, , , , ,

Savęs priežiūros žemėlapis rudeniui

10:07

ruduo ir kūno priemonės

Ruduo. Supaprastinto pedikiūro metas :) Šį įrašą pradedame su švelnia ironija, nes jis bus apie viską - ne tik apie pėdas. Dienos rudenėja, vėsta, o mes šokame į uždarą avalynę, renkamės šiltesnius drabužius, prisimename pirštines bei riebesnius kremus. Ore cirkuliuojanti žvarba primena: ateina ypatingo dėmesio sau reikalaujantis laikas, pradėkime dabar!

Veido oda: piežiūra ir makiažas

Sena ir visiems žinoma tiesa, kad veido oda, rankos patiria didžiausią krūvį ir paprastai nukenčia labiausiai bei sensta greičiausiai.


Jeigu turite jautrią, į temperatūrų svyravimus labai reaguojančią odą, greičiausiai ji jau ėmė sausėti. Laikas veidą vakare pradėti tepti kremais, aliejais ar serumais, jeigu vasarą prisilaikėte „Dr.Hauschka“ siūlomo metodo ir naktį odai leisdavote ilsėtis.


  • Kalbant apie „Dr.Hauschka“, keičiantis sezonams, arba  du kartus į metus gamintojas siūlo specialaus serumo ampulėse kursą. Efektyvu, tačiau kaina tikrai nemaža.
  • Vietoje serumo galima įsigyti citrinvyčių CO2 ekstraktą. Nors jį rekomenduojama naudoti mišinyje, esu sutepusi jau tiksliai neaiškų skaičių buteliukų jo vieno paties. Atgaivina, regeneruoja, nuostabiai kvepia.
  • Tarp geriausiai drėkinančių kaukių - kaip kaukė naudojamas „Argital“ šveitiklis su žaliuoju moliu, vilkdalgiais bei Damasko rožėmis ir „Martina Gebhardt“ šveitiklis veidui ir dekoltė (abu jie naudojami kaip kaukės).
  • Paprasčiausias būdas papildomai pamaitinti odą - papildomai įlašinti lašelį aliejaus į veido kremą, losjoną, serumą arba kaukę.
  • Paprastos ir ekonomiškos naminės kaukės receptas: avižiniai arba kvietiniai miltai užplikomi užvirtu pienu tiek, kad pasidarytų tepti maloni konsistencija (turėkite omenyje, kad miltai brinksta skystyje). Masei pravėsus įdėkite šaukštelį medaus, išmaišykite ir maloniai šiltą kaukę tepkite ant veido ir laikykite, kol atvės. Nuostabiai pamaitina odą, tačiau jos nesuriebina. Tik būkite atsargūs, jei esate alergiški bent vienai sudėtinei daliai!
Naudojant mineralinę birią pudrą gali nutikti, kad atvėsus orams veido odos sausėjimas bus išreikštas dar labiau. Tokiu atveju yra trys išeitys: papildomai riebinti veido odos priežiūros priemones, maišyti mineralinę pudrą su naudojamu kremu ir tokiu būdu pasidaryti savadarbę krempudrą arba šaltajam sezonui atsisakyti birios mineralinės pudros, pakeičiant ją riebesniu kremu su spalva.

DĖMESIO! Mitas, kad krempudra apsaugo veido odą nuo žvarbos ir šalčio. Stop! Tai padaryti gali nebent bevandeniai specialūs kremai arba atskiri sviestai, aliejai. 

Jei norite išvengti nemalonių siurprizų, visuomet patikrinkite krempudros sudėtį. Jei pirmu, antru numeriu eina vanduo (angl. Aqua), o dažniausiai taip ir būna, žvarbiu laikotarpiu neturėkite iliuzijų dėl odos apsaugos ir laikykitės pačių griežčiausių išlaukimo taisyklių, tai yra neskubėkite pro duris tik pasitepus tokia priemone, nes galite nužvarbti ar net nušalti.

Prie šitos temos planuojame grįžti būsimos žiemos proga.

Atskira zona: paakiai. Vietoje spindėjimo suteikiančių specialių, tačiau sausinti galinčių pudrų patariame pasidarius makiažą ant skruostikaulių atsargiai įtapšnoti mėgiamo paakių kremo, pienelio ar panašios priemonės. Ši zona nebus matinė, įgaus madingo lengvo spindesio, be to, tai veiks ir kaip raukšlelių prevencijos priemonė.

Lūpoms apsaugoti ir maitinti būtinas balzamas: pirktinis, pačių pasigamintas, arba tiesiog sviestmedžio sviesto kruopelė.

