, , ,

JMO rožių (?) ir abrikosų (?) pienelis plaukams

08:20

JMO rožių ir abrikosų pienelis

Gavau pylos nuo kirpėjo. Ir negaliu pasakyti, kad nepelnytai. Pasiūlė nusispjauti į savo įsitikinimus bent vienoje vietoje ir susirasti priemonę, kuri iš iškarštos vilnos pavidalo plaukų kupetos padarytų tvarkingas ar bent tvarkingesnes garbanas.

Ir ką daryti? Apgalvojau vieną niekad nebandytą variantą, bet tuo metu kaip tik baigėsi „John Masters Organics“ (JMO) nenuplaunamas kondicionierius „Bare“ ir reikėjo pamainos į jo vietą. Ši JAV gamintoja, apie kurios priemones jau rašėme „Natūraliame ID“, šiemet pasiūlė vieną sudominusią naujieną - nenuplaunamą plaukų kondicionierių/pienelį su rožėmis ir abrikosų kauliukų aliejumi.


Kas įkvėpė, tai užrašas, jog šis kondicionierius gali būti naudojamas ir kaip lengvai plaukus formuojanti priemonė. Na ir puiku, nes tikrų formavimo priemonių nenoriu ir neplanuoju, o čia gali būti puiki multifunkcinė išeitis.


„Bare“ savo darbą atliko puikiai, tiesą pasakius, naujasis rožių ir abrikosų pienelis poveikiu taip pat visai patiko: lengvas, pamaitina plaukus, padeda išlaikyti apimtį, neperkrauna ir neįelektrina, padeda išgauti kiek tvarkingesnį banguotų plaukų vaizdą.

Visos įdomybės prasideda lyginant oficialų kondicionieriaus pristatymą ir sudėtį.

Kartu tai puiki proga ir geras pavyzdys pakalbėti apie tai, kad net ir žinomi gamintojai susivilioja išeitimi pirkėjui duoti truputį mažiau to, ko daugiausiai pažadėta.

„John Masters Organics“ teigia, kad pagrindiniai rožių ir abrikosų plaukų pienelio ingredientai yra:


  • Rožių eterinis aliejus - minkština ir maitina plaukus,
  • Abrikosų aliejus - padeda eliminuoti sausumą,
  • Erškėtuogių aliejus - antioksidantas, ramina galvos odą, drėkina plaukus,
  • Agurklių aliejus: papildo lipidus,
  • Moringos sėklų ekstraktas saugo nuo aplinkos taršos poveikio, stiprina plaukus.
Na ir bendrai: palengvina iššukavimą ir tiesina, stiprina ir suteikia apimties, plaukus padaro sveikus ir lengvai valdomus. 

Naudojimas: tepti sausus arba rankšluosčiu nusausintus plaukus, ypatingą dėmesį skiriant pažeistoms vietoms bei galiukams.

Kur rožės ir abrikosai?

Niekad nemaniau, kad Holivudo žvaigždžių mėgiama, visame pasaulyje žinoma gamintoja vietoje to, ką deklaruoja kaip pagrindines sudedamąsias dalis, pirmiausiai pasiūlys tai, kas tas dalis tik keičia, sustiprina ar iš tolo atkartoja. Deja, čia taip ir yra.

Stereotipiška, kad nusipirkus kosmetinę priemonę ją pirmiausiai pauostome. Ir logiška, kad labiausiai užuodžiame tai, ko yra daugiausiai.

Taigi, toms, kurios tikisi svaigaus, saldaus, odinio ar bet kokio kitokio aiškiai išreikšto rožių kvapo, teks nusivilti. Šis „rožių ir abrikosų pienelis plaukams“ nekvepia rožėmis. Taip, kondicionieriuje yra gėliškumo, bet tai - labiau pelargonijų kvapas.

Siurprizas? Jums spręsti, jis malonus ar nelabai. Pelargonijų eterinis aliejus, dėl savo panašumo į rožių eterinį aliejų, aromaterapijoje naudojamas pastarajam aromatui sustiprinti. Na, arba apskritai pakeisti, tačiau čia jau būtų nesąžiningi atvejai. 

Kalbant apie „John Masters Organics“ pienelį, jame yra ir rožių, ir pelargonijų, o atsakymas slypi proporcijose. Pelargonijų eterinis aliejus yra pakankamai arti sudėtinių dalių sąrašo pradžios (10 vieta), o rožių eterinis aliejus - prie pabaigos (20 vieta), todėl natūralu, kad labiau jaučiasi tos gėlės aromatas, kurio gamintojas įdėjo kiekybiškai daugiau.

Gerai, yra dar viena sudedamoji dalis, dar vienas eterinis aliejus, kuris yra kaip tik prieš pelargonijas ir kurio pavadinimas prasideda rož-. Tai rožmedžio eterinis aliejus, tačiau jis su rožėmis neturi nieko bendra, kadangi tai iš Brazilijoje augančio rožinio medžio (Aniba rosaedora) medienos distiliavimo būdu išgautas eterinis aliejus. Viršutinė šio eterinio aliejaus nata yra kampariška, gal kiek aitroka. Ir tai, be abejonės, užduoda toną visam plaukų pienelio kvapui. 

