, ,

„Burt's Bees“ skysto makiažo pagrindo šachas konkurentams

15:17


Amerikiečių  kosmetikos gamintoja „Burt's Bees“ skelbia šachą visiems kitiems natūraliems makiažo pagrindams. Natūrali sudėtis, nepigi išvaizda ir geras jausmas, paėmus į rankas, matomas efektas ir prieinama kaina. Kas? Tai bičių makiažo pagrindas, kurio Amerikoje turi net kasdieniniai  prekybos centrai, o štai mes kitoje Atlanto pusėje visaip gudraujame, kad jis galiausiai pasiektų mūsų rankas ir patektų ant veido.

Geras makiažo pagrindas, kuris neapsunkintų odos, bet vis tiek suteiktų pageidaujamą vizualinį efektą - nuolat ieškomas objektas. Lietuvoje nemažai pagyrų sulaukia atnaujintos formulės „Dr. Hauschka makiažo pagrindas, bet pastarąjį bandžiusi draugė, kurios nuomone besąlygiškai pasitikiu įvertino, kad bičių net geresnis.

Peržiūrėjus gausybę vlogerių vaizdo įrašų gali susidaryti įspūdis, kad „Burt's Bees“ makiažo pagrindas yra labai sunkus, tirštas ir suteikia maksimaliai nepermatomą padengimą, tačiau ne, nebent būtų bandoma jo tepti negailint. Dabar toliau vardinsiu pliusus, nes minusų šiame makiažo pagrinde neradau.

Plati spalvų paletė

Net dvylika makiažo pagrindo atspalvių, kuriuos galima pasirinkti atsižvelgiant į odos šviesumą/tamsumą bei toną - šaltas, neutralus, šiltas. Čia įdedu senąjį bičių visos paletės paveikslėlį, išsaugotą užsienio bloge - tereikia pavažiuoti žemyn. Gamintojas sukūrė savo barometrą ir nors jis atrodo patraukliai vizualiai, tačiau man jis kur kas neaiškesnis ir pagal jį spalvą ir toną pasirinkti būtų kur kas sunkiau.
Aš rinkausi pagal tai, kad mano odos tonas yra šalto tipo, be to, artėjant vasarai nenorėjau makiažu suteikti sau blyškumo, todėl pasirinkau antrą pagal tamsumą „Almond Beige“ atspalvį iš keturių.

Įspėjimas: niekad nebalansavau ant ribinių atspalvių būtinybės, todėl negaliu pasakyti, ar šviesiausi atspalviai tinka turinčioms labai baltą ir blyškią odą.

Aksominis užbaigimas

Pagal pavadinimą „Burt's Bees Goodness Glows Full Coverage Liquid Makeup“ būtų galima pagalvoti, kad tai yra švytėjimo suteikiantis pagrindas ir jo greičiausiai vengtų riebesnę veido odą turinčios merginos, nes jos švytėjimą ir taip patiria kasdien.

Mano nuomone, visiškai matinės makiažo priemonės veidą padaro nenatūralų ir negyvą, todėl šiek tiek santūraus švytėjimo niekad nepakenks. Bet, netikėtumas, bičių makiažo pagrindas suteikia lengvą aksominį užbaigimą ir pojūtį, kas mane lengvai stebino iš pat pradžių, nes padengtas veidas jautėsi gal net truputį papudruotas. Taip kad yra universalus visokios odos turėtojoms, jos nesausina ir netraukia, taip pat neatrodo riebus.

Padengimas

Su natūraliais ir ekologiškais makiažo pagrindais taip jau yra, kad paprastai kuo pilniau jis dengia, tuo yra sunkesnis, riebesnis. Aš nemėgstu ir mano oda labai nemėgsta apsunkinimo ir dėl įsivaizduojamo siektino tobulo vaizdo aš savo odos komforto neaukoju.

Šiuo atveju aukų nereikia, nes pagrindas nėra riebus, o vienam kartui man užtenka nepilnų dviejų paspaudimų, kurie geriausiu atveju - kaip pora razinų. Tai užtikrina ne pilną, o smagų dalinį padengimą, oda kvėpuoja ir per visą dieną jaučiasi puikiai. Pagrindą paskirstau rankomis, nes ką čia žaisi su tokiu mažu priemonės kiekiu ir šepetėliais.

Rezultatas: vienodesnė veido odos spalva ir gyvesnis bendras vaizdas, smulkius netobulumus dar pamaskuoju papildomai.

