, , ,

Lietuvoje pagamintas paakių gelis su akišveite

14:32


„Natūraliame ID“ rašiau apie profesionalios fitoterapeutės Linos Dumbliauskės kuriamą lietuvišką „Natur Boutique“ kosmetikos liniją ir nuo šio fakto noriu atsispirti vėl. Dėl paprastos priežasties, kad paprastai paakių puoselėjimo priemonės gaminamos su standartiniais ingredientais: hialuronas, alavijas, argano aliejus, sviestmedis, o čia imtas ir įkomponuotas iš dalies parazitinis augalas - akišveitė (lot. Euphrasia officinalis).

Apie akišveitę išgirdau šių metų „Pelenės“ parodoje, kai apžiūrinėjau šį „Natur Boutique“ paakių gelį. Pasirodo, tai yra neįspūdingas laukinis pievų augalas, augantis miglinių ir viksvų šaknyse - taip sako „Wikipedia“. Tačiau jis pasižymi stipriu poveikiu gydant ir atstatant akis: kompresais, antpilais, losjonais, akišveitės būna ir akių lašuose. Akišveitė ypatinga tuo, kad slopina uždegimus, bakterijų augimą.

Į pačias akis gelio nepumpuosiu, todėl man įdomiausia, ką jis gali nuveikti paakiuose.

Akišveitė pasižymi audinius sutraukiančiomis, tonizuojančiomis savybėmis. Mažina paburkimą ir šviesina paakius - kam tai dabar nėra aktualu? „Eko kolekcijos“ konsultantė sakė, kad gauna atsiliepimų, kai paakius šviesinantį poveikį mato ir juo įsitikina žmonės, kurie dirba neatsitraukdami nuo kompiuterio.

Galutiniausiai papirko sudėtis, tiksliau vienas jos niuansas. Jis be eterinių aliejų, kuriuos šiaip labai mėgstu.

Parodoje kalbėjau su kito gamintojo atstovais ir klausiau, kodėl jie savo paakių gelį gamina su citrusinių vaisių eteriniais aliejais. Jums nekyla toks klausimas? Šis faktas ir dar kai neaišku, ar iš jų pašalintos jautrumą saulei sukeliančios medžiagos, manęs nepadrąsina juo teptis suaktyvėjus saulei. Kad ir kiek mažai, kaip teigiama, būtų šių medžiagų produkte. Nes jei atsirastų pigmentinių dėmių, būtų galima kaltinti tik save. Pastarąjį gelį tiesiog atidėjau šaltajam sezonui ir nusipirkau „Natur Boutique“ alternatyvą.

Gelis kaip gelis - lengvas, permatomas, perbraukus irgi virstantis vandeniu, kaip ir „Natur Boutique“ drėkinanti esencija veidui.

Nežinau, ar tai sutapimas, ar tiesiog toks mano šio laikotarpio poreikis, bet tai antras šio gamintojo produktas, atitinkantis mano norus ir įsivaizdavimą, kaip viskas turi būti. Greitai susigeria į odą, stangrina ją, pašviesina, efektyviai išlygina smulkias paakių raukšleles.

Kaip šiltajam sezonui - tobulas, gerai savo darbą atliekantis gaminys.

Kiek šis gelis šviesina paakius, tikriausiai pasimatys kiek vėliau, bet kad jie atrodo gaiviau - faktas.

„Natur Boutique“ paakių gelio su akišveite sudėtis, INCI: Aqua, Aloe barbadensis gel*, Glycerin, Biosaccaride gum-1, Coco caprylate, Scerloteun gum, Propandiol & Salix alba, Euphrasia officinalis*, Helianthus annus oil*, Sodium bicarbonate, Benzyl alcohol.
*sertifikuoti ekologiški ingredientai

„Natur Boutique“ paakių gelio kaina yra 6 eurai/30 ml, įsigyti galite internetu, Vilniuje centrinėje universalinėje parduotuvėje arba „Eko kolekcijos“ parduotuvėje Alytuje. Čia visų parduotuvių, kurios prekiauja „Natur Boutique“ linija ar dalimi gaminių, sąrašas.

Jums dar gali patikti

5 komentarai (-ų)

  1. Ar nėra tempimo jausmo, kai gelis įsigeria odą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nėra tempimo absoliučiai jokio, komfortiškas dalykėlis. Tiesa, vienam kartui išspaudžiu ne visą paspaudimą, o maždaug per pusę, nes viso būtų visam veidui ir kaklui su kaupu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip tik laiku ir vietoje-ieskau paakiu zonis priemones,o ir dirbu neatsitraukdama nuo kompiuterio,tad traukiu i noru sarasa.:)

    AtsakytiPanaikinti