Kodėl JMO šį eterinį aliejų rinkosi kaip sudedamąją dalį? Nes nusikvėpus viršutinėms natoms ir likus bazinei natai, ji kvepia vaisiškai: persikais, abrikosais. Problema, kad rožmedžio kvapas yra daugialypis, daugiabriaunis, besikeičiantis ir kol pasieksite bazę... Tiksliau, greičiausiai nepasieksite, nesulauksite, ypač iš daug sudedamųjų dalių sukomponuotame produkte.

„Natūraliame ID“ jau rašėme apie abrikosų kauliukų aliejų ir faktą, kad jis kvepia ne vaisiais, o amaretu. Jis, beje, yra 12-oje sudedamųjų dalių sąrašo vietoje.

Rožių/pelargonijų ir rožmedžio/abrikosų niuansą išskyrėme dėl dviejų priežasčių. Norėjosi atkreipti dėmesį todėl, kad gamintojas akcentuoja ingredientus, kurių įdėjo mažiau palyginti su neakcentuojamuojais, bet kur kas stipriau jaučiamais.


Antra priežastis ta, kad asmeniškai pažįstame žmonių, kuriuos erzina tiek pelargonijų, tiek rožmedžio kvapas, todėl įsigijus užklijuotą, supakuotą pienelį gali įvykti nelabai malonus netikėtumas.

Pliusas tas, kad „John Masters Organics“ rožių ir abrikosų pienelio plaukams kvapas yra švelnus, neįkyrus ir staigiai nusikvepia, taigi - neerzina ir neįkyri. 

Poveikis geras, tačiau ar šis pienelis kartotinas - nežinau. Ir dėl rinkodarinio manipuliavimo sudėtimi fakto, ir kainos.

„John Masters Organics“ rožių ir abrikosų pienelio plaukams sudėtis, INCIAqua (water), aloe barbadensis leaf juice*, glycerin, behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, capric caprylic triglycerides, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, panthenol, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, pelargonium graveolens (rose geranium) oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, prunus armeniaca (apricot) kernel oil, moringa pterygosperma seed extract, mongongo oil (schinziophyton rautanenii kernel oil), linum usitatissmum (linseed) seed oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, rosa rubginosa (rose hip) seed oil, theobroma grandiflorum (cupuacu) seed butter, butyrospermum parkii (shea butter), rosa damascena (rose) flower distillate, chamomilla recutita (matricaria) flower extract*, calendula officinalis flower extract *, camellia sinensis leaf extract (green tea extract)*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, urtica dioica (nettle) extract*, sodium pca, soy protein, sodium benzoate, potassium sorbate
* Certified Organic

„John Masters Organics“ rožių ir abrikosų pienelio plaukams kaina yra 96,67 lito/118 ml „Biotekoje“

Jums dar gali patikti

4 komentarai (-ų)

  1. įdomus įrašas :) su tuo jog akcentuojami ingredientai, kurie sudėties gale - susiduriu beveik kiekvieną kartą į rankas paėmusi naują produktą. matyt remiamasi idėja, jog žmonės vis tiek nepatikrins kas ir kaip

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :) Tarkime, visai gal ir priprasta, kad tebūnie ingredientų bazė paprasta, bet bent jau kvepia produktas tuo, kuo pažadėta (natūraliu ir nenatūraliu kvapu). Tuo tarpu čia tik pačioje sudėtyje matosi manipuliavimo kvapais modelis, bet į deklaruojamą rezultatą ant plaukų jis apskritai neevoliucionuoja. Sąžiningumo dėlei, šį pienelį reikėtų pavadinti „Rožmedžio ir pelargonijų pienelis plaukams“. Bet kas pirktų pelargonijas už 100 litų?

      keisčiausia, kad nė viename užsienio bloge nepavyko rasti bent kiek kritiškesnės nuomonės apie šitą pienelį. Gal ir dėl to, kad greičiausiai į kvapus mažai kas gilinasi ir juos vertina. Bet bent jau lietuvės žinos, kas viduje :)

      Panaikinti
    2. Matyt jei patinka, kaip produktas atlieka funkcijas, - sudėties detektyvai praleidžiami pro pirštus, primetant, kad jei kam labai rūpės pasigilins patys (ko labai tikėtina nebus)

      Ir apskritai labai gajus mitas, jog jei produktas iš bent kiek brangesnės kainos kategorijos, vadinasi - geras ir be jokių marketinginių pinklių.

      Panaikinti
    3. Taikli pastaba apie brangumą ir mitus. Na, gamintojams teks pratintis prie minties, kad pirkėjai irgi geba mąstyti kritiškai.

      Panaikinti