Išsilaikymas

Lenkiu galvą prieš tas, kurios sugeba dienos eigoje nuolat sekti savo makiažo būklę - pataisyti, pavalyti, atnaujinti. Mano maksimumas: pamatyti, ar nenutekėjo į paakius tušas, mažesnių smulkmenų dairytis neateina į galvą, o ir tualeto veidrodyje taip atidžiai veido netiriu. Taigi, tikiuosi mažmožio - normalaus išsilaikymo be pokštų ir bičių pagrindas tą ir duoda. Laikosi gerai per visą dieną nesukeldamas problemų.

Gera sudėtis

Bičių makiažo pagrindo sudėtis yra 98,9% natūrali, jo sudėtyje nėra parabenų, ftalatų, SLS, naftos produktų, sintetinių kvapiklių, jis nėra bandytas su gyvūnais.

Produkto žvaigždė - baltųjų putonių sėklų aliejus. Sutikite, angliškas meadowfoam pavadinimas skamba bent jau girdėtai, priešingai nei lietuviškas. Putonių aliejus, taip mėgstamas natūralios kosmetikos gamintojų, patrauklus tuo, kad yra labai stabilus ir, atitinkamai, atsparus oksidacijai, gerai drėkina odą ir neturi riebaus pojūčio arba užbaigimo jį tepant. Putonių aliejus yra panašus į universalų simondsijų (jojobos) aliejų, aromaterapijoje ir natūralios kosmetikos gamyboje jis vertinamas kaip išlaikantis kur kas jautresnių oksidavimuisi aliejų stabilumą, o ant odos - sunkiai pakeičiamas stabdant  transepiderminį drėgmės praradimą.

Kvapas diskretiškas, beveik nejaučiamas.

Funkcinė paskirtis

Šis produktas nėra nei pusiau serumas, nei iš dalies kremas. Jis neatlieka jokios kitos funkcijos, kaip tik būti dekoratyvinio makiažo priemone. Sudėties kompozicija yra gana paprasta - vanduo, neriebūs aliejai, odą kondicionuojantys ir spalvą suteikiantys ingredientai. Beje, pateisinant bičių pavadinimą, sudėtyje yra ir medaus.

Oda su pagrindu atrodo gražiai, gaiviai, pamaskuota, pailsėjusi ir išlyginta, ko reikia dar? Jei ryte tepsite serumą, losjoną ar veido kremą, „Burt's Bees“ be to, kad suteiks gražų vaizdą, dar ir užrakins veikliuosius odos priežiūros priemonės ingredientus putonių aliejaus dėka ir neleis odai lengvai prarasti drėgmės. Ar šiam pagrindui labai reikia tokio, jau pagal nutylėjimą tikėtino ingredieto kaip hialurono rūgštis? Visiškai ne.

Pakuotė

Stiklinis buteliukas, suapvalintas pompos viršus bei bičių korio tekstūros kamštelis. Gera liesti ir imti į rankas. Be to, visos makiažo pakuotės dalys yra perdirbamos.

Nors „Burt's Bees“ nėra aukštosios mados atitikmuo kosmetikos pasaulyje, o atvirkščiai - ekonominis ir įprastuose Amerikos prekybos centruose prieinamas prekės ženklas, jis nei atrodo, nei jaučiasi, kad būtų pigus, ekonominis. Buteliukas džiugina akis, o paėmus į rankas - malonus sunkumas sukelia gerą jausmą.

Bendra išvada būtų tokia, kad tai geriausias mano makiažo pagrindas, kokį iki šiol esu turėjusi ir naudojusi.

„Burt's Bees Goodness Glows Full Coverage Liquid Makeup“ sudėtis, INCIwater, octyldodecanol, isoamyl laurate, glycerin, helianthus annuus (sunflower) seed oil, caprylyl caprylate/caprate, polyglyceryl-4 caprate, glyceryl stearate SE, squalane, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, honey, bambusa arundinacea stem extract**, glycine soja (soybean) oil, jojoba esters, tocopherol, lecithin, xanthan gum, alumina, silica, alcohol, fragrance*, maltodextrin, glyceryl caprylate, sodium phytate, glyceryl undecylenate, sodium stearoyl glutamate, polyglyceryl-3 stearate, trihydroxystearin, potassium sorbate, phenoxyethanol, amyl cinnamal, citral, citronellol, limonene, linalool
May Contain: iron oxides, titanium dioxide 
*natural fragrance

Bičių pagrindas pirktas JAV gamintojo puslapyje, jo kaina - 17 JAV dolerių/29,5 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)