, , , , ,

„Oma Gertrude“ šampūnas ir dušo želė

10:53


Kaip dvyniai šis šampūnas ir dušo želė. „Oma Gertrude“ yra Rusijos natūralios kosmetikos gamintojos  „Natura Siberica“ dalis ir tobuliausias dabar namuose turimas gaminių štampavimo pavyzdys. Įvadiniame straipsnyje, skirtame nebrangiai ekologiškai kosmetikai, trumpai palyginau abiejų prieonių sudėtis ir neįtikėtiną jų panašumą.

„Oma Gertrude“ dušo želė su persikais



Kaip bebūtų keista, dušo želė man patiko. Labai švelnaus, neįkyraus, panašaus į persikų kvapo, permatoma, pusiau tiršta. Ekonomiškumo principus atitinka nepriekaištingai, nes tūris didelis, o kaina - maža.

Kvapą apibūdinu kaip panašų į persikus, nes nors dušo želėje ir yra šių vaisių ekstrakto, tačiau šalia - vanilės ekstraktas ir kvapas labiau saldus nei vaisinis.

Sąžinė irgi tylės, jei naudosite šią dušo želę. Ji turi ekologiškumą patvirtinantį „BDIH Cosmos Natural“ sertifikatą.

Nors dušo želė yra maitinanti, sudėtyje radau vos du odą puoselėti padedančius ingredientus, o ir tie su dideliu klaustuku. Pirmasis - vitaminas E, antrasis - glicerinas, kurio dideli kiekiai ne drėkina, o kaip tik ištraukia drėgmę iš odos. Kalbant apie vitaminą E, kyla klausimas dėl jo kiekio, nes akivaizdu, kad jo dėta saikingai.

Dabartiniu metu dušo želė tinka ir patinka. Įdomu, kaip oda reaguotų žiemą, sudėtingesnėmis sąlygomis.

„Oma Gertrude“ maitinančios dušo želės sudėtis, INCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Prunus Persica Fruit Extract*, Sodium Chloride, Tocopherol, Citric Acid, Glycerin, Benz yl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum.
(*) – issued from organic agriculture.


Dušo želę įsigijau „Elevitoje, jos kaina 2,75 euro/500 ml. 

„Oma Gertrude“ šampūnas su avižomis



Čia labai knietėjo nukopijuoti „Organic Shop“ šampūno su jūros dumbliais aprašymą, nes tiktų vienas su vienu, kaip rekomenduoja sakyti kalbininkai. Šiaip labai panašus į „Oma Gertrude“ dušo želę: tokia pati pakuotė, konsistencija, eko sertifikatas, nuosaikus kvapas.

Viena pagrindinių sudedamųjų atstatančiojo šampūno dalių yra avižų nuoviras. Jei teko kada tokį gamintis, tai žinote, kad tai klijingas, klampokas skystis, puikiai tinkantis sausai, jautriai odai nuraminti ir sukurti apsauginį sluoksnį. Avižos stiprina plaukus, juos atgaivina, didina elastingumą.

Šampūnas putoja pakankamai, pasiskirsto ir plauna gerai. Suminkština plaukus, tačiau, dar kartą pasikartosiu, trūksta bent minimalaus kiekio aliejaus, kad būtų galima kalbėti apie viltį, kad plaukai neišsausės, nuolat ar ilgą laiką naudojant šį šampūną.

Pirmi kartai atrodė visai neblogi, kaip ir su „Organic Shop“ jūros dumblių šampūnu, bet vėliau plaukai sukrenta, ima mažiau blizgėti ir akivaizdžiai laukia stiprinamųjų priemonių. Tikriausiai nepasiryžčiau ilgalaikiam eksperimentui, nes tiesiog gaila plaukų. O jei patinka jo poveikis, rekomenduoju naudoti pakaitomis su labiau puoselėjančiu šampūnu arba bandyti papildomai kaskart įlašinti lengvo aliejaus.

„Organic Shop“ stiprinančio šampūno sudėtis, INCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Laminaria Digitata Extract*, Bentonite, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Sodium Chloride, Parfum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Citric Acid, Limonene.
Preserved whit Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid.
(*) – issued from organic agriculture

Šampūnas pirktas „Elevitoje, jo kaina 2,9 euro/500 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)