, , , ,

Plunksnos lengvumo mineralinė kosmetika. „Alima Pure“

08:40

organic mineral foundation Alima Pure

JAV gaminama mineralinė kosmetika „Alima Pure“ yra vienos iš šio tinklaraščio autorių neišduodama kosmetinė meilė jau ketvirti metai. Akivaizdu, kad su šia kosmetika abi kartu peršokome prancūzų rašytojo Frédéric'o Beigbeder'io (Frederiko Beigbederio) nustatytą ribą, kad meilė trunka tik trejus metus. Mėgstu ir šią kosmetiką vertinu labiausiai, kadangi ji yra labai geros minimalios sudėties, lengva, nealergizuojanti, subalansuotos kainos. Norėjau mineralinio pagrindo be perteklinių sudedamųjų dalių ir kad jis tiktų į dirglumą, alergijas linkusiai odai. Be talko, ultramarinų, boro, bismuto, krakmolo, aliejų, kvapų ir kitų „pagerinimų“. Radau! Iki šiol nuostabu, kaip su žaliavų minimumu „Alima Pure“ geba pasiūlyti plačią mineralinio pagrindo paletę.

Šįkart pradėsime nuo mineralinio makiažo pagrindo (angl. Satin Matte Foundation): koks jis, kas jį sudaro, kaip dengiasi, kaip nešiojasi.


Faktai

„Alima Pure“ mineralinio pagrindo paletę sudaro net 61 atspalvis šešiose linijose: „Cool“, „Neutral“, „Beige“, „Warm“, „Golden“ ir „Olive“. Atspalviai žymimi nuo 0 iki 9. 

Išimtis „Neutral“ linija, kur siūlomas tarpinis 3,5 variantas ir „Olive“, kurios paletė pasibaigia ties 8, tačiau joje įsiterpęs ir tarpinis “Olive 1,5“ atspalvis.

Gamintojas deklaruoja, kad makiažo pagrindas yra labai lengvas, nealergizuojantis, vizualiai sumažina smulkias raukšleles ir poras. Jis yra hipoalerginis ir jo nesijaučia ant odos.

Pudra pagaminta vos iš keturių ingredientų - klasika! Žėrutis (Mica), titano dioksidas (Titanium Dioxide), cinko oksidas (Zinc Oxide), geležies oksidai (Iron Oxides). Ir nieko daugiau (angl. Nothing more). Būtent pastarasis užrašas yra dažnas šalia „Alima Pure“ kosmetikos sudėčių sąrašo.


Dėl sudėties minimalumo „Alima Pure“ kosmetika gali būti priskiriama vadinamajai pirmos kartos mineralinei kosmetikai, kuomet ji dar nebuvo populiari ir madinga, o tokie kaip dabartiniai pseudo natūralios kosmetikos gamintojai dar nemanipuliavo sudėtimis ir nepripildė jų kemšančiomis, alergijas, dirglumą sukeliančiomis sintetinėmis ar apskritai nevienareikšmiškai vertinamomis medžiagomis.


Be kita ko, „Alima Pure“ turi europietišką, vieną labiausiai vertinamų eko sertifikatų - BDIH. Taip pat ši kosmetika nėra bandyta su gyvūnais.


Įdedame nuorodą į 5 žingsnių „Alima Pure“ gidą, kuris padės atsirinkti, kokio pudros atspalvio reikia asmeniškai (pravers renkantis nebūtinai „Alima Pure“), todėl smulkiau to neaprašysime. 


Apie mineralinės pudros pasirinkimo subtilybes esame užsiminusios ir savo bendrame apžvalginiame įraše apie mineralinę kosmetiką.


Kodėl „Alima Pure“?


Kodėl „Alima Pure“, kodėl net iš už Atlanto, kodėl vėl viskas taip sudėtingai? 


Anuomet buvau gavusi labai skaudžią pamoką: turėtoje mineralinėje pudroje buvo daugiau negu klasikiniai keturi ingredientai ir taip sutapo, kad tas penktasis sukėlė labai didelę alergiją visam gyvenimui. 


Natūralios ir ekologiškos kosmetikos adresu kartais tenka išgirsti priekaištų, kad alergizuoja ir alergizuoja net labiau, nei įprasta cheminė kosmetika. 


Kadangi abi šio blogo autorės individualiai „nedraugauja“ su įvairiomis medžiagomis, galime patvirtinti, kad konkrečiai mineralinės pudros atveju turėtų sukelti nerimo, dvejonių ir daug nepasitikėjimo faktas, jei pudros sudėtyje matote daugiau negu kelis ingredientus. Štai tuomet pudra galimai yra pseudo mineralinė, o jei turite jautresnę, plonesnę odą, ji gali Jums pridaryti bėdų.


Būtent dėl to reikėjo minimalios sudėties, labai „švarios“ pudros, tačiau su visais privalumais: pudra turi gražiai dengtis, nesijausti makiažo sluoksnio, nekimšti porų, minimaliai maskuoti, nedirginti ir nealergizuoti, gerai „prilipti“ prie veido ir nenuplaukti nuo jo per dieną.


Tai, kad „Alima Pure“ makiažo pagrindą galima rinktis iš 61 atspalvio, paminėjau ne veltui. 


