, ,

Trys paprasti dalykai, kad per kaitrą jaustumėmės gerai

11:52


Ar žinote, kas būna, kai organizmui trūksta vandens? Kraujas tampa tirštas ir klampus. O dabar tebūnie fantazija nuneša į tuos tolius, kaip toks kraujas aprūpina organizmą reikalingomis medžiagomis ir padeda pašalinti nereikalingas. Jeigu laikantis tokiam karštam, tvankiam orui leidžiate sau negerti daugiau skysčių, tikrai realu, kad galite prisidirbti bėdų ant savo galvos, tad geriau nerizikuoti.

Paskaičiau, kaip po eilinio bėgimo maratono Vilniuje dehidratavę žmonės vyko į Santariškių klinikas ir bandė išgelbėti savo inkstus, pagalvojau, kad visai verta pasikartoti karščių ABC.

Gerti!


Pasisakau ne už vandenį, o už mineralinį vandenį, nes tuo pat metu ir atsigeriama, ir kaip pašėlęs prakaituojantis organizmas papildomais būtinais mineralais. Jei turite galimybę ir sąlygas, dažniau valgykite vaisius, uogas, šviežas daržoves, nes jose ne tik daug vandens, bet ir ląstelienos, vitaminų bei mineralų.

Atvėsti!


Tam nebūtina visu pajėgumu jungti kondicionieriaus, pakaks popierinių rankšluoščių ir šalto vandens iš krano, o vėsinami taškai yra penki - dvi pėdos, dvi plaštakos ir veidas. Taip sudrėkintus rankšluoščius glauskite prie veido ir pėdų, rankas galima tiesiog pakišti po šaltu bėgančiu vandeniu ir apiplauti iki alkūnių. Labai geras triukas, ypač tada, kai nuo karščio ima tinti galūnės.

Išsidžiovinti!

Taip taip, jei iš ryto maudotės ir plaunat galvą, būtinai ją išsidžiovinkit prieš išeidami iš namų. Dabar kaip tik tas laikas, kai savo aukų tyko kondicionieriai - automobilyje, viešajame transporte, parduotuvėse, kavinėse užbėgus ryto kavos, spaudos kioskuose. Pamenat, mamos gąsdindavo meningitu? Pasirodo, gali būti ne ką prasčiau, nes galvą juosiantys nervai yra labai arti paviršiaus ir  peršalus gali suparalyžiuoti dalį veido.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)