, , , ,

Lietuviškas „Manilla“ 2% serumas su hialurono rūgštimi

11:47


Lietuvos natūralios kosmetikos gamintojos bendrovės „Manilla“ populiariausias gaminys - 2% hialurono rūgšties serumas. Lengva, gaivi, stipriai drėkinanti ir visiems gyvenimo atvejams tinkanti odos priežiūros priemonė visuomet turės savo pirkėją. Pagavau save, kad ir pati nuolat turiu bei naudoju kokį nors hialurono serumą, o kai išsibaigia - ir vėl jo dairausi. Šįkart nusprendžiau išbandyti „Manilla“ kūrinį.

Kaip vienas svarbiausių „Manilla“ privalumų pristatomas faktas, kad įmonės įkūrėja yra gydytoja su medicininių žinių bagažu. Ir vien dėl to iškart tikiuosi kažko daugiau. Taigi, starto pozicija pakankamai sudėtinga, pažiūrėkim, kokiu greičiu ir rezultatu serumui paveiks įveikti visą trasą.

Įspūdis

Serumas yra labai lengvas. Iš pažiūros kiek tirštesnė, o ne bėganti jo konsistencija tik išspaudus lašelį sufleruoja, kad oda gali tikėtis komforto. Ir tepasi jis lengvai, gerai pasiskirsto ant drėgnos odos. Didelis pliusas, kad serumas yra bekvapis.

Žvelgiant į sudėtį akivaizdu, kad ji yra minimalistinė ir neperkrauta. Sudaryta iš komponentų, kurie drėkina (alavijo sultys, glicerinas, dviejų rūšių hialurono rūgštis) ir stiprina (vitaminas C, pantenolis) odą.

Bet šiame serume man kažko trūksta. Galbūt lipidų, kurie užrakintų drėgmę odoje, galbūt daugiau veikliųjų ingredientų, kurie papildytų bei išplėstų serumo poveikio bazę ir oda gautų daugiau naudingųjų medžiagų.

Drėkiklių žvaigždė alavijas turi tokią bėdelę, kad ne kiekvienai odai jis prilimpa. Susitepa ir susigeria gerai, bet pats užbaigimas lieka šiek tiek įtempiantis odą, popierinis, o norėtųsi švelnaus ir elestingo. Štai čia ir kyla dilema, kaip suvaldyti alaviją. Tiesa ta, kad šio serumo dėl jo užbaigimo sausumo man niekaip kitaip neišeina naudoti vieno, tik su kažkuo kitu - kitu serumu, kremu. Norisi tikėtis, kad vasara bus karšta ir odos poreikiai pasikeis.

Kas yra serumas?

„Manilla“ gaminys savo minimalizmu ir poveikiu net truputį sutrikdė. Kas tuomet yra serumas? Gerai, kartojam žinias.

Serumas yra kosmetikos priemonė, pasižyminti aktyvių ingredientų gausa, kuria turi lenkti kremą. Lietuvos žiniasklaidoje radau specialistų komentarų, kad serume aktyvių medžiagų būna iki 70%, kai kreme iki 10%. Taip pat serumui būdingas greitas ir matomas poveikis. 

Kai kurie serumai yra tokie koncentruoti, kad juos rekomenduojama naudoti darant pertraukas, kiti, laikomi kasdieniais ir gali būti naudojami kasdien.

Serumas gali būti pagamintas vandenyje tirpių ingredientų pagrindu, gali būti aliejų ir CO2 ekstraktų mišinys. Tokiu atveju maišomi aliejai ir ekstraktai yra ypatingi, reti, brangūs, paveikūs.

Nesirišant prie konkretaus apibūdinimo, aišku, kad serumas gamintojams atriša rankas visko dėti daug ir įvairaus.

Gerai, bet ir čia neverta apsistoti. Yra gamintojų, kurių visi gaminiai „multi“: vien kreme yra keliolika ar kelios dešimtys veikliųjų medžiagų. Yra „mono“ gamintojų, kurie praktikuoja minimalistines formules. Pvz., priemonėje yra iki 7 medžiagų ir ne daugiau. Ir vienų, ir kitų logika yra suprantama, tebūnie 2% hialurono rūgšties yra ok. Bet visgi linkstu prie įsitikinimo, kad tiksliau šią priemonę galėtų apibūdinti žodis „gelis“.

Daryčiau išvadą, kad arba serumo formulę būtų galima patobulinti, arba tiesiog mano odai ne ta fazė. Laukiu vasaros, o kol kas man tai nėra dalykas, kuriuo žavėčiausi ir taupyčiau kiekvieną lašą.

„Manilla“ hialurono 2% rūgšties serumo sudėtis, INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Extract, Glycerin, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid.

Serumo kaina yra 18 eurų/30 ml. Pirkau salelėje VCUP.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)