, , ,

Rožių pumpurų kremas pagal Laimę Kiškūnę

01:46


Gemokosmetika, arba pumpurų kosmetika Lietuvos rinkoje yra nauja kryptis. Laimės Kiškūnės pradėta „Kvapų namuose“ idėja paskui autorę migravo į parfumerės autorinę studiją Vilniaus centre. Šiuo metu čia yra du pumpurų kremai su bičių vašku - liepų ir rožių. Pastarasis galvą susuko nuo pat pirmo testerio pauostymo. Nedrįstu statyti į vieną eilę, bet tai antras stogą nešantis kosmetikos produkto kvapas po aksominių tuopų dezodoranto. Tyliai tikiuosi, kad ši kvapo kompozicija galbūt kada nors ateityje virs kvepalais.

Rožė mylima. Rožė nemėgstama

Rožė laikoma moteriškumo simboliu, jos turtingas, prabangus ir daugiasluoksnis kvapas vertinamas  parfumerių visame pasaulyje. Tačiau kaip ir su visais profesionalų mėgstamais reikalais, ištikimų gerbėjų turinti rožė sunkiai jaukinasi tuos, kurie šio kvapo nemėgsta. Sudėtingas, sunkus, kartais netgi įžūlus, kaip pavyzdžiui gyvuliška odos nata pasižyminčios turkiškos rožės kvapas, gali svaiginti anaiptol ne teigiama prasme.

Kvapų vertinimas yra individualus ir subjektyvus. Tai svarbu suprasti ne tik bandant pajusti per kito žmogaus prizmę vertinamo dalyko esmę, bet ir žinoti, kad neprofesionalai nepasižymi ta atsiribojimo savybe, kuri profesionaliems kvapų specialistams leidžia vertinti aromatą, užslopinus savo „patinka-nepatinka“. Patinka - nuostabu. Nepatinka - na ir tegu.

Šio rožių kremo kvapas yra universalus, galintis įtikti tiek rožių gerbėjoms, tiek dar neatradusioms šio kvapo. Tai nėra tas rožių kvapas, kuris arba priverčia iškart jį įsimylėti, arba nepamėgti, nes jis dar nėra aiškus, charakteringai ryškus. Kol kas būsimos rožės žiedo aromatas yra paslaptis, užuomina. Kremo kvapas yra šviesus, džiaugsmingas, šiltas ir gėliškas. Lengvas kaip rasotas pavasario rytas ir kartu minkštas tarsi debesis. 

Labai labai vykusi kompozicija, „pažeminusi“ rožių mylėtojų amžiaus kartelę ne tik amžiaus prasme, bet ir užgriebusi tokias lengvesnių ir džiaugsmingesnių kvapų mylėtojas kaip aš. 

Lietuviškas kremas itališkai

Laimės Kiškūnės kremai gaminami nebe Lietuvoje, kaip buvo „Kvapų namų“ laikais, o Italijoje pagal autorės receptūrą. Apie aromatą jau pasakiau, bet šis kremas teikia atgaivą ir akims, nes yra ryškios geltonos spalvos.

Be pačios susimaišytų kremų per specialias pamokas, nepamenu, kad būčiau pirkusi tokio tipo lietuvišką kremą. Arba nepirkau, arba nepadarė įspūdžio ir išsitrynė iš ilgalaikės atminties. Kodėl? Nes man jie visąlaik būdavo per riebūs, kiek pabandydavau. Gal toms ir tiems, pas ką sausa oda jie ir ok, o man nelipo.

Taigi, ši rožių pumpurų kremo versija yra palengvinta, mažiau riebi. Ir tikrai, užtenka labai mažo kiekio, tačiau pasitepus juo odą matau švytinčią ir relaksuojančią, o ne nebyliai klausiančią: kaip man su visu šituo susidoroti?

Žinoma, dėl gero, džiaugsmingo jausmo, faktiškai pasiekiančio gerklę, kalta tekstūros ir  sudedamųjų dalių poveikio odai bei kvapo sinergija, kuriai negaliu atsispirti nei ryte, nei vakare.

Sudėtis

Rožių pumpurų kremo sudėtis yra minimalistinė. Pirmasis sudėtyje - vienas universaliausių, dar kūdikiams rekomenduojamų saldžiųjų migdolų aliejus, tinkantis jautriai, sausai, probleminei odai, minkštinantis ir drėkinantis, lyginantis raukšleles. Antrasis - damaskinių rožių vanduo odą drėkina, ramina ir tonizuoja. Trečias - erškėtrožių aliejus, mėgstamas tiek kremuose, tiek ir įeinantis į visokius super aliejų mišinius odai, nes jis yra super ingredientas su savo vitaminų, gaivinamuoju ir tonizuojančiu bagažu. Ketvirtas - bičių vaškas, kuris atlieka apsauginę odos funkciją, o kreme - suriša aliejų su rožių vandeniu.

Kremo žvaigždė - paprastojo erškėčio (Rosa Canina) pumpurų ekstraktas. Jame randama flavonoidų, tarp jų kvercetino, kuris veikia priešuždegimiškai, kaip antioksidantas ir netgi - prieš piktybines ląsteles. Ekstrakte aptinkamos hidroksikenaminės rūgštys neišvengiamai kartu su flavonoidais patenka į įvairius augalinius sirupus, kurie kovoja su patogenais ir stiprina imunitetą. Erškėčių pumpurų ekstrakte yra tokia medžiaga elagitaninai, kurie saugo odą nuo žalojančių aplinkos veiksnių bei taršos poveikio.

Beje, gydomiesiems tikslams skirtų pumpurų ekstraktų yra ir prekyboje Lietuvoje. Šią žiemą peršalus teko vieną jų panaudoti ir galiu pasakyti, kad poveikis yra ir didelis, ir greitas. Todėl teiginiais apie pumpure sutelktą gyvybinę galią įsitikinau realiai greitai sveikdama, o ne vien tik iš aprašymų.


Na ir pati pabaiga - tirštiklio funkciją atliekantys marantos milteliai bei apie 1%  nuostabioji eterinių aliejų kompozicija.

Na va, vos 7 komponentai, o pačiai juos paanalizavus jau atrodo, kad greitai niekam grožio operacijų nebereikės :)

Laimės Kiškūnės rožių pumpurų kremo su bičių vašku sudėtis, INCIPrunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Cera Flava, Rosa Canina Bud Extract, Maranta Arundinacea Root Powder, Essential oil composition.

Kremą pirkau Laimės Kiškūnės studijoje, jo kaina - 17,90 euro/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)