, ,

„Livinn“ tinkle - nesaugūs dumblių milteliai

16:00

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuotrauka
Lietuvos rinkoje pasirodė Airijos įmonės „Foca Organics“ gamybos ekologiškų žaliųjų dumblių milteliai „Organic Chlorella Powder”, užteršti bakterija Salmonella Rissen.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad į Lietuvą šiuos miltelius importavo „Livinn - sveiki produktai“, o vartotojai gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Nesaugių papildų partijos numeris 140319, geriausi iki 2016 metų birželio, pakuotės - po 140 gramų.

Patekusi į žmogaus organizmą Salmonella Rissen gali sukelti vėmimą, viduriavimą, galvos skausmą, karščiavimą.

Gamintojas atšaukė iš rinkos ne tik šią, bet ir kitas dumblių miltelių partijas bei produktus, kurių gamybai žaliųjų dumblių milteliai buvo naudojami kaip žaliava.

„Organic Chlorella Powder” milteliai taip pat išplatinti Austrijoje, Bulgarijoje, Suomijoje, Graikijoje, Airijoje, Latvijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Rusijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Ukrainoje bei Jungtinėje Karalystėje.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Laba diena,

    VMVT pranešime minimų Clorelos miltelių, kurių partijos numeris 140319, geriausias iki 06/2016, gamintojas "Foca Organics Ltd.", Airija, mes niekada neturėjome ir jais neprekiavome.

    Mūsų parduodamų chlorelos miltelių gamintojas "Supernutrients", JK, mus dabar informavo, kad buvo kilę įtarimų dėl partijos Nr. 130608, kuri buvo įvežta į Lietuvą 2014 m. pradžioje. Kaip rodo mūsų patikrinimas, šios partojos chlorelos miltelių prekyboje nebėra nuo 2014 m. rudens.
    Norime atkreipti dėmesį, kad susirūpnimas kilo ne dėl realaus susirgimo atvejo, bet dėl vieno šios partijos produkto testo rezultato (testus atlieka ir pats gamintojas, ir įvairių šalių kontrolės institucijos).

    Jei visgi turite užsilikusią šios partijos (130608) pakuotę, labai prašome grąžinti į bet kurią mūsų parduotuvę. Pinigus grąžinsime.

    Apgailestaujame dėl šios nemalonios situacijos ir darome viską, kas nuo mūsų priklauso, kad rizikos netaptų realiomis problemomis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,

      Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba savo pranešime nurodo vienareikšmiškai:

      „Į Lietuvą nesaugių miltelių partiją nr. 130608 iš Jungtinės Karalystės įsivežė UAB „Sveiki produktai“ (P. Lukšio g. 32, Vilnius). Ženklinimo etiketėje nurodytas gamintojas "Supernutrients", Jungtinė Karalystė.“

      Asmeniškai šių miltelių neturiu, grąžinti irgi neturiu ko, bet Jūsų patikslinimas, neabejoju, Jūsų pačių klientams bus vertingas :)

      Panaikinti