, , ,

Gilaus skonio „Lebensbaum“ kava

11:29

„Lebensbaum“ kava, Sveiki produktai
„Lebensbaum“ klasikinė kava
Daug rašome apie kosmetiką, tačiau palyginti mažai - apie maistą ir gėrimus, nors jiems tinklaraštyje sukūrėme netgi atskirą kategoriją. Tai dėl to, kad esame moterys ir dėl to, kad para turi tik 24 valandas. Tačiau dabar vietoje to, kad panagrinėtume dar vieną mineralinės kosmetikos indelį arba veido kremą, išgerkime geros, skanios kavos. Būtinai - ekologiškos.

Viena labiausiai pernai nudžiuginusių naujienų buvo ta, kad „Livinn - sveiki produktai“ į Lietuvą ryžosi importuoti Vokietijos gamintojo „Lebensbaum“ kavą. Anksčiau jos buvo galima įsigyti parduotuvėje „Žalia Žalia“, tačiau pastaroji nutraukė savo veiklą ir kitų „Lebensbaum“ ženklo mylėtojų tiesiog nebuvo likę.

Jeigu sunkiai kovojate su įsigalėjusiu įpročiu gerti daug kavos arba nenorite tapti kofemanais, toliau neskaitykite ir šios kavos nebandykite :)


Kavos gėrimo kultūra Lietuvoje, sekdama užsienio tendencijomis, prigijo kuo puikiausiai. Nepaisant to, kad mūsų rinka yra per maža tokiems gigantams kaip „Starbucks“, tačiau ir tarp mūsų šalies atstovų atsirado tokių, kurie gilinasi, mokosi, patys važiuoja į kavos augimvietes, renkasi, maišo ir savo kūrinius sėkmingai parduoda (arba tyliai išima iš prekybos).

Tai buvo seniai, todėl nepamenu šaltinio, bet teko skaityti, kad gera kava priklauso nuo tinkamo arabikos ir robustos santykio. Varijuojant šiomis kavos rūšimis, pagaminamas norimo skonio ir stiprumo kavos mišinys. 


Arabika yra labiausiai paplitusi kavos rūšis, jos pasaulyje išauginama didžioji dalis. Robustos rinkoje cirkuliuoja mažiau. Nors ji pigesnė, tačiau jos skonis prastesnis. Tačiau robustoje yra daugiau kofeino ir stiprumo, ji kavai priduoda kartumo.


Kokios tik kavos nėra tekę pirkti ir gerti - tai labai karti, tai per rūgšti, per mažai aromato, tai apskritai jausmas kaip palaižius degėsį. Netgi įsigijus kavos pupelių ir jas sumalus, jų skonis vistiek niekaip neprilygsta „Lebensbaum“.


„Lebensbaum“ sudėtyje yra viena vienintelė kavos rūšis - ekologiškai užauginta arabika. Gamintojas nurodo, kad gamyboje nenaudojama genų inžinerija, palaikomi sąžiningi ir atsakingi santykiai su tiekėjais bei kitais partneriais, užtikrinama griežta kokybės kontrolė.


Anot „Lebensbaum“, ši kava yra švelnaus ir ilgo skrudinimo. Taip, geriant šią kavą jaučiasi, kad gamybos metu nebuvo skubėta, todėl nereikėjo robustos pastiprinimo. 


„Lebensbaum“klasikinės kavos skonis yra turtingas, gilus ir subalansuotas. Lengviau būtų užplikyti puodelį kavos nei perteikti, koks jis tirštas.


Geriant ją kasdien atbuko tas pirmykštis nuostabos jausmas, kai maišai šaukšteliu kavą ir atrodo, kad jis net klimpsta gėrime. Visokeriopai nuostabi :)


„Lebensbaum“klasikinės kavos kaina yra 6,99 euro/500 gramų Vokietijos  „Violey“, arba 37,67 lito/500 gramų „Livinn - sveikuose produktuose“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)