Renkantis pudrą nuotoliniu būdu, kitame žemyne, yra svarbu turėti galimybę rinktis iš plačios paletės, kurios atspalviai palaipsniui ir labai nuosekliai kinta, o tarp jų nėra labai didelio spalvinio atotrūkio. 


Pažįstant savo odą, pasinaudojus gamintojo sukurtu gidu, užtenka pasirinkti kelis artimiausių atspalvių, nebrangiai kainuojančius pudros mėginukus ir gavus juos nuspręsti, kuris artimiausias arba galbūt tobulai atitinka.


Aksominė paukščio plunksna ant veido


organic mineral foundation Alima Pure

Taigi, vėl grįžtu prie meilės leitmotyvo, nuo kurio ir pradėjau. „Alima Pure“ kosmetikoje nėra nano dalelių, tačiau pudros tekstūra yra smulki, lengva, ji maloniai ir tolygiai dengiasi nematomu sluoksniu.

„Alima Pure“ logotipas - paukščio figūra. Tai asmeninė nuomonė, tačiau šiuo atveju, pudros lengvumas, švelnumas, aksomiškumas labiausiai panašus į besvorės paukščio plunksnos prisilietimą. Su ja pamiršau visus dirginimus ir alergijas.


„Alima Pure“ makiažo pagrindas nesausina odos (kas kartais nutinka su „Lily Lolo“ pudra, ypač ne vasaros sezono metu), nekemša porų, leidžia odai kvėpuoti, neapkrauna jos, nesijaučia ant veido, lengvai maskuoja, suteikia rusvesnį atspalvį. 


Tačiau didelio maskavimo iš „Alima Pure“ nesitikėkite ir ji Jums naujo veido pati viena „nenupieš“. Jeigu yra ką maskuoti, padės maskuokliai, spalvos korektoriai, bruožus paryškins skaistalai, bronzantai.


Ši pudra, kaip ir kiekviena titano dioksido ir cinko oksido pagrindu pagaminta pudra suteikia dalinę apsaugą nuo saulės, tačiau konkretaus, oficialiai patvirtinto SPF faktoriaus neturi.


Šis makiažo pagrindas puikiai išsilaiko iki vakaro, nenubėga ir nenuplaukia.


„Alima Pure“ - puikus pasirinkimas toms merginoms ir moterims, kurios mėgsta natūralų, neperkrautą keliais makiažo sluoksniais, neužtinkuotą veidą, kuomet kitų akims paprastai neatskleidžiama, kas jį padaro gražų ir švytintį.



„Alima Pure“ Satin Matte Foundation sudėtis, INCI: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). Nothing more. 

„Alima Pure“ makiažo pagrindo įprasto dydžio pakuotės kaina - 25 JAV doleriai už 6,5 gr.
„Alima Pure“ makiažo pagrindo mėginuko kaina - 1,75 JAV dolerio, įsigyti galima „Alima Pure“ tinklapyje.


PS mes šią kosmetiką perkame iš JAV, pasinaudodamos pažįstamų paslaugomis, tačiau jos galima įsigyti ir Europos interneto bei įprastose parduotuvėse.

Jums dar gali patikti

5 komentarai (-ų)

  1. sprendžiant iš apžvalgos, ši kosmetika tikrai kokybiška, todėl susidomėjau:) nepatingėjau panaršyti po internetą ir pasiieškoti kur galėčiau jos įsigyti, deja su visomis siuntimo išlaidomis pudros kaina perkopia 100 lt ribą, gal nebe pigiausiai gaunasi perkant iš vokiškos svetainės. Mokant tokią sumą, norisi tinkamai pasirinkti atspalvį, o mėginukais prekiauja tik pati alimapure.com, kurios siuntimo išlaidos net 24 doleriai. Todėl noriu paklausti, kokį atspalvį pati naudoji, nes pastebėjau, kad Lily Lolo "Blondie" kitam straipsnyje paminėjai, o man greičiausiai šis atspalvis būtų artimiausias. Lauksiu atsakymo, ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. ačiū, užsisakiau naujienlaiškį ir dar pasižymėjau facebooke, lauksiu nuolaidų:) ir jei kas kreipsiuos:)

      Panaikinti
    3. Ankstesnis komentaras išimtas dėl paprasčiausios priežasties - jame buvo informacijos, kuri paprastai įvairiuose forumuose yra uždara ir nesinori nieko „pakišti“ :)

      komentaras be jos:

      „Jurgita, patariu užsisakyti „Alima Pure“ naujienas ir laukti didžiojo pudrų išpardavimo, kuris būna dukart į metus. Sausį-vasarį ir kažkada vasarą apie rugpjūtį. Tada pagrindams taikoma 20 proc. nuolaida.

      aš vistiek laukiu to didžiojo pusmetinio pagrindų išpardavimo, todėl jei ką, bus galima sukontaktuoti, nes 100 litų už pudrą, švelniai tariant, yra perdaug.

      naudoju Neutral2, nors turiu labai šviesią draugę, kuri drąsiai perka Neutral4, kad veidui suteiktų nežymiai rudesnį atspalvį.“

      Panaikinti
    4. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti