vien eksperimento dėlei :)

      Panaikinti