, , ,

Epiliacija cukrumi. Naminis receptas

09:26

DIY cukraus pasta, DIY cukraus masė

Nepageidaujamų plaukelių šalinimas yra viena nemaloniausių ir skausmingiausių grožio procedūrų. Tačiau ir ją galima padaryti šiek tiek draugiškesnę poveikiu odai ir piniginei. Jūsų dėmesiui - metai iš metų verdama savadarbė cukraus pasta plaukelių šalinimui, kurios naudojimui papildomai nereikia net ir medžiaginių juostelių. Ji lieka bene pigiausia epiliavimo (plaukelių išrovimo) priemone.

Pakalbėkime, iš ko ir kaip tokią cukraus masę išsivirti, kaip koreguoti bei apie skausmo slenkstį, kurį galima sumažinti tinkamai pasirenkant laiką epiliacijai.

Pliusai:


  • Karamelizuotas cukrus aplimpa tik plaukelius ir juos pašalina nepažeisdamas pačios odos, kai sintetinis vaškas gali kartu skausmingai nuplėšti ir dalį viršutinio odos sluoksnio,
  • Citrinos sultys suminkština odą,
  • Paprasta,
  • Ekonomiška.
Minusai:


  • Reikia perprasti techniką,
  • Kitą kartą gali nesigauti lygiai taip pat, kaip praėjusį, todėl tikėtinos korekcijos,
  • Naudojant paruoštą pastą ji gali sureaguoti į aplinkos temperatūrą: epiliavimo eigoje kietėti arba skystėti,
  • Metodas reikalauja planavimo. 
Gera žinia yra tokia, kad pastą visuomet galima pasikoreguoti pagal save ir aplinkos veiksnius.


RECEPTAS:

  • 8 v. šaukštai paprasto smulkaus cukraus,
  • 2 v. šaukštai šviežių citrinos sulčių,
  • 2 v. šaukštai vandens.
Visus ingredientus reikia supilti į karščiui atsparų indą ir ant nedidelės kaitros, nemaišant virti tol, kol masė karamelizuosis ir pasidarys tamsaus gintaro spalvos. Atvėsinti. Jokiu būdu pirštais nelieskite karštos cukraus masės, nes galite nusideginti! Masei auštant - ją vis permaišykite su šaukštu, o kai išvirta cukraus pasta atvės tiek, kad ją galima saugiai paimti į rankas, gerai išminkykite. 

Minkoma rankose masė keis savo spalvą ir konsistenciją - iš permatomo ledo taps matine, iriso spalvos. Šiame etape pirmą kartą pasijus, ar ji išvirta teisingai - ji neturi lipti prie rankų, skystėti ir kristi žemyn. Jei taip nutiko, vadinasi, nepakanka karamelizacijos ir pastą reikia sugrąžinti į indą bei pavirti truputį ilgiau.

Pažiūrėkite, kaip pakinta permatoma cukraus masė, ją tinkamai išminkius:



Gali nutikti ir priešingai. Masė gali būti kietoka, sunkiai minkytis - tai reiškia, jog ji pervirta. Šis atvejis paprastesnis, nes užtenka tik saikingai drėkinti rankas minkant masę, tokiu būdu ji pamažu prasiskies ir suminkštės. Tačiau atkreipkite dėmesį į recepte nurodytas proporcijas, pagal kurias sausų ingredientų yra dvigubai daugiau negu skysčio, todėl prisiminkite, kad vandens įmanoma greitai padauginti, o tuomet vėl tektų grįžti prie papildomo cukraus masės virimo ir stipresnio karamelizavimo.

Atsižvelgiant į tai, koks yra metų sezonas ir oro temperatūra, cukraus masę sąmoningai ilgiau paverdu vasarą, kai karšta, ir mažiau - vėsiuoju sezonu, kuomet aplinkui vėsu ir cukraus pasta linkusi pati stingti nuo vėsios temperatūros.

Paruošta masė turi lengvai užsitepti, be ypatingų pastangų prilipti prie epiliuojamos vietos, neišskysti. 

Palaukus keletą minučių, atlipinkite kraštelį, suimkite už jo ir staigiu judesiu nuplėškite. Perlenkite vieną ar kelis kartus, iš naujo suformuokite norimo ilgio ir pločio cukraus pastos juostelę ir pradėkite iš naujo. 

Paprastai vienam kartui verdu cukraus masę iš dviejų normų, nes tuomet galima pagreitinti procesą, vienu metu dirbant su dviem cukraus pastos porcijomis. 

Pagrindinis patarimas būtų toks: nevirkite cukraus pastos iškart prieš epiliaciją. Ji bus geresnė, jeigu kelias ar daugiau dienų pastovės. Kita vertus, jos išvirimas, išminkymas bei koregavimas reikalauja laiko, todėl geriausia ją pasiruošti anksčiau ir naudoti tuomet, kada prireiks.

Na ir vienas baisiausių plaukelių šalinimo siaubų - skausmas. Nepageidaujamų plaukelių epiliacija neabejotinai skausmingesnė negu skutimas peiliuku. Vis dėlto, epiliacija cukrumi yra nepalyginamai mažiau skausminga už procedūras su sintetiniu vašku. 


Siekiant sumažinti epiliacijos skausmą, tam reikėtų rinktis laiką pirmoje ciklo pusėje. 


Skirtumas yra didžiulis, kai epiliacija atliekama ciklo pradžioje ir kai bandomą tą atlikti antroje pusėje, kai natūraliai pasikeičia hormonų pusiausvyra, audiniai patinsta ir natūralus skausmo slenkstis sumažėja. Antruoju varinatu galima lengvai pajusti ir išgyventi pojūtį, kai kiekvienas plaukelis yra raunamas atskirai.


Dėl indo, kuriame virė cukraus masė, nesijaudinkite - gremžti nereikia, nes jis labai lengvai atmirksta kartas nuo karto jame pakeičiant vandenį.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. man labai patiko depiliacija cukraus pasta veido zonoje, visiškai be skausmo, o po to ir veido oda lygesnė, procedūros smagiau darosi :) https://www.deporo.lt/proceduros-veidui/

    AtsakytiPanaikinti