, , ,

Reikia kremo. Su charakteriu! II dalis

16:50


Trejų metų mergytę užpuolė ir jai įkando šuo, palikdamas bjaurų randą ant kairiojo skruosto. Jai paaugus, gydytojai nematė kitos išeities, kaip tik randą pašalinti operuojant. Negana to, šuns sužalota mergytė, tapusi paaugle, kentėjo nuo aknės. Chirurginės intervencijos dėl rando nepalaikė jos daugiau kaip 80 metų terapeutas, siūlydamas išbandyti kosmetinę terapiją ir davęs naudoti šalavijų ir lanolino tepalą. Ar mėgstate istorijas su laiminga pabaiga? Nes ši būtent tokia. Mergaitei viskas baigėsi gerai. Ji keletą mėnesių sąžiningai tepė subjaurotą skruostą gydytojo paskirtu tepalu ir randas ėmė blukti. Tam, kad jis išnyktų, prireikė maždaug metų. Per tą laiką, dar greičiau už randą, pradingo ir aknė.

Tai 1959 metais gimusios Martin'os Gebhardt istorija. Mergaitė tapo žolininke, tyrinėtoja, aplinkosaugininke ir architekte. M.Gebhardt įmonė Vokietijoje dabar gamina apie 140 pavadinimų odos priežiūros produktų, tarp kurių yra ir šalavijų linija.

Pirmoje šiai temai skirtoje dalyje aptarėme „Dr.Hauschka“ gaminamos kosmetikos principus bei Rudolf'o Hauschk'os gilinimąsi į gamtos, augalų gyvenimo ir jų gyvybinių galių išsaugojimo ritmiškumą. Su ritmu bei specialių medžiagų apdirbimu sąsajų turi ir „Martina Gebhardt“.

Oficialiame puslapyje „Martina Gebhardt“ sugrąžina į senovės Egiptą, kuriame kremai buvo gaminami naudojant tik natūralias sudėtines medžiagas, nededant jokių sintetinių konservantų, emulsiklių ar kvapų, ką įniko praktikuoti šiuolaikinė pramonė. Pasak įmonės pristatymo, senovės žmonės, ruošdami vaistažoles bei kosmetikos priemones išmanė žvaigždžių, mėnulio ritmą ir žinojo, kad tinkamu metu pagaminta priemonė turi daugiau gydomųjų galių.

„Martina Gebhardt“ kosmetika yra holistinė, biodinaminė, pagaminta naudojant vadinamąsias spagirines esencijas. 

Biodinaminiu principu augalai auginami atsižvelgiant ne tik į gamtos, bet ir kosminius ritmus. O vienas iš biodinamikos pradinininkų buvo būtent R.Hauschkos kolega Rudolf'as Steiner'is.

Spagirinė esencija gaminama pasitelkiant fermentavimą, distiliavimą ir mineralinių medžiagų išgavimą iš pelenų (pelenai neprimena "Dr.Hauschka" ir WALA? :) ). Toks metodas yra laikomas viena iš holistinės medicinos technikų, kuri iš pradžių atskiria, o galiausiai sujungia.

„Martina Gebhardt“ daugiau kaip 95 proc. naudojamų ingredientų yra užauginti biodinamiškai, sertifikuoti „Demeter“. Įmonė nenaudoja standartizuotų ar genetiškai modifikuotų sudėtinių dalių, sintetinių konservantų, mineralinio aliejaus, putoklių, parabenų, sintetinių dažiklių.

Įmonė tvirtina, kad jos gaminiuose yra visko tiek, kiek reikia odai ir ne daugiau, o priemonės neslopina odos funkcijų - priešingai, atgaivina jas. „Martina Gebhardt“ kremų PH balansas yra 5-6 ir jie padeda išsaugoti odos apsauginį barjerą. Šis Vokietijos gamintojas siūlo produktų linijas įvairių poreikių odai, tačiau kartu sako, jog tiki paties pirkėjo intuicija pasirenkant tinkamiausią sau produktą.

Pagal „Martina Gebhardt“ gaminių formulę, 50 proc. kremo sudaro drėkinantys komponentai (vaistažolių ištraukos, tyras šaltinio vanduo), likę 50 proc. - aliejinės substancijos (aliejai, vaškai). Pasak gamintojo, tai atitinka 20 metų amžiaus moters odos hidrolipidinę plėvelę.

„Martina Gebhardt“ savo kremuose naudoja ir lanoliną. Taip, tą apsauginę medžiagą, kuri dengia avies vilną ir dar yra vadinama vilnos riebalais. Anot įmonės, jos naudojamame lanoline nėra pesticidų. „Martina Gebhardt“ lanoliną laiko puikia sausos ir į alergiją linkusios odos priežiūros medžiaga. 

Savo turtingu visomis prasmėmis turiniu „Martina Gebhardt“ produktai yra panašūs į „Dr.Hauschka“. 


Be to, tarp jų yra ne tik mėgiamų, kasdien naudojamų priemonių, bet ir viso asortimento vienturtė, sakytume, privaloma turėti septynių žolelių kaukė „Martina Gebhardt 7 Herbs Mask“. Ateityje bloge aprašysime ne tik šią kaukę, bet ir kitus produktus. Koks „Martina Gebhardt“ gaminys sužavėjo ir vis dar žavi mus? Rožių losjonas „Martina Gebhardt Rose Lotion“. Gaivi, ne per riebi ir ne per lengva, nuostabiai rožėmis kvepianti priemonė kasdieninei veido odos priežiūrai. 

Šis losjonas yra mūsų pasirinkimas, kuris save pateisino nuo-iki, tačiau manome, kad jis vertas atskiro įrašo bloge.

Lietuvoje „Martina Gebhardt“ galima įsigyti „Livinn - sveikuose produktuose"
Vokietijos Violey".

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)