, , ,

„Andalou“ BB kremas sausai odai

11:13

Sulaukiau. Nusipirkau natūralų BB (angl. Beauty Balm, arba grožio kremą) kremą sausai ir ypač sausai odai ir esu labai patenkinta. Šiandien rašau apie „Andalou Naturals“ BB kremą, kuris sujungia odos drėkinimą, maitinimą, gražinimą bei apsaugą nuo saulės, nes yra su SPF 30 faktoriumi.

Paprastai BB kremai yra labai lengvi, neriebūs ir skirti trūkumų praktiškai neturinties veidams, kuriems reikia vos pakoreguoti toną, per daug nemaskuojant. Tai, kad jie lengvi ir neriebūs, daugeliu atvejų jau lemia tokio kremo sėkmę, tačiau man tokio dalyko neužtenka, kai šalta, žvarbu, ar oda išsausėjusi ir mielai gautų vos riebesnės priemonės lašelį.

Dar viena priežastis, kodėl bandžiau naujus BB variantus: norisi turėti multifunkcinę priemonę, kur pakeistų kelias. Čia turiu omenyje apsauginį saulės faktorių, kurio buvimas BB kreme man yra didelis privalumas.

„Andalou Naturals“ makiažo kremų rokiruotė



„Natūraliame ID“ rašiau apie tai, kad negalėjau naudoti šio gamintojo tūkstančio rožių CC kremo. Dėl to, kad jo kvapas yra labai labai stiprus ir nesiderina su jautria oda, jautriomis akimis ir jautria uosle.

JAV „Andalou Naturals“ man panašiai kaip Švedijos „Hennes & Mauritz“ („H&M“). Kas, kad pasitaiko nepatikusių gaminių, tai vistiek nenumuša noro bandyti dar kartą.

Internete skaičiau atsiliepimus, dauguma jų buvo palankūs „Andalou Naturals“ BB kremui, radau tik truputį kritikos jo spalvai. Neva ji netinka konkretaus žmogaus veidui ar neatrodo natūraliai. Veido atspalviai skiriasi, natūralu, kad gali netikti. Kita vertus, gamintojas deklaruoja, kad atspalvis natūralus, o aš nesu nei labai geltona, nei rausva, nei tepanti BB keletu sluoksnių, todėl iš anksto nutariau, kad greičiausiai tiks.

Kitap, nei CC atveju, BB kremo kvapo nekritikavo niekas - tik gyrė.

„Andalou Naturals“ BB kemas skirtas sausai ir ypač sausai odai, Tai pirmasis tokio tipo kremas, pagamintas su augalų kamieninėmis ląstelėmis. Jo sudėtyje taip pat yra su augalinių drėkiklių, antioksidantų bei mineralinis saulės filtras: cinko oksidas.

Gamintojas savo kremus su spalva pakuoja į tūbeles, ant kurių yra vienas peršviečiamas taškas, parodantis kremo spalvą. Vizualiai BB kremo spalva yra labai artima CC spalvai.




SPA odai

Taip. Todėl, kad šis BB kremas skirtas sausai odai, jis puikiai tinka ir išsausėjusiai, praradusiai dalį savo drėgmės.

Kremo konsistencija yra panaši į standų pudingą, kuris gula ant odos švelniai ją apgaubdamas ir tausodamas.

Nepasakyčiau, kad „Andalou Naturals“ BB kremas yra maitinantis, ne. Greičiau drėkinantis su tinkamu kiekiu maitinančių medžiagų, kad oda per dieną tos drėgmės nepamestų.

Nerealus malonumas šį BB kremą naudoti, nes padengta juo oda atsipalaiduoja tarsi įtemptas raumuo šiltame vandenyje. Ateina paviršinis visiško odos atsipalaidavimo ir relaksacijos jausmas. Prie to prisideda ir lengvas citrusinis kvapas, kurį suteikia apelsinų ir tangerinų žievelių eteriniai aliejai. 


Išskirtinės spalvos nesuteikia, kiek pagyvina ir sulygina odos toną. Spalva neutrali: neturi nei rausvo, nei gelsvo atspalvio.

Tokio BB kremo ir ieškojau. Kad užtektų užtepti vieną priemonę ir joje būtų viskas: odos komfortas, gyvumas bei apsauga nuo saulės.

Žinoma, su aktyvia pavasario saule nejuokauju ir pigmentines dėmes papildomai padengiu ypač didelę apsaugą suteikianču losjonu, tačiau veidui BB visiškai pakanka.

Kas viduje?

„Andalou Naturals“ BB kremo sudėtis yra puoselėjanti odą. Jame nėra vandens, o daugiausia - alavijo sulčių, po kurių rikiuojasi simondsijų ir saulėgrąžų aliejai - jie nėra riebūs, neapsunkina odos. 

