, ,

RVR atostogų formulė odai: vos trys būtini dalykai

11:59


Švelniai mėlynas nakties dangus, vandenį šokdinantys fontanai bei iki vėlumos netylantis šurmulys Vilniaus senamiesčio gatvelėse nebyliai kužda, kad atostogos bus. Ilgesnės ar trumpesnės, čia ar užsienyje - nesvarbu. Svarbu, kad būtų. Nežinau, ką jūs, bet aš geriau pataupysiu bagaže vietą pleistriukams ir pasistengsiu neapsikrauti. O jei rimtai, tai pamąstyti atostogų must have tema paskatinta pagalvojau, kad reikėtų parekomenduoti ką nors žiauriai paprasto ir universalaus. Tad važiuojam.

Kremas nuo saulės - nediskutuotina. Bet ar ne taip būna, kad arba patys stačia galva krentam į saulės vonias, arba net ir saugodamiesi jos gauname tiek, kad nelabai atlaiko oda ir plaukai, kurie dar ir pradeda sausėti, šiurti nuo sūraus jūros vandens? Ko reikia? RVR: RAMINTI, VĖSINTI, REGENERUOTI. Ir tikrai neverta apsikrauti, paminėsiu tris dalykus, kurie 100% atitinka RVR kodą.

1. Kokosų aliejus. Jis vėsina odą ir leidžia jai pailsėti po saulėtų dienų, nurimti. Be to, tai puikus universalus aliejus, skirtas atgaivinti plaukus naudojant jį kaip kaukę ar kaip tik, saikingai padengiant juo plaukus prieš maudantis jūroje, tuomet jie apsaugomi nuo druskų poveikio.

Saldus „Bounty“ šokoladukų kvapas tiks visai šeimai. Sutikite, tai tikrai nėra tas aliejus, kuris keltų aistras kaip itališki šlamučiai ar rožės.

Aš visuomet į atostogas vežuosi polinezietišką kokosų aliejaus variantą - monoi. Bet čia  skonio reikalas.

2. Levandų eterinis aliejus - stebuklingas mygtukas, kurį spustelėjus pūslės net neiškyla.

Tikriausiai esate girdėję, kaip buvo atrastas nepaprastas levandų gebėjimas gydyti nudegimus: laboratorijoje mokslininkas instinktyviai įkišo nudegintą ranką į indą su levandomis ir buvo labai nustebintas jų gydomosiomis savybėmis. Virtuvėje po ranka nuolat laikau levandų eterinio aliejaus buteliuką ir pamiršau, ką reiškia pūslės. Tas pats galioja ir nudegimams saulėje.

Be to, levandų aliejus turi ypač stiprų regeneruojantį poveikį, kurį stebiu ir kuriuo žaviuosi, lašindama jį į kiekvieną naują blakstienų tušo tūbelę, todėl tiktų ir plaukus gaivinančioms kaukėms.

O jei koks uodas įkąs ir oda tins, niežės? Atsakymas tas pats - levandų eterinis aliejus.

Levandų aliejus tirpsta kokosų aliejuje, todėl juos galima naudoti kartu arba atskirai, kaip norisi ir kaip reikia pagal situaciją.

Neužmirškim, kad levandų eterinį galima tepti tiesiai ant odos, todėl jį galima lašinti ir į gelius, losjonus, kremus ar pienelius.

3. Magnio purškalas arba tirpalas. Šitas toks sudėtingesnis, bet labai efektyvus.

Esu rašiusi apie „Epsom“ druską ir jos gebėjimą atpalaiduoti raumenis, leisti odai pasisavinti magnį bei stipriomis gydymo savybėmis. Man buvo nutikę, kad pasiėmiau ne tas žirkles gyvatvorei ir vietomis nuo delnų nutryniau odą. Buvo nemalonu rankas sukišti į „Epsom“ tirpalą, bet nei pūslių buvo, nei žaizdų. Prieš pedikiūrą ar pavargusias pėdas visuomet palaikau „Epsom“ vonelėje ir taip pailsinu kojas.

Tačiau gal vežtis puskilį druskos ne tas sprendimas? Tada užsienio el.parduotuvėse užmeskite akį į vandens pagrindo purškalus „magnesium spray“ ar aliejus „magnesium oil“.

Magnis ramina odą, gydo ją, ankstyvoje stadijoje užkardo pūsles, paspartina žaizdų gijimą, atpalaiduoja raumenis. Vertas vietos atostogų bagaže.

Na ir bendras palinkėjimas: nesudekite, pailsėkite!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)