, , ,

„La Roche Posay“ terminis vanduo

11:36


Jungtinė Karalystė į užsienį nesiunčia kvepalų ir nagų lakų, o iš Prancūzijos neįmanoma parsisiųsti su slėgiu purškiamų purškalų ir, deja, į šią kategoriją patenka terminiai vandenys. Dabar didžiausia prancūziška parduotuvė „Mondebio“ į tai žiūri labai griežtai ir iš krepšelio juos išmeta automatiškai, jei klientas nesusivokia ar nesutinka susiprasti pats.

Kodėl man reikia visų tų žaidimų? Pasakysiu atvirai. Labiausiai pasitikiu tais prekių ženklais, kurie nuo-iki yra sąžiningi ir kurių kosmetikos sudėtys švarios.

Būtent todėl po labai patikusio „Jonzac“ terminio vandens, tokio produkto keletą metų neturėjau ir nenaudojau. Tiesa, vienu metu buvau nusipirkusi „Avene“, bet jis mano odai netiko, graužė ir ji jautrindavosi. Jei pasipurški ir nemalonu, tai ar laikas ir vieta vaidinti didvyrę? Ne. Nors ankstesniame įraše bandžiau sau ir jums atsakyti į klausimą, kuo skiriasi terminių vandenų sudėtys, bet likau nesupratusi, kodėl man netiko vienas švelniausių savo sudėtimi „Avene“. Matyt, tikrai nematomos bangos nesugrojo.

Bet iš tiesų pasiilgau tos smulkios dulksnos ir dar iki didžiosios analizės surizikavau įsigyti „La Roche-Posay“ terminį vandenį. Dabar gailu tik vieno - kad nerandu įsigyti 50 ml purškiklio, nes 100 ml buteliukas nedidelėje rankinėje užima per daug vietos.

La Roche Posay miestas yra Vakarų Prancūzijoje ir jis garsėja kaip gydomųjų vandens procedūrų centras. Pats vanduo pozicionuojamas kaip natūraliai turintis savyje seleno ir taip, jis būtent tuo išsiskiria tarp populiariausių Lietuvoje terminių vandenų. Selenas yra vienas iš pagrindinių grožio mineralų, bet kodėl norėtume ir turėtume purkštis išoriškai, o ne, pavyzdžiui, suvalgyti keletą riešutų per dieną?


Selenas veikia ir suvalgytas/išgertas, ir panaudotas išoriškai. Kadangi yra antioksidantas ir ramina uždegimus, jis tinka sudirgusiai, paraudusiai, uždegiminei odai. Seleno ir rekomenduojama ieškoti terminių vandenų sudėtyse bei keisti jais, kaip ypač švelniais produktais, įprastus tonikus.

Viena seleno formų, o būtent seleno sulfidas yra gera antimikrobinė priemonė ir padeda kovoti su pleiskanų sukėlėjais bei nuraminti niežtintį skalpą.

Karštas oras ir terminis vanduo - man pati geriausia kombinacija. „La Roche-Posay“ flakonas purškia smulkia lengva dulksna, makiažas lieka savo vietoje. Vis dėlto, purškimas ant blakstinų tušo galimas baigtinį kartų skaičių ir tai priklauso nuo paties tušo atsparumo vandeniui. Mano nėra atsparus, tad kokie 3-4 kartais per dieną yra maksimumas.

Kaip niekad dažnai pastaruoju metu naudoju ne ant makiažo, o tiesiai ant odos. Žinau, tą patį galima pasakyti apie bet kurį terminį vandenį, bet šis man tobulas: oda nuraminta, gaivusi gaivumo gurkšnį. Net kai persipūčiau automobilyje ir prasidėjus čiauduliui bei ėmus tekėti nosiai taip patryniau akį, kad ryte pabudau ištinusiais vokais, vis papurškiant terminiu vandeniu ir jautri vokų oda nurimo, o tinimas nuslūgo.

Kadangi terminis vanduo bekvapis, užtat neturi šansų pakliūti po nuotaikų ir preferencijų kaitos volu - tiks visada.

Terminį vandenį pirkau „Gintarinėje vaistinėje“, mokėjau 6,27 euro/150 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)