, , , , ,

„H&M“ eko kosmetikos lentynoje: šampūnas ir skystas rankų muilas

07:55

HM ekologiškas šampūnas ingredientai, sudėtis

Švedijos tinklas „Hennes & Mauritz“ („H&M“) Vilniaus „Akropolyje“ labai lėtai pildo ekologiškos kosmetikos lentyną. Joje ilgokai liūdėjo vien rankų priežiūros priemonės: dviejų rūšių kremai ir prausikliai. Nepavargdama tikrindavau ją kas savaitę, kol pagaliau radau labiausiai lauktą naujieną: „H&M“ plaukus puoselėjantį šampūną. Kartu įvertinsiu ir „H&M“ ekologišką prausiklį rankoms su saldžiosiomis citrinomis.

Ir dar gera žinia: internetiniame „H&M“ puslapyje atsirado visų prekių kainos. Vadinasi, elektroninės prekybos pradžia jau arti!


H&M šampūnas: kas raudonuoja sudėtyje?

HM ekologiško šampūno sudėtis

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris tikisi ar tiki, kad tinklas pasiūlys išskirtinius savo kokybe eko gaminius. Taip, tai yra tvarkingų sudėčių produktai, pagaminti „Ecocert“ standarto leidžiamose ribose, tačiau neverta laukti nežinia kokio kosmoso. Tai plataus vartojimo prekės už prieinamą kainą, o prieinama kaina atsiremia pirmiausiai į žaliavų kainą.

Sudėties po vieną pavadinimą smulkiai nepešiosiu: manau, šiuo atveju, yra svarbiau bendra kompozicija. Jos sudėliojimas būtų praktiškesnis padedant apsispręsti, ar konkrečiam žmogui verta kreipti į šį šampūną dėmesį.

„H&M“ šampūne yra:

  • Sąlyginai daug vandens, kuris yra pirmas sąraše (pažymėjau mėlyna spalva),
  • Daug putojimą sukeliančių medžiagų, kas reiškia, kad plaukus plaus gerai, bet gali sausinti (raudona),
  • Vienas iš dviejų drėkiklių – glicerinas (žalias),
  • Kitas drėkiklis, aprašo žvaigždė – alavijo lapų sulčių milteliai, sutinkami tik keliaujant link sudėties vidurio (žalias),
  • Truputis denatūruoto, arba gerti netinkamo alkoholio gale (gelsvas, kaip ir kiti konservantai),
  • Lašelis vitamino E pabaigoje (melsvas), na ir antistatinį krūvį nuimančios druskos, pH reguliuojančios druskos (juoda spalva).
Dabar šampūno sudėties struktūra vaizdingai: Water (Aqua), Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-glucoside, Decyl Glucoside, Benzyl Alcohol, Glycerin**, Fragrance (Parfum), Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Sucrose Laurate, Lauryl Glucoside, Dehydroacetic Acid, Alcohol Denat, Tocopherol, Sorbic Acid, Limonene, Linalool, Geraniol.

Iš esmės, kaip sudėliojau sudėtį, toks ir efektas.

Šampūnas yra permatomos, gana standžios želės konsistencijos. Putoja gerai ir gausiai, tuo plovimo metu man pasirodė panašus į labai patikusį šampūną „Rahua“.

Plaukus išplauna labai gerai, galvos odos nesausina. Kadangi nešioju trumpą kirpimą ir plaukų galai draikosi po visą galvą, o tai reiškia, kad labai aiškiai ir kiekvieną dieną, po 2 ar 3 plovimo šiuo šampūnu karto pastebėjau, kad plaukas gerokai pasausėjęs ir pasišiaušusių galiukų vaizdas man nepatiko.

Kvapas yra tarsi karčios žolės stiebo. Neįkyrus, bet kas nemėgsta išreikštų žolinių kvapų – turėkite omenyje.

Pliusas? Plaukai išplaunami švariai ir ilgai nesiriebaluoja.

Mano klausimas H&M'ui: negi nebuvo įmanoma į sudėtį įtraukti bent vieną aliejų, kad sausinantis putojančių medžiagų poveikis plaukui būtų bent iš dalies neutralizuojamas? Šitoje vietoje labiausiai pasigedau balanso ir bendrame kontekste tas pats alkoholis atrodo sunkiai pateisinamas.

Beje, prancūziškai yra užrašas „a base d'aloe vera biologique“, reiškiantis, kad šampūnas pagamintas ekologiško alavijo bazės pagrindu. Ar tikrai? Alavijas čia yra pagrindas?

