, , , ,

„Avril“ ir „Inika“ krempudros: sudėtys, veikimas, apžvalga

09:58

geriausia ekologiška krempudra

Atšalus orams kosmetologės, vizažistės, grožio prekių konsultantės rekomenduoja pradėti naudoti kreminę pudrą (krempudrą). O ir mes pačios ieškome kuo pakeisti priemones, kurios mūsų poreikius puikiausiai atitiko vasarą, tačiau žiemą sausina odą. Tuomet viena iš galimų alternatyvų gali būti būtent ši makiažo priemonė.

Gyvenimiškos patirties prisikaupė tiek, kad pakalbėsime apie tai, kas yra krempudra, kam skirta, ką daro bei palyginsime dvi ekologiškas krempudras: prancūzišką „Avril“ ir australišką „Inika“. Ir, žinoma, atsakysime į klausimą, kodėl krempudros tinką žiemą ir ar jos apsaugo odą nuo šalčio.

Pradedame ir Jums linkime nepavargti perskaityti iki galo :)

Lašas teorijos

Minimalios teorijos negalime prašokti dėl to, kad ji aiškiai ir konkrečiai apibrėžia, kas yra kreminė pudra.

Taigi, kreminė pudra yra spalvota makiažo priemonė, skirta pakoreguoti ar net pakeisti veido spalvą, sulyginti odos toną, maskuoti trūkumus. Bendriausia prasme ji yra priskiriama prie „body painting“ (angl.), arba kūno piešimo priemonių. Apie jokį odos aprengimą, šiltinimą ar apsaugojimą neina kalba.

Pirmąją komercinę krempudrą rinkai pristatė kompanija „Max Factor“, kuri specializavosi aktorių grimo gamyboje. Tačiau paklausa buvo tokia didelė, kad įmonė nutarė pasiūlyti produktą plačiosioms masėms. Tai buvo aliejinis makiažo pagrindas ir pudra viename. Tokia priemonė turėjo padengti odą, nuimti jos blizgėjimą, užtikrinti, kad ji „nenuplauktų“ nuo veido ir neteptų.

Krempudros gali būti daugiau aliejiniu, arba vandens, net alkoholio pagrindu, lengvai, iš dalies ar visiškai dengiančios, įvairių spalvų ir atspalvių etc.

Stabtelėsime prie pirmojo sąlygiško skirstymo. Aliejinio (naftos/augalinio) pagrindo krempudros yra riebesnės, sunkesnės, jos dengia stipriau, tačiau kartu įkūnija vieną didžiausių šiuolaikinio makiažo naudotojų baimių, kad gali kimšti poras. 

Lengvesnės, daugiau vandens fazės turinčios pudros dengiasi ploniau, natūraliau, mažiau maskuoja, bet dėl savo drėgnumo turi būti traktuojamos taip pat, kaip lengvi kremai ar geliai. Joms reikia taikyti žiemos pusvalandžio taisyklę ir užbaigus  makiažą bent 30 minučių palaukti, prieš išeinant į lauką. 

Tarsi įprasta ir priprasta, kad žiemą reikia atsargiai elgtis su drėkinančiais kremais ir dėl to net nebekyla klausimų. Jeigu atsargumo nebus su tokiomis lengvomis krempudromis, jos gali „padėti“ nušalti veido odą.

  • Taigi, neigiame mitą, kad krempudra žiemą padeda veido odai išgyventi šaltį, žvarbą. Priklausomai nuo sudėties, gali ne tik nepadėti, bet ir padaryti meškos paslaugą. Jei kas nors teigia priešingai, pasidomėkite sudėtimi, o žodžių autorės ar autoriaus kvalifikaciją įsivertinkite atitinkamai.
Tačiau kodėl vistik krempudra? Pačios netikime jos apsauginėmis savybėmis, tačiau atšalus orams vistiek prie jos grįžtame.

Priežastis yra paprasta. Į krempudros sudėtį įeina aliejai, ekstraktai, kurie šią makiažo priemonę padaro riebesnę, drėgnesnę ir kartu santykinai draugiškesnę odai per darganas ir šaltį, palyginti su biria krempudra.

Jūsų dėmesiui: dviejų ekologiškų krempudrų palyginimas. Pradžių pradžia su prancūziškąja „Avril“.

Skysta ir lengva „Avril“


ekologiška krempudra


Iškart prisipažinsiu, kad šią krempudrą prieš porą metų pirkau vos daugiau nei už 6 eurus. Tai buvo mano pirma krempudra ir mąsčiau taip, kad jeigu ji man ir netiktų, 6 eurai vistiek ne 35-i, nebus taip gaila. Vėliau, sulig augančiu populiarumu, jos kaina užsienyje pakilo iki maždaug 8 eurų, o Lietuvoje, net nebestebina, ja prekiaujama ir dar brangiau.

