, ,

Liuksas: ekologiška lašiša, ekologiškos midijos/papildyta

08:29

lašiša Šiaurės jūra atsiliepimai

Tinklaraštyje turime tokią sąlyginę kategoriją „Ekonomija“, tad kodėl negalėtume turėti „Liukso“? Tokia mintis kilo Vilniaus žuvies ir jūros gėrybių parduotuvėje „Šiaurės jūra“ pamačius parduodant šviežią ekologišką lašišą ir ekologiškas sušaldytas midijas.

Apie „Šiaurės jūrą“ sužinojome iš Nidos Degutienės maisto tinklaraščio „Nidos receptai“, kur autorė labai pagyrė šios parduotuvės parduodamos lašišos kokybę. Dar didesnį nustebimą sukėlė tai, kad šioje parduotuvėje pavyko rasti ekologiškos lašišos.

Štai ir galima grįžti prie liukso temos: geros kokybės, brangu, ekologiška. Arba šventėms, arba pasiturintiems žmonėms, arba ligoniams gydyti. Truputis ironijos, nes akivaizdu, kad vien dėl kainos tai yra išskirtinis, nekasdienis produktas.

Lašišoje yra natrio, magnio, fosforo, geležies, kalio, kalcio, cinko, jodo, seleno, vitaminų A, D, E, B grupės, C, folio rūgšties. Ne paslaptis, kad Lietuvoje valgoma per mažai riebios žuvies ir ją reikia įtraukti į racioną.

Buvo labai šviežia ir skani. Be to, „Šiaurės jūra“ riebaus pliuso nusipelnė už tai, kad, priešingai nei įprasta gudrauti Lietuvos prekybos centruose, lašišos filė čia parduodama be sunkiai sukramtomos uodegos dalies.

Ekologiškos lašišos kaina yra 79 litai/1 kg,
Ekologiškų midijų kaina yra 26 litai/800 gr, įsigyti galima „Šiaurės jūroje“.

PAPILDYTA

Po to, kai buvo publikuotas šis tekstas, įprastame prekybos centre žvilgsnis užkliuvo už to parduotuvių tinklo prekės ženklu pažymėtos fasuotos lašišos, kuri turėtų būti netgi pigesnė už gamintojų ženklais žymimą žuvį. Ir ką manote? Labai nustebino, nes kilogramo lašišos kaina viršijo 70 litų. Tačiau kadangi lašišos pakuotėje yra vos apie 100 gramų (plius-minus), psichologiškai atrodo, kad mokėti reikia mažiau. Iš tikrųjų, beveik tiek pat, kiek už ekologišką. Na, mums belieka rinktis :) 


PS Kol lašišos gabalėlis keliavo namo, buvo ruduo-vasara, todėl etiketė truputį sudrėkusi.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Evelina, Jūsų komentarai, kuriuose dedate papildų reklamą, bus šalinami. Prašyčiau elgtis etiškai.

    AtsakytiPanaikinti