, ,

„Madara“ žolelių dezodorantas

10:20

ekologiškas dezodorantas

Kaimyninės Latvijos gamintojai „Madara“, su savo produkcija nukeliavusiai net iki Australijos, visuomet jaučiau simpatiją. Išjaustas dizainas, į sudėtis įkomponuoti Baltijos augalai ir apskritai jaučiasi, kad dirbama su idėja ir meile. Nepaisant visų šių ditirambų, nėra nė vieno gaminio, apie kurį pasakyčiau: MANO. Įkvėpta gerų atsiliepimų internete, vieną vakarą pakeliui į namus nusipirkau „Madara“ dezodorantą su žolelėmis, tikėdamasi, kad jis man bus veiksmingas.

Pasak gamintojo, tai yra greitai džiūstanti formulė (aktualu), saugo visą dieną (aktualu). Antibakterinis, netepa drabužių ir nekemša porų. Jei visa tai veiktų, būtų svajonių dezodorantas :)

Dezodoruojančių priemonių efektyvumas yra slidus reikalas. Visai šeimai gali tikti alūno akmenėlis, o asmeniškai - ne. Visi gali girsti nuostabų dezodorantą kokosų aliejaus pagrindu, bet tau jis neveikia nors ką. Prakaitavimo gausumas, unikalios bakterijų kombinacijos gali niekais paversti pačias nuoširdžiausias kūrėjų ir gamintojų pastangas.

Nesijaučiu smagiai, sakydama, kad šis dezodorantas yra vienas labiausiai man netikusių, bet prieš jo atsikratydama noriu palikti įrašą interneto platybėse, kad žmonės žinotų, jog būna ir taip.

„Madara“ dezodoranto kvapas yra gaivus, žolinis. Džiūsta jis tikrai pakankamai greitai, tačiau jei diena pasitaikė karštesnė, ar judėjimas aktyvesnis, jaučiu, kad pažastys ima drėkti. Kad išlaiko gaivumą iki vakaro - toli gražu. Aš prakaito kvapą imu užuosti vos po pusdienio. Panešiojau šį dezodorantą pavasarį vos kelias dienas ir padėjau į šalį. Sudėtyje randu, kas veikia dezodoruojančiai, priešingai nei seniau aprašytame „Avril“ dezodorante, bet rezultatas panašus abiejų.

Pagrindinė veiklioji medžiaga „Madara“ dezodorante yra alūno akmenėlis (Potassium Alum), panaudota daug augalų: rožių vanduo, airiškų kerpių pudra, medetkų, ramunėlių, šalavijų, pipirmėčių ekstraktai.

Panaudoti augalai ir jų kompozicija skiriasi, žinoma, bet labai panaši mano labai mėgiamo „Kvapų namų“ aksominių tuopų dezodoranto sudėtis, kur taip pat panaudotas alūno akmenėlis. Galiu klysti, bet arba ant mano odos gyvenančios bakterijos labiau bijo tuopų, arba abejotinas „Madara“ sprendimas į priekį iškelti gliceriną. Nors jis laikomas odą drėkinančia medžiaga, bet gal jo natūralus klampumas sumažina aktyvių medžiagų įsigėrimą ir jų efektyvumą?

Deja, konstatuodama, kad šis dezodorantas yra nevertas mano laiko, atsisveikinu su juo.

Madara Herbal Deodorant“ sudėtis, INCIAqua, Glycerin***, Potassium Alum, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Chondrus Crispus (Irish Moss) Powder, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract*, Salvia Officinalis (Salvia) Leaf Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Extract*, Aroma**, Limonene**, Linalool**,Geraniol**.
*Organic. **Natural aromatic component of essential oils.

Pirkau „Biosaloje“, mokėjau 11,50 euro/50 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)