, ,

Pušų spyglių gira

22:36


Kulinarijos tinklaraščių autorės kartais ima ir apverčia asmeninį įsivaizdavimą apie tai, kas, rodos,  taip gerai pažįstama. Turiu tokią „ligą“ - labai mėgstu LRT televizijos rytinę laidą „Labas rytas, Lietuva“. Taip, dažniausiai ją žiūriu nugara - kaisdama rytinę kavą, dažydamasi ar rengdamasi, bet įdomiausi epizodai vis tiek nelieka nepastebėti. Taip ir kažkurį šeštadienį viešnia iš iš „Kūmutės virtuvės“ papasakojo, kaip pasigaminti pušų spyglių giros, o savo nemeilę girai deklaravęs laidos vedėjas Arnas Mazėtis taip tą girą gyrė, kad nesusilaikiau.

Pušų spygliuose yra labai daug vitamino C, todėl ši gira nėra tiesiog gėrimas iš įdomumo. Iš įdomumo irgi, bet ne tik. Kaip tik puikus vitamininis kokteiliukas pavasariui.

Iki šiol tokios netipiškos giros nebuvau ragavusi, tik duonos girą, todėl gira man asocijuojasi su labai sodriu skoniu ir įrūgimu iki alkoholinės fazės. Pati, tiesa, niekad jos savarankiškai ir negaminau, nes džiovinti duoną aplink skraidant katės plaukams netraukia, kaip ir iš pradžių džiovinti, tada mirkinti, maišyti, laikyti šiltai, tada pagavus momentą - šaltai  ir taip toliau.

Kas yra labai liuks, kad pušų spyglių gira turi viso labo tris ingredientus, o kitą kartą išvis juos sumažinsiu iki dviejų. Taigi, receptas vienam ąsočiui:

1. Nuplautų ir nuo šakelės nukarpytų pušų spyglių (dėjau iš akies),
2. 2 v. šaukštų natūralaus medaus,
3. Spanguolių dėl rūgštelės (dėjau iš akies).

Viską sudėjau, užpyliau vandeniu, išmaišiau ir pridengusi ąsočio kakliuką palikau porai dienų šiltai, kasdien pamaišydama. Kai jau atsiranda burbuliukų ir skonis tenkina, ąsočiui laikas į šaldytuvą.

Kitą sykį iš recepto mesiu spanguoles, nes nesu tikra, ar be jų nebus dar skaniau.

Pušų spyglių gira tikrai labai skani ir visai kitokia nei duonos: lengva, gaivi, subtili. Neįsivaizduočiau, kiek ją reikėtų laikyti, kad įrūgtų iki laipsnių. Labai patiko, kad ingredientų reikia minimaliai, viską tereikia užpilti vandeniu, jokių užsižaidimų ar išskirtinio dėmesio procesas nereikalauja.

Tiesa, jei pušų šakelių turite daugiau, jas reiktų laikyti šaldytuve.

Skanaus!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)