Po jų: du emulsikliai ir gamintojo pasididžiavimas kamieninės ląstelės iš obuolių ir vynuogių, taip pat bioaktyvus aštuonių uogų kompleksas (aliejinės kopūstpalmės, aronijos, miltinės meškauogės, spanguolių, juoduogio šeivamedžio, dygliuotojo ožerškio, erškėtuogių, šaltalankių), resveratrolis, koenzimas Q10.

BB kreme yra kokosų, agurklių, erškėtuogių aliejų vitamino E, odą stangrinančio ir pakeliančio dumblių ekstrakto, taip pat melionų, kininio arbatmedžio, raibsteglio, kinrožės ekstraktų. Magnio šaltinis magnio sulfatas („Epsom“ druska), šiek tiek kukurūzų krakmolo, geležies oksidų, konservantų pačiame gale bei pora eterinių aliejų.

Esu rašiusi apie jautrumą saulei keliančius eterinius aliejus. Tangerinų aliejus pagal kai kuriuos vertinimus patenka į šią kategoriją. „Andalou Naturals“ nenurodo, kokiu būdu išgautas apelsino eterinis aliejus, todėl šalia jo galima dėti klaustuką. Būtų ne „Andalou Naturals“, o kas nors kitas - greičiausiai nepasitikėčiau, o dabar tikiu, kad cinko oksido kiekis yra pakankamas stipriai apsaugai ir eteriniai aliejai bėdų nepridarys.

BB kreme nėra GMO, nano dalelių, jis nebandytas su gyvūnais.

„Andalou Naturals Skin Perfecting Beauty Balm SPF 30“ sudėtis, INCIZinc Oxide 20%, Aloe Barbadensis Juice*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) and Helianthus Annuus (Sunfl ower) Oils*, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, Fruit Stem Cells (Malus Domestsica, Solar Vitis) and BioActive 8 Berry Complex*, Resveratrol, Ubiquinone (CoQ10), Caprylic/Capric Triglycerides, Cocos Nucifera (Coconut), Borago Officinalis (Borage) and Rosa Canina (Rosehip) Oils*, Algae and Cucumis Melo (Melon) Extracts, Magnesium Sulfate, Zea Mays (Corn) Starch*, Camellia Sinensis (White Tea), Aspalathus Linearis (Rooibos) and Hibiscus Sabdariffa Extracts*^, Tocopherol (Vitamin E), Iron Oxide, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) and Citrus Tangerina (Tangerine) Oils* 
Non-GMO verified   *Organic   ^Fair Trade

BB kremas www.iherb.com kainuoja 14,38 JAV dolerio/58 ml. „Iherb“ pirkėjos šį BB kremą vertina 4 iš 5.

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. Sveiki, ar nepasikeitė nuomonė apie šį kremą ilgiau panaudojus? Gundausi ir aš jį nusipirkti, bet bijau, kad nebūtų rausvo tono, kad nebūtų per tamsus, kad nuo kaklo nesiskirtų veido odos atspalvis, nes kaklo oda turi gelsvą atspalvį. Ir ar bandėte ant jo naudoti Alima Pure birią pudrą? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai nepasikeitė, net numušė norą ieškoti ir bandyti ką nors naujo. Dabar galvoju, kad kai išbaigsiu turimą, kartosiu "Andalou" vėl :)

      man jis visiškai ne rausvas ir ne gelsvas,o tokia atskiesta švelniai ruda spalva. Tirštai ant veido netepu, vos tonui pagerinti. Ant viršaus naudoju arba "Alima" atspalvį "Neutral 2", arba "Lily Lolo" atspalvį "Blonde" - viskas gražiai susilieja ir prisitaiko prie veido, neišsišoka :)

      Panaikinti
  2. Sveiki, susiradau šį įrašą, nes kaip tik naudoju Andalou BB, tiesa, jau atnaujintose pakuotėse kur sudėtis nežymiai keitėsi (manoji yra Brightening linija). Šiaip praeitą vasarą viskas patiko, tekstūra, kvapas, citrusų bijojau, bet neerzino. Šiais metais iki birželio negalėjau naudoti, nes spalva buvo per tamsi mano neįdegusiai odai. Dar, atkreipiau dėmesį kad sudėtyje esantys citrusai yra taip vadinami fototoksiški, pradėjau nerimauti, ar šį BB naudodama nedarau meškos paslaugos, ar neskatinu naujų pigmentinių dėmių atsiradimo (turiu jų labai daug, ir kasmet vis daugiau) :/ O gal tokie kiekiai per maži kad būtų bet kokia įtaka, gal net neverta apie juos šnekėt?

    AtsakytiPanaikinti