, ,

Naminis receptas randams balinti ir naikinti

07:32

randų balinimas

Puiklapių (tamanu) aliejus, italinių šlamučių eterinis aliejus. Kas dar tinka randų naikinimui, lyginimui ir balinimui? Nustebsite. Medus+miltai lygiomis dalimis.

Šis paprastas receptas iš namuose turimų atsargų cirkuliuoja tiek tarp chirurgų pacientų, tiek tarp pačių medikų. Randai yra natūrali operacijos ar nelaimingo įvykio, traumos pasekmė ir gerai, jei tik tiek tos bėdos, tačiau jei randas atsiranda matomoje vietoje, labai norisi jį panaikinti. O pasirodo, panaikinti galima pigiai ir lengvai.

Darydama mišinį naudojausi arbatiniu šaukšteliu - pora šaukštelių elementariausių kvietinių miltų, pora medaus, viską reikia gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė, ir tepti ant rando nakčiai. Ryte nuvalyti masę, nuplauti ir iki kito vakaro.

Pliusai: paprasta, pigu, prieinama, efektyvu. Minusai: masė gaunasi lipni, ją reikia uždengti tvarsčiu, o patį tvarstį pritvirtinti pleistro gabaliuku, kad miegant nenukristų. 

Būna, kad mažas akmenukas apverčia vežimą, taip nutiko ir man, kad netiko pagalbinė priemonė - tvarsčio klijavimas pleistru. Turiu randą jautrioje vietoje ir pasivarčius per naktį lovoje, ryte nuo pleistrų ant odos lieka raudoni plotai, kurie ilgai nepranyksta. Štai kodėl pasirinkau kitas, aukščiau išvardintas priemones randui balinti, tačiau negaliu nepasidalinti tokiu paprastu ir gerai veikiančiu patarimu.

Mačiau savo akimis, kaip išnyko randas po tokių procedūrų ir reikia gerai įsižiūrėti, norint ant kūno įmatyti skalpelio žymę. Tai tikrai veikia, todėl jei turite randą - išbandykite šį paprastą būdą :)



Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)