, , ,

Dar kartą: „Andalou“ konjac kempinėlė su ciberžole

10:34


Dvejus metus vonios kambaryje marinavau šią „Andalou Naturals“ konjac (porėtos bulvės šaknies) kempinėlę iš dviejų kempinėlių rinkinio. Antroji su gluosnio žievės ekstraktu taip ir nusimėtė. Na ir ką, ciberžolės kempinėlę atradau iš naujo. Negana to jaučiu, kad pagaliau supratau, kokia jos esmė ir prasmė.

Žiema buvo gana šilta, neskaičiuojant pabaigoje užklupusių įspūdingų šalčių, azijietiška priežiūros priemonių sluoksniavimo technika pasiteisino 100% ir neturiu kuo skųstis dėl odos šį pavasarį. Bet saulės stoka verčia dairytis kažko, kas odą gaivintų ir pagyvintų.

Geltonuoju auksu laikoma ciberžolė yra stebuklingas super prieskonis ir super antioksidantas. Iš indiško tipo troškinių jis migravo į arbatas, netgi ciberžolės latę, ką jau kalbėti apie kosmetikos priemones.

Neneigiant milžiniško teigiamo ciberžolės poveikio, ji yra ryškios geltonos spalvos ir smarkiai dažo. Kad tuo įsitikinčiau, patikrinau daug šaltinių. Balina aknės randus? Taip, bet ir odą šalia jų taip pat. Ar galima perdozuoti, nenumatuoti? Taip, lengvai. Pamačiusi pageltonavusį juodaodės merginos veidą išsigandau tokio poveikio ir ant savęs. Tiesa, dar buvo kilusi mintis įsigyti ciberžolės ekstraktą, bet vėl - gal ir lašo būtų per daug, ar sugebėčiau atmatuoti pusę lašo? Užtektų vienos klaidos ir to įstabaus geltonio neišeitų įtikinamai užpudruoti.

Mano namudinis eksperimentas pasigaminti medaus ir graikiško jogurto kaukę veidui su ciberžolės milteliais nenusisekė, nes saugaus žiupsnelio ciberžolės tarsi buvo per mažai jos poveikiui pajusti. Ir čia mano akys nukrypo į kabančią kempinėlę.

Porėta tekstūra, gerai slystantis paviršius - kempinėlę tereikia pamirkyti šiltame vandenyje. Ji nėra skirta rimtam masažui arba rimtam odos nuprausimui, tačiau lengvai limfą pavarinėti ir kraujotaką suaktyvinti labai tinka. Antioksidacinis, gydantis poveikis labai į temą periodais, kai odai reikia švelnaus postūmio į gražėjimo pusę. Ir, kas be ko, ji nedažo geltonai.

Dar jaučiu, kad atradau paskutinę dėlionės dalį - tam kartui galima lengvai pridėti norimo kvapo ir tam tikrą aromaterapinį poveikį į vandenį, kuriame mirksta kempinėlė, įpylus ar įpurškus šiek tiek hidrolato. Su eteriniu aliejumi nežaisčiau vien todėl, kad pirmas jo lašas nulems kempinėlės kvapą ilgam laikui, nebent toks ir būtų tikslas.

Iš ankstesnio savo įrašo 2016 metais priminsiu, kad imbierinių šeimai priklausanti ciberžolė, kurios aktyvusis komponentas yra kurkuminas, veikia kaip antiseptikas prieš bakterijas ir mikrobus, grąžina odai drėgmę, padeda švelninti egzemą ir aknę, reguliuoja sebumo išsiskyrimą, suvienodina toną, mažina raukšles ir senėjimo požymius, pigmentines dėmes.

Azijoje ciberžolė naudojama kaip alternatyva muilui, bet nuoširdžiai siūlau nerizikuoti dėl realios galimybės nusidažyti odą geltonai.

„Andalou Naturals“ spindesio suteikiančios kempinėlės su ciberžole sudėtis, INCIAmorphophallus konjac root powder, curcuma longa (turmeric) extract.

Kempinėlės 2016 metais pirktos JAV parduotuvėje www.iherb.com, jų kaina - 6,79 JAV dolerio/2 vnt. Lietuvoje jas parduoda Klaipėdos Bioeco“ po 9,5 euro/2 vnt.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)