Rankos ir kūnas

Oro temperatūrai pakritus, verta prisiminti rankų kremą bei sviestmedžio sviestą. Rankų kremas padės išsaugoti drėgmę, suminkštinti odą tiek, kad ji nepleiskanotų ir netrūkinėtų. Vakarais rankas verta ištepti sviestmedžio sviestu, apmauti specialiomis medvilninėmis pirštinėmis ir leisti jam susigerti per naktį. Tas pats metodas pageidautinas ir pėdoms, patalynę nuo jų galima apsaugoti tam skirtomis pėdutėmis arba tiesiog kojinėmis. Tokios procedūros impregnuoja odą, didina jos atsparumą temperatūros pokyčiams.

Neseniai teko skaityti apie apklausą, kurios atsakymai parodė, kad palyginti mažai moterų rūpinasi nuolatiniu kūno odos drėkinimu. Veido, sakykime, neišvengsi, tačiau kūno oda lieka nuskriausta. Pabandysime Jus motyvuoti.

Išsausėjusi, drėgmės netekusi, taip pat maitinimo stokojanti oda praranda elastingumą, atsparumą, nuvargsta, tampa ligų, užkratų taikiniu. Jeigu ji ima  trūkinėti, žaizdeles gali skaudėti, niežėti, ji pasidaro atvira infekcijoms ir sunkiai gyja. Apleidus odą, vėliau gali būti dar sunkiau atstatyti jos normalią būklę bei sveikatingumą, todėl po maudynių pravartu ištepti kūno kremu, losjonu arba sviestų ir aliejų mišiniu.


  • „Kvapų namai“ buvo pionieriai, Lietuvoje pradėję siūlyti odos įtrynimą eteriniais aliejais. Smilkalinės bosvelijos arba frankincensas yra idealus eterinis aliejus, padedantis subalansuoti odos sausumą |riebumą. 1-2 lašus šio eterinio aliejaus reikia paskirstyti delnuose ir, pradedant pėdomis, ištepti drėgną kūno odą. Jei nebijote (mes nebijome), tomis pačiomis rankomis galite perbraukti ir veidą. Tik ne atvirkščiai, veido odai eterinio aliejaus turi tekti minimaliai.
Ir dėl pedikiūro. Peršokus į uždarą avalynę, leiskite atsigauti vasarą dažnai lakuotiems kojų nagams. Pamaitinkite juos kremais, aliejais, kad atgautų spalvą, sustiprėtų. Šiuo metų laiku ir jie gali dažniau pailsėti.

Plaukai

Dar tikrai ne kepurių metas, tačiau įžengus į rudenį, pasikartosime, pravartu apsilankyti pas kirpėją ir nusikirpti negyvus, per vasarą išsausėjusius plaukus, nes jie nei patys, nei su pagalba nebeatsigaus.

Galvos odą padrėkins alavijas ar jo sultys, pačius plaukus verta sugrąžinti prie aliejinių kaukių. Iš elastingumą atstatančių ir augimą skatinančių aliejų būtų galima paminėti garstyčių aliejų, pasižymintį subtiliu šildančiu poveikiu, monoi (gardenijų žiedų ištrauką kokosų aliejuje), sezamų aliejų. Arba bet kurį kitą aliejų, kurį turite po ranka ir kuris Jums patinka.

Plaukams gyvybingumo suteiks ir žolinės kaukės: daug vitamino C turintys amlos (indiškojo agrasto) milteliai. Juos reikėtų sumaišyti su vandeniu ir pasigaminta košele ištepti galvos odą, apsukti polietilenu bei rankšluosčiu. Košelė gali norėti nukristi žemyn ir taškytis, todėl patariame saugoti drabužius ir imtis visų atsargumo priemonių dėl galimo pečių ir grindų ištepimo.

Neužmirškite šiltesnių batų, pirštinių, skėčio ir trupučio daugiau dėmesio sau! Tai atsipirks su kaupu :)

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Kai pasidarė šalta lauke, susirūpinau, kad neteikiu tiek dėmesio pasiruošimui žiemai... galvojau, o nuo ko gi pradėti, kas natūralu ir nekenksminga.. gal pavartyti senesnius NaturalusID įrašus, bet op ir naujas įrašas ta tema atsirado :))) labai džiaugiuosi, ačiū! Spėju visus aliejus ir kitas priemones galima rasti kokiame nors Livinn, Biosaloj?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai laikas pradėti daryti daugiau :) „Livinn“ yra puikių „Ölmühle solling“ aliejų. Jei teisingos mūsų žinios, juos vertina ir „Dr.Hauschka“. Kainuos vos kelis litus, tačiau čia dar siūlytume atkreipti dėmesį į „Martina Gebhardt“ kremų, kaukių mini pakuotes - kartais reikia lašelio tiesiog kitos priemonės ir oda sužydi.

      Citrinvyčių CO2 yra „Kvapų namuose“. O jei nesinori aliejingo CO2 ekstrakto, galima bandyti šeivamedžio žiedų CO2 ekstraktą, jis išskiriamas kaip puikiai drėkinantis. Jei netiks odai, galėsite jį suvalgyti :D

      „Biosaloje“ apskritai aliejų pasirinkimas didelis :)

      Panaikinti