, , , ,

Dirbtuvės: alavijo ir kolageno serumas blakstienoms

08:42

savadarbis serumas blakstienoms

Įprasta, kai serumai blakstienoms būna aliejaus pagrindu ir kaip tokiu atveju be ricinų aliejaus? Ekologiškos kosmetikos gamintojai siūlo ir nepalyginamai lengvesnius drėkinančius serumus alavijo pagrindu su įvairiais pagerinimais. Todėl nutariau pasigaminti alavijo gelio pagrindo blakstienų serumą su augaliniu kolagenu, drėkinančiu inulinu ir šaltalankių aliejumi. Įkvėpta levandų eterinio aliejaus sėkmės blakstienų tuše, lašiuką jo įlašinau ir į savadarbį serumą.

Šiais metais patyriau „burokų daržo“ sindromą, kuomet nusiplikoma barščiais, o po to norisi pūsti net ir einant šalia lysvės. Jaučiu išmokusi pamoką, kad blakstienas reikia puoselėti papildomai, nepasikliaujant vien blakstienų tušu, kurio pagrindinis tikslas yra tiesiog sukurti pirkėjos trokštamą vaizdą.

Serumui rinkausi „Aroma-Zone“ alavijų gelį, inuliną milteliais (naudojau veido kaukėms), augalinį kolageną (taip pat kaukėms) bei bulgariškų levandų eterinį aliejų, taip pat „Kvapų namų“ šaltalankių aliejų. Tušo tūbelė taip pat pirkta iš „Aroma - Zone“. Tikrai smagu, kad vis tik ją pakeitė, nes ankstesnis jos variantas man buvo sunkiai suprantamos koncepcijos daiktas.

Indelio talpa - vos 12 ml, todėl ir šaukštelis atitinkamo didumo :)



Kadangi neturėjau konservantų, indelio nesistengiau pripildyti iki viršaus, viso pasigaminau apie 8 ml blakstienų serumo, kuris laikomas šaldytuve. Proporcijos maždaug tokios:

  • 8 ml alavijų gelio,
  • žiupsnelis inulino (ant peilio galo),
  • 1 lašelis šaltalankių aliejaus (labai sodrus, nenorėjau, kad nudažytų pagalvę),
  • 8 lašai augalinio kolageno,
  • 1 lašas levandų eterinio aliejaus.
Viską reikia gerai išmaišyti, kol gelyje ištirps inulino milteliai ir naudoti. Ką pastebėjau, tai net ir likus serumo lašiukų ant blakstienų, jie per kelias minutes susigeria, todėl mielai juo blakstienas patepu ryte, prieš darydamasi makiažą.

Nors tai blakstienoms skirta priemonė, jos tenka ir antakiams. Alavijo gelis juos dar ir neblogai paformuoja, be to, tai tokie patys plaukai, retėjantys ir silpnėjantys su amžiumi, jie irgi nusipelnė būti gražūs. Praeityje tie laikai, kai antakių grožio idealas buvo gerai išpešioti ploni „siūlai“, todėl savuosius skatinu augti.

Blakstienų atgaivinimui serumas patiko, tačiau išskirtinių augimo ar kitokio išgražėjimo rezultatų nepamačiau. Tiesiog tvirtesnės, žvilgesnės.

Apie tušo tūbelės šepetėlį. Pirmiausiai, nelabai įsivaizduoju, kaip gražiai juo pasidažyti pasigaminus tušą. Labai lankstus guminis šepetėlis. Sulenki ir iškart grįžta į buvusią poziciją:



Atsiremdamas į blakstienas iki tokio kampo nesilanksto, bet tikrai keista, kad buvo pagamintas toks paslankus.

Kodėl toks šepetėlis nubraukia pusę serumo tepimo malonumo ir išvis netiktų tušui? Nes šereliai yra gana retoki ir ant blakstienų krauna per daug „košės“. Jeigu kosmetikos priemonė yra gelis ir jeigu jo užtepsime per daug, jis gali stingdyti odą, kietinti plaukus, blakstienas. Serumo perteklius ir tapo problema, nes šepetėlis savo funkcijos iki galo neatliko ir tinkamai jo nesudozuodavo - reikėdavo dar perbraukti su pirštu ir nurinkti, ko per daug.

Sakyčiau, tą suprato ir „Aroma-Zone“, arba pirkėjos išsakydavo panašią nuomonę, kaip ir aš. Dabar „Aroma-Zone“ yra išėmusi šį tušo indelį iš prekybos ir pakeitusi jį visiškai nauju: su tankiu tvirtu šepetėliu:


„Aroma-Zone“ nuotrauka
Nebepamenu, kiek kainavo mano turima tušo talpa, kažkaip panašiai į dabartinio indelio kainą - 0,9 euro. 

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)