, , ,

„Pulpe de vie“ - vaisių kupinas prancūziškas gėris

11:40


Kaip stiliaus ir aromaterapijos meistrai garsėjantys prancūzai turi naujų kozirių ir natūralios kosmetikos gamyboje. Vaisių pagrindu gaminama kosmetika „Pulpe de vie“ yra dėmesio verta koncepcija, skirta ne tik produkte užtikrinti antioksidantų bei kitų gyvybiškai svarbių medžiagų gausą, bet ir panardinti į mažą namų SPA.

Kol kas tokias išvadas darau iš pirmojo mano turimo „Pulpe de vie“ gaminio - greipfrutinės kaukės-šveitiklio „Pulpe de vie Masque&Gommage Sucré frappé“, tačiau jis man patiko taip smarkiai, jog neabejoju: norėsiu pabandyti veido priežiūros priemones.

Prieš įvertindama šveitiklį priminsiu tam tikrus stereotipus. Pavyzdžiui, yra vaisių, kurie skaniai kvepia, kad ir mangas. Tačiau mango sviestas neturės visiškai jokio vaisiaus kvapo, nes yra išspaustas iš mango sėklos. Taigi, faktas, kad kremo sudėtyje yra mango sviesto jokiu būdu nereiškia, kad jis ir kvepės mangais. Ar to tikimės? Veikiausiai. Ypač kai nesame įsigilinę ir nežinome visų išgavimo ir gamybos niuansų, o ir kaip paprastam vartotojui žinoti viską apie viską?

Nepaisant to, kad tokia yra realybė, mano galva tai yra silpna natūralios kosmetikos vieta. Joje yra maksimalus gamtos kiekis, bet žmogaus juslės dažnai to nepagauna. Tuo tarpu ten, kur primaišyta ir priplakta naftos, sintetinių produktų, bet suteiktas aiškus kvapas, jis priskiriamas uogoms, vaisiams ar augalams ir naudojama su malonumu.

„Pulpe de vie“ būtent ir sprendžia šį rebusą. Kaukės-šveitiklio kvapas yra aiškus greipfrutinis, tačiau neaštrus ir neerzinantis, gaivus, citrusinis, lengvai kartokas, kad iškart jam suteikia gaivumo gaidą. Dar iš pradžių lyg abejojau, ar tinka toks šveitiklis saulėtiems orams, bet tai yra nuplaunama priemonė, pirmu smuiku groja aliejai, o greipfrutų ekstrakto panašiai tiek, kiek ir agurkų ekstrakto. Be to, tai nėra rūgštinio šveitimo priemonė, nepastebėjau, kad plonintų odą.

Šveitiklis yra permatomas geltonas gelis su grūdeliais - smulkintais abrikosų kauliukais. Jį rekomenduojama užtepti ant nupraustos, švarios ir sausos odos bei palikti 5 minutėms. Tada švelniai pamasažuoti sukamaisiais judesiais ir nuplauti vandeniu. Nuo kontakto su vandeniu šveitiklis pakeičia savo konsistenciją, pabąla ir tampa pieneliu.

Beje, šveitiklio poveikis yra dvejopas, tai kartu ir kaukė. Jį naudoti patariama 1-2 kartus per savaitę.

Gamintojas žada, taip ir nutinka, kad šveitiklis odą atgaivina, suteikia jai energijos, paskaistina, lengvai pamaitina. Ir visa tai be jokių pašalinių poveikių, kaip kad nuo rūgščių suplonėjusi oda, kas griežtai nepatartina šiltuoju metų laiku. O ir naudojimas dėl kvapo yra grynas malonumas.

Nuostabus dalykas, priverčiantis atsipalaiduoti ir užsimiršti. 10 balų.


„Pulpe de vie Masque&Gommage Sucré frappé“ sudėtis, INCIHelianthus Annuus (Sunflower) Hybrid Oil*, Glycerin, Aqua (Water), Sucrose Laurate, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder*, Helianthus Anuus (Sunflower) Seed Oil*, Sucrose Palmitate, Mel (Honey)*, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Parfum (Fragrance), Tocopherol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Citric Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Beta-Carotene, Sodium Citrate, Limonene, Citral.
*Ingrédients issus de l’agriculture biologique.


Kaukė-šveitiklis pirktas Prancūzijos „Mondebio“ parduotuvėje, jo kaina 9,90 euro/75 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)