Pradedu nuo „Avril“ („Ecocert“ sertifikatas) sudėties. O sudėtis, ar Jūs ją skaitote, ar nekreipiate dėmesio apskritai, bet kurios pudros atveju galiausiai nulemia simpatijas/antipatijas, meilę/nemeilę, apmaudą dėl netikusio pirkinio/norą kartoti ir rekomenduoti kitiems.

Užsienio tinklapiuose „Avril“ krempudra sulaukia ir teigiamų įvertinimų dėl savo lengvumo, nesudėtingo padengimo, tačiau ir kritikos dėl netikimo turinčioms sausą odą, vaikiško kramtomosios gumos kvapo. 

Kadangi procentais nė vienas gamintojas produkto sudėties neatskleidžia, tiesiog imu pirmas keturias sudedamąsias „Avril“ krempudros dalis: vanduo, emolientas, emolientas ir vienas pačių lengviausių - simondsijų (jojobos) aliejus.

Dabar niekaip nesuprantu, kaip galėjau pasirinkti tokį „pliką“, pakankamai varganos sudėties gaminį šaltajam sezonui, kuris Lietuvoje pasižymi ypatinga žvarba. Tik tuo, kad a) neturėjau jokios patirties su šia makiažo priemone, b) ji tikrai buvo labai pigi. Kadangi jos ingredientų sąrašas yra pakankamai trumpas, tai dar labiau išryškina tirštiklį ksantano gumą, kurios dėka vos didėlesnis „Avril“ krempudros kiekis tiesiog mozojasi ant veido.

Niekaip nepripratau prie „Avril“, kuria padengus veidą dar prieš šią žiemą, kuomet nebuvo pagrindo odai jaustis ir atrodyti kaip vienu metu atakuojamai šildymo privalumų ir minusinės temperatūros, tiesiog atšokau nuo veidrodžio, nes ji išryškino visus pasausėjimus, netobulumus. Pati sau pažadėjau, kad po fotosesijos išsiųsiu ją į kitus namus.

Sunkoka nuotraukoje perteikti „Avril“ krempudros elgesį, bet tikiuosi, matosi toks puslankis arčiau riešo, kur yra šios krempudros tepimo riba. Ten, kur ji yra, turėtumėte pastebėti tokį tarsi „pašiauštuką“, kuris, kas man labai nepatinka, matosi, be to, papildomai sausina veido odą.


Avril krempudra nuotrauka


Sudėtis objektyviai patvirtina: „Avril“ krempudra šaltajam sezonui yra visiškai netinkama, o kai būna šilta, ji man nereikalinga, kadangi pirmenybę atiduodu tobulų sudėčių „Alima Pure“ ir „Lily Lolo“ biriems makiažo pagrindams.

„Inika“ su alaviju ir titano dioksidu
ekologiška krempudra


Ruduo žadėjo ateiti vistiek, o po savęs pro duris praleisti ir žiemą. Odą pamaitinu ir padrėkinu žongliruodama kremais, aliejais ir sviestais, tačiau vistiek norėjosi kažko, kas veidui suteiktų gyvą, šiek tiek rusvą atspalvį, todėl dairiausi toliau.

Tiesą sakant nežinau, atmintyje liko juoda dėmė. Kas suklydo? Interneto parduotuvė ar aš pati, nes atsisiuntė tamsesnio atspalvio („Honey“) krempudra, nei aš įpratusi naudoti. Tiek to, tai tik miniukas. Kartu ir gera proga pakalbėti apie tai, ką daryti, jei krempudros atspalvis Jums per tamsus. 

Nesijaudinkite, nepardavinėkite, nedovanokite ir nesistenkite jos kitaip atsikratyti! Jei nenutiko taip, kad, būdama rausvaodė, pasiėmėte keliais tonais tamsesnę pudrą į geltonumą, tiesiog skieskite ją su kremu. Tai padės išvengti kaukės efekto, atrodys natūraliai ir gaiviai. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad krempudros pigmentacija geriausiai atsiskiedžia ją maišant su kremu, o ne tepant ant viršaus kad ir miniatiūrinį lašelį.

Kalbant apie „Iniką“ („Cruelty Free“, „Vegan“, „Halal“, „Organic Food Chain“ sertifikatai) ir prisimenant karšto klimato, saulės nestokojančią Australiją, ji turi labai stiprų pliusą - titano dioksidą, kuris yra vienas iš mineralų, užtikrinančių veidrodinio principo apsaugą nuo saulės. Apsauga nuo kenksmingų, odą sendinančių, pigmentaciją skatinančių spindulių žiemą yra ne ką mažiau svarbesnė nei vasarą. Ypač, jei oda plona, jautri, apgamuota, linkusi rausti, su labiau išreikštais kapiliarais.

