, , , , , , , , ,

Egzotiškų aliejų kvintetas

10:55



Penki egzotiški aliejai. Maži 10 mililitrų buteliukai su įdomiu, niekad nebandytu turiniu.

Kol kiekvienas jų bus atidžiai išbandytas ir kruopščiai įvertintas, gali praeiti laiko. O gal tiesiog nepaliks įspūdžio ir nebus ką pasakyti? Todėl šiam kartui apie kiekvieną iš jų - po kelias pastraipas teorijos.

1. Pomidorų sėklų aliejus (Solanum lycopersicum) iš Kinijos. Pomidorai išauginti ekologiškai. Sunku net įsivaizduoti, kiek darbo reikia vien išrinkti iš pomidoro sėklas.

Pirmo šalto spaudimo, nenaudojant cheminių medžiagų. Tinkamas kosmetinėms reikmėms ir maistui. Sudėtyje yra daug Omega-6 ir Omega-9, oleino ir palmitino rūgšties, vitamino E, taip pat kalio, magnio, fosforo, natrio, kalcio, kiek mažiau - mangano, geležies, cinko ir vario. 


Pomidorų sėklų aliejus yra antioksidantas, apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų, kartu - nuo ankstyvo senėjimo, skatina ląstelių regeneraciją, atgaivina veido švytėjimą, minkština odą ir padeda išlaikyti joje drėgmę, sugeria dalį saulės spindulių.


Dėl oranžinės spalvos ir galimo dažymo, siūloma naudoti 1-30 proc. mišinyje su kitais aliejais.


2. Aviečių sėklų aliejus(Rubus idaeus) iš Čilės. Ta pati pastaba :)


Pirmojo šalto spaudimo, be cheminių tirpiklių. Skirtas kosmetikai ir maistui. Pasižymi Omega-6 ir Omega-3 gausa, turi daug vitamino E ir antiosidantų karotenoidų.


Aviečių sėklų aliejus dalyvauja ląstelių membranų formavime ir suteikia tonusą odai. Padeda kovoti su odos senėjimu, raukšlėmis, mažina paraudimą, dirglumą ir egzemą. Kremams suteikia lengvumo, sugeria dalelę UVA ir UVB spindulių.


Galima naudoti vieną arba mišinyje su kitais eteriniais arba baziniais aliejais.


3. Kalahario meliono sėklų aliejus (Citrullus vulgaris) iš Namibijos.


Išgautas iš laukinių melionių, pirmo šalto spaudimo būdu, nenaudojant cheminių medžiagų. Šiame aliejuje daugiausia Omega-6 ir Omega-9, palmitino, stearino rūgščių, vitamino F. Neužsimenama apie galimybę jį panaudoti ir maistui.


Kalahario melionų sėklų aliejus yra atstatantis ir restruktūrizuojantis. Reguliuoja odos drėgnumą ir sebumo išsiskyrimą. Lengvai įsigeria ir nepalieka riebumo pojūčio.


4. Spanguolių sėklų aliejus (Vaccinium macrocarpon) iš JAV. Pirmo šalto spaudimo, nenaudoti chemikalai. Skirtas kosmetikai ir maistui. 


Spanguolių sėklų aliejaus sudėtyje yra visų trijų rūšių omegų: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9. Taip pat vitamino F, oleino, palmitino rūgšties, fitosterolių, vitamino E, karotenoidų.


Teigiama, kad šis aliejus ypatingai gerai drėkina ir minkština odą, stiprina jos apsauginį barjerą, padeda atsinaujinti ir tonizuoja brandžią odą, regeneruoja sausą odą. Dėl didelio antioksidantų kiekio saugo odą nuo senėjimo, ramina, padeda kovoti su neigiamu išorės poveikiu.


5. Pasiflorų sėklų aliejus (Passiflora edulis) iš Pietų Amerikos. Pirmojo šaltojo spaudimo, apie jo valgymą neužsiminta - skirtas kosmetiniam panaudojimui.


Pasiflorų sėklų aliejuje yra Omega-6 ir vitamino F, Omega-9, palmitino, stearino rūgščių, vitaminų E ir K. Karotinoidai ir bioflovanoidai saugo nuo audinių degeneracijos, veikia rožinę bei mažina odos paraudimus.


Aliejus lėtina odos senėjimą, atkuria lipidinį sluoksnį ir saugo nuo dehidratacijos, suteikia elastingumo ir šilko pojūtį, greitai įsigeria. „Aroma-Zone“ tinklapyje įdomiai aprašytas pasiflorų sėklų aliejaus kvapas. Pats aliejus apibūdintas kaip kvapnus, tačiau pirmiausiai pajaučiamas sunokusių laukinių vaisių kvapas, o vėliau atsiskleidžia pasifloroms būdingas kvapnumas.


*Kas vienija šiuos aliejus? Tai, kad jie visi yra nestabilūs ir jautrūs oksidacijai, todėl spintelėje jų užmiršti negalima. Visus juos rekomenduojama saugoti tamsioje, vėsioje (iki 20 laipsnių Celsijaus) temperatūroje.


Visi šie aliejai įsigyti Prancūzijos parduotuvėje „Aroma-Zone“, jų savybių aprašymai taip pat paimti iš šio puslapio.


Pomidorų sėklų aliejaus kaina yra 2,5 euro/10 ml.

Aviečių sėklų aliejaus kaina yra 1,75 euro/10 ml.
Kalahario melionų sėklų aliejaus kaina yra 1,5 euro/10 ml.
Spanguolių sėklų aliejaus kaina yra 1,9 euro/10 ml.
Pasiflorų sėklų aliejaus kaina yra 1,25 euro/10 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)