, , ,

Makiažo gruntas. „Inika“

08:16


Prieš pradėdama vertinti „Inika“ makiažo gruntą, turiu prisipažinti, kad su šio gamintojo atradimu dekoratyvinė kosmetika savaime susidėliojo į dvi lentynėles - birios kosmetikos sekcijoje lygių neturi JAV „Alima Pure“, o skystų - Australijos „Inika“.

Abiejų gamintojų produktų sudėtys švarios - arba minimalios, arba išskirtinai turtingos, jie draugiški odai, sertifikuoti, efektas puikus. Konkrečiai „Inika“ makiažo gruntas galėtų būti įdomus matinio odos efekto maniakėms, nes būtent tokį ir suteikia.

Nors iš pradžių maniau kiek kitaip, tačiau ilgiau patestavus vistik teko pripažinti, kad šis gaminys gali būti naudojamas tiek šaltuoju sezonu, kad išlaikytų makiažą, tiek šiltuoju, kuomet (papildomas pliusas!) gali puikiai pakeisti kremą, losjoną ar gelį.

Apskritai dekoratyvinės kosmetikos rinkoje tokių gruntų yra įvairių, pavyzdžiui, visiškai baltų (wow :) ) arba su raukšleles stebuklingai išlyginančiais silikonais.

Akis pražiūrėjau ieškodama ir nerasdama, kokius stebuklus „Inika“ priskiria savo makiažo gruntui: ką užpildo, ką paputlina, ką paslepia? Pagarba gamintojui - kosminių pažadų jis niekur nepridalino. Skelbia tik tai, kad pailgina makiažo išsilaikymą ir yra labai lengvas, neapsunkina odos, ją drėkina, maitina ir nuramina.

Jei nematėte, tai populiari internetinė Didžiosios Britanijos natūralių ir ekologiškų kosmetikos priemonių parduotuvė „Love Lula“ prie 2015 metų pavasario tendencijų priskyrė „Inika“ skystą krempudrą, pavadinusi ją gaminiu, ištrinančiu ribas tarp makiažo pagrindo ir odos drėkiklio. Taikliau ir nepasakysi. Makiažo gruntas pakyla dar aukščiau, nes nepaisant sudėtyje išgąsdinti galinčių aliejų gausos, lengvesnio losjono nebuvau mačiusi.

Kas sužavėjo? Objektyvus grunto lengvumas, labai greitas susigėrimas bei geras odos drėkinimo ir matinio efekto suteikimo balansas. Dar nepasibaigęs „žvarbu-sausa“ sezonas ne saldainis bandant priemonę, suteikiančią odai matinį efektą, tačiau „Inika“ gruntas šį išbandymą garbingai atlaikė - nuo jo netraukia veido odos, ji neišsausinama.

Gūdesniais žiemos mėnesiais naudojau įprastą kremą su pora lašų mėgiamo aliejaus ir tuomet gruntą. Kai atšilo labiau - lengvą losjoną su gruntu. Esu tikra, kad vasarą „Inika“ gruntas kuo puikiausiai pakeistų bet kurį odos drėkiklį ir dar suteiktų komfortą žinant, kad jo sudėtyje yra alavijo sulčių, avokadų, makadamijų aliejų ir net sviestmedžio sviesto.

Taigi, išorės veiksniai lėmė tai, kad dabar odai reikia ir drėgmės, ir maitinimo, ir dar įdomu, kodėl šis gruntas veikia kaip gruntas.

Atsakymas atėjo greitai - „Inika“ gruntas odai suteikia aksominį pojūtį ir išvaizdą.

Nuoširdžiai neįsivaizduoju kaip, tačiau prie grunto geriau kimba mano naudojama mineralinė kosmetika. Nesvarbu, kiek turėčiau reikalų ir kaip ilgai man kartais tęsiasi diena, mineralinės kosmetikos nuplaukimo problemos niekuomet neturėjau. Tačiau nors iš pradžių buvau labai skeptiškai ir kategoriškai nusiteikusi prieš dar vieną makiažo „žaisliuką“, praktika nuomonę nuvairavo visai į kitą pusę.

„Inika“ makiažo gruntas:

  • Drėkina, maitina ir minkština odą,
  • Pasižymi ypatingu lengvumu,
  • Neapsunkina odos,
  • Ramina ir išlygina odą,
  • Suteikia veidui aksominį vaizdą ir pojūtį,
  • Pagerina makiažo padengimą bei išsilaikymą per dieną,
  • Reikia labai mažai ir yra ekonomiškas.

Be to, „Inika“ makiažo gruntas yra ekologiškas, sertifikuotas, jame nėra gyvūninės kilmės sudedamųjų dalių, todėl tinkamas veganėms.

Australijos „Inika“ gamina išskirtinai makiažo priemones, tačiau šis gruntas vasarą, kai atmetame visas perteklines priemones, gali atstoti losjoną arba gelį ir kartu pasitarnauti kaip makiažo ilgaamžiškumo išlaikymo priemonė.

„Inika Pure Primer“ makiažo grunto sudėtis, INCI: Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf juice, Macadamia (Macadamia Ternifolia) oil, Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Cetearyl Glucoside, Calendula Extract, Oils of Rosehip, Evening Primrose (Oenothera Biennis), Hazelnut (Corylus Americana), Avocado (Persea Gratissima), Apricot (Prunus Armeniaca), Sclerotium Gum, Glycerin, Grapefruit Seed (Citrus Grandis) Extract, Essential Oils of Lavender (Lavandula Angustifolia), Sandalwood (Santalum Album), Ylang Ylang (Cananga Odorata) & Geranium (Geranium Maculatum), Rosemary Extract (Rosemarinus Officinalis).

„Inika“ makiažo pagrindą galima įsigyti „Bioeco“ parduotuvėje, kaina yra 38 eurai/50 ml, arba mėginuką - 3 eurai/4 ml.

Deklaruoju, kad šio produkto nepirkau, jis buvo nemokamai pateiktas išbandyti. Tai nuomonei įtakos neturėjo, tekstas su gamintojo atstovais nederintas ir jų nekoreguotas.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)