, , , , ,

„Orgalys“ biodinaminis balzamas vyrams

09:53

biodinaminė Orgalys kosmetika, Orgalys vyrams

Prieš daugiau kaip 20 metų Lietuvoje didelė naujiena buvo neoninių spalvų, nematytos lenkiškos prekės. Vėliau prekių pasiūla didėjo, o pirkėjų žvilgsniai krypo į naujas šalis: Europa? Išbandyta. Gal JAV? Nesunkiai pasiekiama dabar ir JAV, kad ir su tam tikrais ribojimais dėl apmuitinimo. Ratas apsisuko ir, atrodo, kad egzotika atsirado beveik savame kieme. Apie ką kalbėsime? Šįkart apie Vengriją.

Ne veltui tinklaraštis „Natūralus ID“ buvo pradėtas įrašais apie kremus su charakteriu. Patyrę malonių atradimų, pildome sąrašą gamintoju „Biola“ iš Vengrijos. Išbandėme neįtikėtinai lengvą, gaivų biodinaminį kremą, skirtą vyrams, bei kitus gaminius. Ačiū Agnei iš „Žalios Rasos“, kad nepagailėjo mėginukų, todėl norimų priemonių sąrašas virto konkrečiu būsimų pirkinių sąrašu.

Sutapimas ar ne, bet kremai su charakteriu ir aiškiai jaučiama dvasia yra būtent biodinaminiai. Iš žaliavų, tausiai užaugintų uždaroje ekosistemoje, o „Biola“ turi specialią biodinaminę liniją „Orgalys“, kurią sertifikavo „Demeter“.

Reikia pripažinti, „Orgalys“ labai nustebino. Tikriausiai gaus pirmą vietą už šiemet sukeltos nuostabos dydį. Malonūs naudoti, netipinių, nostalgiškų kvapų kremai veidui, aksominiai pieneliai kūnui. Atvejis, kai nesitiki per daug, tačiau gauni su kaupu.

„Orgalys“ vyriškas balzamas po skutimosi

Biodinaminis, jautriai odai skirtas balzamas po skutimosi su antiseptiniu, tonizuojančiu baltojo santalo (Santalum Album) medžio eteriniu aliejumi. Atrodytų, kas naujo? Moterims rožės, vyrams - santalas. Kaip kvepia šis balzamas- sunku nupasakoti. Bet kartais vyriškuose kremuose prasimušančio stiprumo, aitrumo, netgi rūgštumo jame nėra. Kvepas švelnus, gaivus, subtilus, seksualus. Balzamas kvepia panašiai kaip raudonų dobilų pieva šalia aukšto miško. Prieš pat medunešį. Ir vos juntamais kvepalais, tiksliau jų užuomina. Iš tikrųjų, bent kol kas tai yra skaniausias uostas vyriško kremo kvapas.

Bandant šį balzamą, tepiau jį ant rankos ir žiūrėjau - kaip pasiskirsto, kaip įsigeria, kaip kinta kvapas ant odos, ar ilgai jis laikosi, ar neerzina? Aiškiai kvapą identifikavau maždaug pusdienį ir kiekvieną kartą jutau neapsakomą malonumą.

Konsistencija iš pradžių pasirodė įtartinoka. Tarsi kremas, tarsi balkšvas gelis. Geliai paprastai būna pagaminti su sutirštintojais ir, gamintojui neatitaikius jų kiekio, gali teptis palikdami plėvelę ar net odos surakinimo jausmą. Lengvas „Orgalys“ balzamas susigėrė akimirksniu, sudrėkino ir pamaitino odą - jokių nemalonių pojūčių.

Vis dėlto, reikia pažymėti, kad šis „Orgalys“ balzamas buvo bandytas vasarą, todėl lieka atviras klausimas, ar jis nebūtų per lengvas žvarbiam šaltajam sezonui? Manyčiau, jį turint, jis puikiausiai gali būti naudojamas kaip papildoma veido priežiūros priemonė vakare - vietoje serumo, kaip drėkiklis. O ryte - riebesnis kremas.

Ar tiktų šis balzamas moteriai? Tiktų, jei ji mėgsta griežtesnius, vyriškus kvapus- neturėtų įkyrėti ar erzinti. Aš ir asmeniškai mielai lįsčiau prie šios nemoteriškos priemonės.

„Biola“ nurodo, kad šiame balzame yra uždegimą mažinančių ramunėlių, vėsinančios pipirmėtės ir antiseptinio mėtos lapų ekstrakto. Ko jau ko, o pipirmėtės ir mėtų nepajutome, bet aiškiau išreikštų ir nepasigedome.

Puikus gaminys, vertas dėmesio!


„Orgalys“ balzamo vyrams po skutimosi sudėtis, INCI: Cucurbita Pepo*, Aqua, Linum Usitatissimum Seed extr.*, Glycerin, Daucus Carota*, Sesamum Indicum Oil*, Asparagus Offocinalis extr.*, Ruta Graveolens extr.*, Chamomilla Recutita extr.*, Tocopherol, Simmondsia Chinensis Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Hybiscus Sabdariffa extr.*, Xantan Gum, Lecitine*, Hippophae Rhamnoides extr.*, Olea Europea extr.*, Menthol*, Ocimum Basilicum extr.*, Ascorbic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Santalum Album Oil*, Salvia Sclarea extr.*
*= from organic farming
Certified by BIOKONTROLL Hungria Nonprofit Kft, HU-OKO-01.

„Orgalys“ santalmedžio vyriško balzamo kaina yra 111 litų/50 ml, įsigyti galima „Žalioje Rasoje“.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Sveikinu su naujuoju, gražiuoju kailiuku! :) Labai gražus logo! Bravo!
    Kas dėl skutimosi kremo, kur jį rasti galima? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū labai, stengėmės nenuvilti :))

    Čia balzamas PO skutimosi, bet "Orgalys" linijoje ir gelis, skirtas skutimuisi:
    http://www.zaliarasa.lt/LT/katalogas/product/558/kiparisu-ir-pelkines-raistenes-skutimosi-gelis-jautriai-odai-(66-demeter-ingredientu)-100-ml/.

    Įsigyti galima "Žalioje Rasoje", Odminių gatvėje, Vilniuje. Dabar kaip tik 15% nuolaida biodinaminėms priemonėms :)

    AtsakytiPanaikinti