, ,

Pleistrai nuo raukšių. Brangusis variantas

15:46


Bėgantį laiką stengiamės pristabdyti kremais, serumais, atostogomis, geromis emocijomis, galų gale, adata ir skalpeliu. Nemaža dalis procedūrų yra skirta būtent veido raumenų ir nervų atpalaidavimui: tai ir injekcijos, ir įvairaus tipo masažai bei kaukės. Tai štai, antiraukšliniai pleistrai yra kažkas per vidurį - neinvazinis būdas padėti atsipalaiduoti raumenims ir odai tose vietose, kur ima formuotis raukšlės.

Man akivaizdu, kad mano silpnoji vieta bus akys - jų kampučiuose jau ima rastis raukšlelių, aš jas puikiai matau. O paakių kremukai šiaip nėra mano mėgstamiausias žanras. Bet bendrai paakius maitinu, drėkinu, žiemą papildomai patepu aliejumi, vasarą - apsauga nuo saulės, periodiškai lankausi masažuose. Tikiu, kad oda atrodo taip, kiek ją prižiūrime, todėl dažnai savęs klausiu, ką dar galėčiau padaryti aš. Pati. Namų sąlygomis.

Taip sutapo, kad draugė atsiuntė nuorodą į specialiai skirtingo tipo raukšlėms sudizainintus pleistrus. Pažiūrėjau, pakraipiau galvą ir užmiršau. Po to bekalbant su masažo meistre vėl juos prisiminiau išgirdusi frazę: pati užsiklijuoju, kai neužmirštu. Ok, supratau, kad tai tikrai žinomas metodas, kaip aš jo dar neišbandžiusi?

Tie pleistrai vadinasi „Frownies“ ir juos galima atsisiųsti iš „Iherb“. Aišku, galima pirkti ir iš oficialių atstovų Lietuvoje kelis kartus brangiau, bet kam permokėti? Rekomenduoju „Iherb“.

Kas tie „Frownies“?

Šie specialūs pleistrai, kuriuos lydi kelios kosmetikos priemonės, yra sukurti problematinių vietų atpalaidavimui. Tai akių kampučiai ir juoko raukšlės, vieta tarp antakių bei kakta.

Taip, naktį miegodami tarsi atsipalaiduojame, bet tai nėra visai tiesa. Kartais ir miego metu neatsikratome įtampos, raukomės. O kur dar patalų faktorius, kai veidas sukrenta į pagalvę ir panašiai? Netikiu, kad niekad nėra tekę atsibusti su įdomiu raštu ant žando :) Be to, kontroliuoti save miego metu yra neįmanoma, o jei dar mėgiama miego poza ant šono, tai kaip prisiversti miegoti tik ant nugaros?

Taigi, naktį šie pleistrai, kuriuos reikia užsiklijuoti šiek tiek pamasažavus, atpalaidavus ir patempus odą, nuo viso to apsaugo. Oda ir raumenys priversti atsipalaiduoti. Ir tikrai, negudrausiu, kad efekto nėra: po nakties su pleistrais odos ploteliai po jais yra lygutėliai, bet yra vienas bet.

„Frownies“ yra gana kieti. tai labiausiai suglumino pirmą kartą juos palietus. Šiaip man jie priminė senųjų pašto vokų klijavimo kraščiukus, kuriuos reikėdavo palaižyti, kad priliptų, tik šitie pleistrai gerooookai kietesni.

Klijavimo instrukcija

Pleistrai pagaminti iš nebalinto popieriaus ir yra švelniai rudos spalvos. Klijai pradeda veikti po kontakto su vandeniu. Tam, kad pleistras priliptų, oda turi būti nedrėgna ir neriebi. Teptis galima viskuo, kuo norisi, bet prieš klijuojant pleistrą, tai turi būti susigėrę - ir viskas.

Pleistras prisiklijuoja paprastuoju būdu. Laižyti nereikia, tereikia papurkšti hidrolatu arba vandeniu, ką jau turite po ranka.

Pleistrų forma yra pritaikyta konkrečioms veido vietoms.

Prieš klijuojant rekomenduojama probleminę vietą švelniai pamasažuoti 10-15 sekundžių, kad oda ir raumenys atsipalaiduotų.

Pleistras ryte nuimamas jį sudrėkinus ant viršaus ir lupti jo su depiliaciniu efektu nereikia, nors norėtųsi šiek tiek švelnesnio atlipimo.

„Frownies“ rekomenduojama dėvėti mažiausiai 3 valandas, geriausiai per visą naktį. Jie kasnakt rekomenduojami tol, kol bus pasiektas norimas efektas, vėliau juos klijuoti palaikymui patariama keletą kartų per savaitę.

Nuomonė

Manau, kad su plona ir jautria oda esu tinkamas žmogus išbandyti tokius pleistrus. Jie veikia, bet kelia dviprasmiškus jausmus ir nesu tikra, ar užskaityčiau „Frownies“ kaip tinkamiausią ir rekomenduotiną variantą.

Pleistrų kietumą norėtųsi instinktyviai priskirti prie minusų, nes visų pirma jis kelia šiokį tokį diskomfortą. Man netgi atrodo, kad malonesni būtų apkarpyti ir prisiklijuoti pašto vokų kraštai. 

Antra, nors oda išsilygina, bet kaip taisyklė ryte pabundu su pleistrų kraštų įspaudais ant veido ir reikia kiek palaukti, kol ta įsispaudusi forma pranyks. Bet prisipažinsiu, kad daugiausiai miegu ant šono, gal miegant ant nugaros būtų kitaip.

Iš kitos pusės, pleistro storis ir kietumas tarsi neleidžia odai atkartoti pagalvės užvalkalo nelygumų, todėl labai kritikuoti šios ypatybės irgi nesinori.

Alternatyva yra

Specialius pleistrus specialiai raukšmės ir dar specialių formų yra paprasčiau parduoti. Bet alternatyva jiems yra ir ji yra mūsų gyvenimo dalis. Tai - elementarūs karpomi ritininiai pleistrai, parduodami vaistinėse.

Perkant paprastą pleistrą, kurį ir naudoja kartais mūsų mamos ar gal ir senelės, reikėtų žiūrėti, kad jis būtų skirtas jautriai odai, kvėpuojantis, geriausiai - natūralaus pluošto. Visada variantas - vaikiškas pleistras, nes plonai ir jautriai vaikų odai skirtas pleistras vargu bau, ar bus pernelyg lipnus ir stiprus suaugusiajam.

Šiokią tokią žvalgybą atlikau ir šią temą pratęsiu II-a pigiausių variantų dalimi.

Iherb“ pirkau akių kampučiams ir juoko raukšlėms šalia lūpų skirtus „Frownies“, jų kaina - 16,44 euro/144 pleistriukai. Jų užtenka 4-8 savaitėms.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)