Abejoju, ar kada kartosiu. Man pernelyg didelis atotrūkis pereiti nuo alavijo sultimis gausaus mėgiamo „Aubrey“ šampūno, prie vandens ir putoklių mišinio.

Nepergyvenu, kad pirkau – bus galima naudoti kartais arba kaip dušo želę. Tačiau nerekomenduoju, nes man atstatyti išsausėjusių plaukų nepavyko nei riebesniu kondicionieriumi, nei „grojo“ tai, kad po plovimo tepu juos ir alavijo žele, ir nenuplaunamu kondicionieriumi. Jų būklė atsistatė tik grįžus prie įprastinio šampūno.

„H&M Conscious Nurturing shampoo“ šampūno sudėtis, INCIWater (Aqua), Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-glucoside, Decyl Glucoside, Benzyl Alcohol, Glycerin**, Fragrance (Parfum), Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Sucrose Laurate, Lauryl Glucoside, Dehydroacetic Acid, Alcohol Denat, Tocopherol, Sorbic Acid, Limonene, Linalool, Geraniol.
** Pagaminta naudojant ekologiškus ingredientus
* Užauginta ekologiškai

98% sudėtinių dalių yra natūralios kilmės, 62% – ekologiškos.

„H&M“ ekologiško šampūno kaina yra 9,99 euro/250 ml.

„H&M“ meilė rankoms stipresnė nei plaukams


HM citrinų rankų prausiklis, skystas ekologiškas rankų muilas


Netikėtai maloniai nustebino skystas rankų muilas „H&M Conscious Sweet Lemon Hand Wash“. Populiarus gaminys, įsiveržęs tarp daugybės pigių ir brangesnių konkurentų. Ir drįsiu pasakyti, atspindintis didesnę gamintojo meilę rankoms nei plaukams.

Iš tokio tipo gaminių kaži kokių stebuklų paprastai apskritai nelaukiama, tačiau skysto muilo sudėtis yra kur kas draugiškesnė kūnui, negu ką tik apkalbėto šampūno.

Ir šiuo atveju pirmoje vietoje yra vanduo, tačiau iškart po jo eina alavijo lapų sulčių milteliai, tarp putojimą sukeliančių medžiagų įsimaišęs glicerinas ir granatų ekstraktas. Muile taip pat yra regeneracinių savybių turinčio levandų eterinio aliejaus. Citrinų žievelių eterinis aliejus yra pačioje sudėties pabaigoje, kas nekelia apgailestavimo, nes suteikiamo kvapo visiškai užtenka ir jis neįkyrėja.

Drėkinančios medžiagos ir ekstraktai sumažina putojimą sukeliančių ingredientų poveikį odai ir rezultatas toks, kad prausiklis ir apčiuopiamai putoja, ir nesausina odos. Jis tinkamas ne tik rankų, bet ir veido prausimui. Labai reikėjo, po ranka buvo tik kietas muilas ir aš išsispaudžiau truputį „H&M“ rankų muilo. Švelniai nuprausė veido odą ir paliko malonų drėgnumo pojūtį.

Šitą dalykiuką užskaitau ir jis man palieka viltį, kad „H&M Conscious“ ekologiškos kosmetikos serijoje bus mėgiamų priemonių.

„H&M Conscious Sweet Lemon Hand Wash“ rankų prausiklio sudėtis, INCIWater (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin**, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Glyceryl Caprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Polyglyceryl-4 Caprate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Fragrance (Parfum), Linalool, Limonene, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Sodium Chloride, Sodium Gluconate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid.
** Pagaminta naudojant ekologiškus ingredientus
* Užauginta ekologiškai

99% sudėtinių dalių yra natūralios kilmės, 22% – ekologiškos.

„H&M“ rankų prausiklio kaina yra 6,99 euro/250 ml.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Toks didelis kiekis benzilo alkoholio ir druskos, nieko keisto, jog sausina :/ Užjaučiu dėl tokios patirties.

    Aš kažkaip vis neprisiruošiu išbandyti H&M kosmetikos, bet visai smalsu, reiks kada pašniukštinėti ir ką nors išsirinkti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ką daryti, kažkas juk turi ir apie trūkumus pasakyti :)

      su nekantrumu laukiu, ką išsirinksi. Aš dar vieną priemonę pasiėmiau ir nežinau, ar pasikeis nuomonė, kad skystas rankų muilas vistiek geriausias :D

      Panaikinti