, , , ,

Pirmas pavasario reikalas: veido apsauga nuo saulės

09:19


Šiemet sausį ir vasarį turėjau du būtinus atlikti punktus. Pirmasis tradicinis sausio punktas - pasinaudoti pusmetiniu „Alima Pure“ mineralinių pagrindų išpardavimu. Antrasis vasario - įsigyti apsaugą veidui nuo saulės. Ir ne bet kokią, o rimtą. Pasirinkau „Biosolis“ fluidą 50+.

Kodėl būtent šį fluidą ir kodėl šiemet? Iki šiol pribaiginėjau turėtus „Lavera“ likučius, bet jie man galutinai atsiskyrė į vandenį ir baltą cementą, todėl viso gero. „Biosolis“ - irgi fluidas, todėl tikėjausi, kad nebus nei sunkus, nei riebus - juk intensyviausiai jį naudosiu vasarą, kuomet veido odai pakanka lengvų kremų arba gelių. 


Dar vienas klausimas - kodėl taip anksti pirkau? Nes liaudies išmintis sako: roges ruošk vasarą, o apsauginėmis priemonėmis apsirūpink dar žiemą.

Niekada gyvenime neturėjau tokio aukšto apsaugos lygio priemonės, todėl ne ką mažiau įdomu buvo ir tai, kiek maloniai ja dengsis veido oda. Pasiskaičiau italių atsiliepimus apie šį fluidą, nes kam, jei jei ne pietietėms tokie dalykai yra aktualiausi? Bendrai, jos šį fluidą vertina gerai ir teko tuo patikėti. O ir ką daryti lietuvei, kuri negali nueiti į milžinišką ekologiškų prekių centrą ir pačiupinėti jį pati?

Rinkausi tik iš fizinius filtrus turinčių apsaugų. O jos, kaip žinia, gali sukelti du esminius nepatogumus: arba būti per riebios, arba pernelyg „liesos“, vandeningos, smarkiai baltinti odą ir sunkiai skirstytis ant jos. Na, situacija, kai tepiesi, o eigoje kremas/losjonas džiūsta ir susigeria greičiau negu reikia.

Vėlesnio laiko nelaukiau, nes pavasario saulė yra labai aktyvi, o po tokios apniukusios žiemos mes atpratę jos saugotis. Pats laikas pradėti.

Malonus netikėtumas - pabandžiusi „Biosolis“ fluidą iškart atmečiau visus nuogąstavimus dėl riebumo ar prasto pasisikirstymo. Lengva, gera, minkšta tekstūra tarsi antra nejuntama oda padengė dalį plaštakos. Liuks!

Dėl balkšvumo, tai prisimenant kai kuriuos tirštus, baltus, „ūkiškus“ variantus, kuriais teptis reikėtų arba prieš veidrodį, arba su antros poros akių priežiūra, „Biosolis“ fluidas praktiškai nematomas. Jis gal vos tik kokiu ketvirtadaliu tono pašviesina odą. Nežinant ir nepastebėsi.

Ir trečia. Kaip žada gamintojas, „Biosolis“ fluidas yra atsparus vandeniui. Vandens lašeliai tiesiog nusirideno kaip nuo aliejaus.

Sakyčiau, tai ir pliusas, ir minusas. Pliusas atostogaujant karštuose kraštuose, maudantis, nes išsilaiko puikiai. Ar aš tokio norėčiau kasdieną ir juo „uždaryti“ nuo karščio ir taip iš proto einančią odą? Dar nežinau, bus matyti, kaip nešiosis. Vis dėlto, kaip „taškavimo“ variantas ant pačių problematiškiausių vietų, „Biosolis“ yra geras pasirinkimas.

„Biosolis“ fluido pliusai:


  • Užkardo pigmentinių dėmių susidarymą,
  • Saugo nuo priešlaikinio senėjimo ir ilgalaikio ląstelių pažeidimo,
  • Idealus saulės netoleruojančiai odai, turint alergiją saulei,
  • Atsparus vandeniui,
  • Be nano dalelių, sertifikuotas „Ecocert“,
  • Sudėtyje yra alavijo želės ir morkų ekstrakto.
Tiesa, nepaminėjau kvapo. Lengvai saldus, malonus. Išsilaiko gal kokias 10-15 minučių ir pradingsta.

Galimas minusas: maža fluido talpa: vos 40 mililitrų. Šią apsaugą galima naudoti ir kūnui, tačiau nedidelis priemonės kiekis vistik sufleruoja būtinybę jį taupyti.

Šiaip puikus gaminys, o man - pirkinys. Užskaitau!

„Biosolis Extreme Fluid 50+“ sudėtis, INCI: Dicaprylyl Carbonate ,Aloe Barbadensis gel,Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Coconut Alkanes, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Propanediol, Pongamia Glabra (Karanja) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Polyhydroxystearic Acid, Stearic Acid, Aluminum hydroxyde, Sodium Chloride, Brassica Campestris ( Rapeseed ) Oil *, Daucus Carota Sativa(Carrot)Root Extract*/ Helianthus Annuus (Sunflower)Seed Oil,* Coco-Caprylate/Caprate, Alumina , Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Lactic Acid, Tocopherol.


„Biosolis Extreme Fluid 50+“ kaina yra 16,89 euro/40 ml, pirktas Austrijos „Ecco Verde“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)