, , ,

Natūralūs migdoliniai sausainiai macarons

09:20

„Mon Ami“ macarons, „Mon Ami“ macaronai

Migdolinės masės sausainiai „macarons“ yra Prancūzijos konditerijos klasika. Jų esmė - migdolų miltai, cukrus/cukraus pudra ir kiaušinių baltymai griežtomis proporcijomis. Galbūt todėl paprasta rasti sintetinių ryškių spalvų ir iš dalies sintetinių skonių macaron'us, nes kaip kitaip tiražuoti tą pačią griežtos receptūros migdolinę masę į daugybę pasirinkimų? Sudėtingiau su neprispalvintais ir neprikvėpintais macaron'ais, bet yra ir tokių - kepyklėlėje „Mon Ami“ (pranc. mano draugas).

Kai „Mon Ami“ tik pradėjo savo macaron'us kepti ir ėmė skelbti nuotraukas, ką čia slėpti, klausimų kilo dėl jų išvaizdos. Dydis tarsi toks, koks turi būti, bet kodėl ant viršaus ta spalvota masė? Dabar ir kitiems galiu pasakyti: tam, kad būtų lengviau atskiriami, nes sausainių išorė vienodai balkšva, išskyrus rusvą kapučino variantą (antras nuo viršaus).

„Mon Ami“ kepyklėlę mėgstu, nes ji į savo kepinius nededa margarino, o sviestą, naudoja ant kraiko ar laisvai auginamų vištų kiaušinius, varškę be puriklių.

Pardavėja mane patikino, kad ir macaron'ai nėra sintetiniai, o natūralūs. Kad nerėksmingi, matosi ir nuotraukoje. Žiūrint iš viršaus tikriausiai nebūtų įmanoma atskirti, kuris braškinis, o kuris su pasifloromis, jei ne kulinarinio švirkšto viražai.

Iš ko galima rinktis? Dabar „Mon Ami“ yra keturi variantai: braškių-aviečių, juodojo šokolado-apelsinų, kapučino ir pasiflorų-apelsinų.

Tradiciškai migdoliniai sausainiai spalvinami maistiniais dažais, kurių sudėties ir galimo poveikio geriau nežinoti. Bent jau mane išgąsdino, kai vienu momentu užsimaniau jų išsikepti pati ir peržiūrėjau tiek dažus, tiek apie juos pateikiamą informaciją (galimos alergijos, galvos skausmai, hiperaktyvumas ir pan.). Tuomet nepirkau, nutariau, kad jei kepsiu, bus gerai ir nespalvoti.

„Mon Ami“ padidino komfortą šiuo klausimu, nes palyginti su kitais Lietuvoje prieinamais prancūziškų migdolinių sausainių variantais, jie yra neabejotinai natūraliausi ir paprasčiausi, gryno ir neperkrauto skonio, kuris susitelkęs pertepime.

Patiko, ypač kapučino variantas - rekomenduoju pabandyti :)

„Mon Ami“ migdoliniai sausainiai kainuoja po 1 eurą/1 vnt.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)