Su „Inika“ testavimu darau tą patį. Pirmi keturi ingredientai yra alavijo lapų sultys, titano dioksidas, avokado ir simondsijų aliejai. Skamba puikiai. Vanduo bazuojasi atokiau sudėtinių dalių sąrašo pradžios, o pačioje krempudroje yra daug vertingų aliejų, ekstraktų, mineralų. Be to, kad „Inika“ suteikia odai aksominį vaizdą ir pojūtį, dar ir saugo nuo saulės spindulių.


Inika krempudra Swatches


Pažiūrėjus į sudėtį, verta atskirai prisiminti vieną didžiausių - porų kimšimo baimių. Su šia kremine pudra ši baimė netampa realybe, nes nors aliejų sudėtyje tikrai nepagailėta, tačiau pati makiažo priemonė yra kreminė, lengva, puikiai pasiskirsto, veidas įgauna sveiką atspalvį, o poros nesikemša.

Dar vienas didelis pliusas, kad „Inika“ krempudros nesimato ant veido, ji nesausina odos.

Juokas juokais, bet su šia krempudra maniausi labai prašovusi pro šalį, kadangi „Honey“ atspalvis yra į geltonumą, kas yra visiškai ne mano, tačiau vienam kartui dedu nedaug, maišau su kremu ir ji kuo puikiausiai prisitaiko prie manęs, neiškrenta iš konteksto ir aš su ja neiškrentu iš likusio kūno spalvos.

Prieš galutinai apsisprendžiant dėl įvertinimų, abi šias krempudras parodžiau vizažistei - vardan dvigubo testo. Jos nuomonė sutapo su manąja, kad „Inika“ dengia vientisai, gerai susigeria, suteikia puikų atspalvį, o „Avril“ ant odos neblogai atrodo labai mažas kiekis, tačiau bandant išgauti geresnį padengimą, ji išryškina netobulumus, be to - sausina.

Nepaisant to, kad pagal sudėties išsamumą „Inika“ ir kaina yra kita, būtent ją renkuosi pati ir galiu rekomenduoti toms, kas dar ieško.

Prieš kokį mėnesį mintyje turėjau visai kitą variantą, tačiau „Inika“ papirko tuo, kad išvardintų pliusų dar ir nealergizuoja.

„Avril“ krempudros sudėtis, INCI: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alcohol, Glyceryl Stearate, Glyceri,, Lauryl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Microcrystalline Cellulose, Benzyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Sclerocarya Birrea Seed Oil*, Glyceryl Caprylate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Xanthan Gum, Medicago Sativa Extract*, Silica, Tocopherol, Cellulose Gum, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract, Soduim Hydroxide, Citric Acid, +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891.

„Inika“ mineralinio makiažo pagrindo „Honey“ sudėtis, INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Titanium Dioxide (CI 77891), Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Lecithin, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua ( Water), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Iron Oxides (CI 77492), Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed butter*, Oleyl Oleate, Rosa Eglentaria Seed ( Rosehip) Oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Camellia Oleifera Seed Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Cananga Odorata Flower ( Ylang Ylang) Oil*, Pelargonium Roseum Leaf Oil*,, Argania Spinosa Kernel Oil*, Cymbopogon Martini Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*,, Calophyllum Inophyllum Seed ( Tamanu )Oil *, Calendula Officinalis Flower*, Glycine Soja (Soybean) Oil, Terminalia Ferdinandiana Fruit ( Kakadu Plum) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Tocopherol (Natural Vitamin E), Glyceryl Caprylate, Iron Oxides (CI 77491), Hydroxyethylcellulose, Iron Oxides (CI 77499), Alcohol, p-Anisic Acid, Glycerin, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Benzoate. * Certified Organic

„Avril“ galima įsigyti Austrijos „Ecco Verde“, ji kainuoja 7,99 euro/30 ml. Prancūzijos „Mondebio“, kur kaina 8,90 euro/30 ml. Išvardijome geriausias kainas, o pirmuoju atveju - galioja draugiškos siuntimosi sąlygos.

„Inika“ makiažo pagrindas parduodamas „Ecco Verde“ - 35,99 euro/30 ml, Didžiosios Britanijos „Love Lula“ - 29,50 svaro/30 ml. Miniukas buvo pirktas „Ecco Verde“, už 2,99 euro/10 ml. 
Lietuvoje „Inika“ prekiauja „Bioeco“.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. I love your pictures!!
    Xoxo Melle
    http://melle-loves-fashion.blogspot.de

    AtsakytiPanaikinti