, ,

Arktinių šalčių išgyvenimo gidas

08:42


Pasiklausiau sinoptikų prognozių šiai savaitei ir jos man dar kartą priminė, kad minusas - dar ne viskas. Užtat duete su negailestingu vėju jis reiškia arktinį šaltį. Kadangi mūsų odai dėl žvarbos ir vėjo šiomis dienomis lemta pajausti visą gamtos dueto jėgą, noriu pasidalinti savo patirtimi, kaip jai padėti.

Prancūzai sako „laisser faire“, arba leiskite veikti. Tokie ekologiškos kosmetikos rinkos flagmanai kaip „Dr. Hauschka“ laikosi panašaus požiūrio odos atžvilgiu ir skatina nenaudoti, pvz. naktinio kremo. Galbūt, tik ne šiuo laikotarpiu.

1 patarimas: iš stalčių, lentynų, dėžučių traukite primirštas kaukes, serumus ir panašią „sunkiąją artileriją“ bei naudokite kasdien, kai tik veido oda yra nuprausta. Kuo arčiau būsite teisingo drėgmės ir maitinimo balanso, tuo mažiau matysite išdaigų ant savo veido: išsausėjusių dėmių, pleiskanojimo, paraudimų. Kai odai pačiai trūksta drėkinimo ar maitinimo, neverta tikėtis, kad ji tinkamai atlaikys šaltį ir žvarbą.

2 patarimas: odą suaktyvinkite švelniais šveitikliais. Rimtai šveisti nepatariu, oda gali sudirgti, tačiau labai švelnūs šveitikliai su retomis ar minkštomis šveičiamosiomis dalelėmis pagerins kraujotaką ir oda taps gyvesnė.

3 patarimas: naudokite anti aging kaukes. Jei esate vyresnio amžiaus - tai ir taip natūralu, jei jaunesnio - rinkitės kaukes prieš pirmąsias raukšles. Pastebėjau, kad drėkinamosios kaukės paprastai yra gana lengvos, jos prisotina odą drėgmės, tačiau gali pasijusti maitinimo trūkumas. Tuo tarpu maitinamosios kaukės dažniausiai pasižymi riebiais sviestais sudėtyje. Anti aging kaukės pritaikytos sausėti ėmusiai odai, tačiau jose visuomet bus pasirūpinta odą pagyvinančiais augaliniais ekstraktais: kaip taisyklė granatais ir panašiais.

4 patarimas: ryte susluoksniuokite kosmetikos priemones, kiekvieną papildant lašeliu aliejaus ir leidžiant visiškai susigerti. Idealiai veikia! Apie šį principą neseniai rašiau įraše Azijos kosmetikos priemonių sluoksniavimo technika lietuviškai“.

5 patarimas: šilta kepurė - gerai, tačiau jei drabužis su kapišonu, būtinai jį panaudokite. Tai sukurs veidui didesnę ar mažesnę užuovėją nuo vėjo ir apsaugos nuo pagundos iki akių užsitraukti šaliką, kuris sulaiko iškvepiamo oro drėgmę ir po to smagiai sau šąla. 

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)