, , ,

Sausas kačių maistas su 90% paukštienos

11:01


Galvojate, kad į gyvūnams skirtų prekių rinką neužpučia madų vėjai? Dar ir kaip užpučia! Aš pati turiu katę, mūsų rutina jau nusistovėjusi, bet negaliu neparašyti apie tai, kad Didžiojoje Britanijoje tokia kompanija „Thrive“ gamina tikrai išskirtinį, vadinamąjį „vieno baltymo“ maistą katėms - su paukštiena arba su žuvimi. Ir su 0% nesąmonių, kaip sako gamintojas :)

Tie, kas turi alergišką, kai kurio maisto netoleruojančią ar išrankią katę, atkreipkite dėmesį, kad štai, yra dar ir toks pasirinkimas. Pati feisbuke seku nemažai gyvūnų prieglaudų ir kiekvieną kartą kraupstu, kokie barniai išsivysto žmonių alergijų tema. Taip, alergija dalykas rimtas, galėčiau pasakoti ir pasakoti iš savo patirties. Bet yra ir alergiškų gyvūnų, o šokimo atrenkant jiems maistą - iki kaklo.

Katė yra mėsaėdis gyvūnas. Ką ir besakyti, mane šiurpindavo tie keisti miksai iš įvairių rūšių mėsos, kokio nors grūdo, kukurūzų ir, pavyzdžiui, spanguolių. Fantazija neneša, kaip katė realiame gyvenime galėtų tai vartoti, jei visa tai nebūtų išdžiovinta, sumalta ir sugrūsta į sausiukus, kur nieko neatkąsi ir neišspjausi, todėl kas belieka? Valgyti.

„Thrive“ Premium Plus klasės maistas su vištiena (dar yra rūšis su vištiena ir kalakutiena) yra pirmasis pasaulyje kačių maistas su tokiu aukštu kiekiu, net 90% mėsos! Į sudėtį įeina ir saldžiosios bulvės ir kažkiek paprastų bulvių. Bet kalbant apie saldžiąsias bulves, jos užtikrina labai mažą angliavandenių lygį, nes pačios yra baltymingos. Taip pat maistelyje yra lašišų aliejaus, vitaminų ir mineralų.

Sausame maiste su žuvimi yra 70% žuvies, lašišos ir silkės, abi riebios, geros ir naudingos katės sveikatai žuvys, taip pat saldžiųjų bulvių, bulvių, lašišų aliejaus, žirnių ląstelienos, vitaminų ir mineralų.

Ar konkrečiai katei įtiktų šis konkretus maistas, niekad neis atspėti nepabandžius. Bet galiu pasakyti, kad net ir žmogaus uoslei „Thrive“ maistelis yra priimtinesnis: jis neturi tokio ryškaus, aštraus kvapo kaip tradiciniai/standartiniai sausi kačių maistai - tiesiog kažkoks džiovintas sausiukas. Jei maitinčiau savo katę sausu maistu, duočiau jai būtent šitą.

Kodėl apskritai atsirado šis „vieno baltymo“ poreikis? Būtent dėl tų rinkoje išplitusių miksų, kurie tarsi klonai labai panašūs vieni į kitus, baltymų šaltiniai viename maiste labai įvairūs ir neatskiriami. Gyvūno savininkui tokiu atveju ypatingai sunku rasti tinkantį maistą net ir žinant, ko katė ėsti negali.

Iš savo pusės galiu pasakyti, kad labai svarbi ir maisto kokybė: jei maistas kokybiškas, katė jo ir suvartoja mažiau, ir ilgiau išlieka sotesnė. Apie sveikatą ir maisto poveikį jai plėstis net neverta.

„Thrive“ sauso kačių maistelio galima atsisiųsti iš Vokietijos parduotuvės www.zooplus.de - su vištiena (kainuoja 15,99 euro/1,5 kg) ir su žuvimi (kainuoja 15,99 euro/1,5 kg). Perkant ekonomines pakuotes iš dviejų - kaina geresnė. 

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. savo gyvūnams labai renku kokį maistą duoti, tik aukščiausios kokybės.. labai jaučiasi ant kailio kai maistas ne pagal katę. puikus pasirinkimas superkate.lt

    AtsakytiPanaikinti