, , ,

Kanalizacijų gyventojos. Alive

07:55

„Septic Gobbler“
Daug metų viską buityje mušėme, naikinome ir toliau esame skatinami daryti tą patį, bent jau sprendžiant iš buities priemonių gamintojų reklamų su personažais, gyvenančiais tualetuose ir kitur. O jeigu imtume, ir surengtume ne masinį naikinimą, o į kanalizaciją įleistume geriečių armiją? 

Noriu pasidalinti ekologiška ir, kas be ko, ekonomiška išeitimi - sausomis vokiškomis bakterijomis „Septic Gobbler“.

Nereikia pirkti jokių buteliukų su paspalvintu ir prikvėpintu vandeniu, kitais papildomais pagražinimais, kurie valiklį padaro malonesnį (kai kam) naudoti. Tai tik mažas, lengvas pakelis, kurio turinio keturių žmonių šeimai užtenka mėnesiui.

Negaliu pasigirti, kad buities chemijos asortimentą pažįstu puikiai. Nelabai mėgstu tas lentynas dėl to, kad nuo sintetinių kvapų greitai susisuka galva ir prasideda čiaudulys. Tačiau kartais vistik tenka jas prasukti.

Per eilines nuolaidas susisukau į šaliką ir nuėjau tirti padėties. Tokio į akis nekrentančio pakelio būčiau gal ir nepamačiusi, jei ne jo apsauga - kaip brangaus disko, plastmasinėje dėžutėje, kurią galima nuimti tik kasoje. Iš tikrųjų, detektyvo čia nėra: pakelis mažas, plonas, lengvas. Įgudusiam ilgapirščiui tikriausiai nebūtų problema tokį įsikišti į kišenę ir niekas net nepastebėtų.


Iš pardavėjo puslapio:

Šios bakterijos greitai ir efektyviai eliminuoja kvapus, suardo plaukus, popierių, muilą, riebalus, sanitarines servetėles ir kitas organinės kilmės atliekas, bei paverčia jas į anglies dvideginio dujas ir vandenį. Naudojant kartą per mėnesį, išsivalys organinės kilmės medžiagų sankaupos plautuvių, vonių, klozetų kanalizacijos vamzdynuose, dings nemalonūs kvapai, greičiau nutekės vanduo. Naudojant šį preparatą, 10 kartų greičiau skaidosi organinės atliekos ir dingsta nemalonūs kvapai.

Pačias bakterijas naudoti labai paprasta. Kaip ir mieles, jas reikia išmaišyti nurodytame kiekyje šilto (ne karšto) vandens, palikti aktyvuotis, o paskui supilti į kriauklę, vonią/dušą, tualetą. Bei palikti kuo ilgesniam laikui, geriausiai bent jau nakčiai, kuomet nevyksta jokia aktyvi veikla.

Šios bakterijos pagerina kanalizacijos pratekamumą, sumažina nemalonų jos kvapą.

Pasiteisino ir tapo nuolatine buities švarinimo priemone.

Viename pakelyje yra apie 56 mlrd. bakterijų, tokio kiekio užtenka mėnesiui 4-5 asmenų šeimai.


„Septic Gobbler“ bakterijų kaina yra 3,18 euro/28,5 g. Prekybos centruose bakterijų rasite panašia, truputį didesne kaina.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)