, ,

Žalioji citrina dezodoranto amplua

07:23

Žalioji citrina yra vienas efektyviausių natūralių dezodorantų. Tai paprastas ir veiksmingas būdas, ypač vasarą, išvengti nemalonaus prakaito kvapo. Privalumų irgi daug: nepagamintas vieno ingrediento produktas, gaiviai kvepia ir, kas yra svarbiausia, tikrai veikia.

Žalioji citrina ar paprasta citrina (tik ši veikia silpniau negu žalioji) poveikiu drąsiai varžosi su alūno akmenėliu bei soda. Šeimos nuomone, juos neabejotinai lenkia, kartu su visais dezodorantais. 


Po to, kai išbandėme žaliąją citriną, nebeperkame jokio gamyklinio dezodoranto, išskyrus vieną vienetą atsargoje atvejams, kai pasibaigia žalioji citrina arba žinant, kad išvykus nebus galimybės naudotis šaldytuvu.


Panaršę internete nesunkiai rastumėte eksperimentų, kurių autores ir autorius nustebino šis elementarus ir paprastas metodas naikinti prakaito kvapą. 

Prakaitavimas yra organizmo termoreguliacijos sistemos dalis, jis padeda vėsinti kūną, pašalinti toksinus. Nemalonus prakaito kvapas atsiranda dėl išskiriamo sekreto sąveikos su ant odos esančiomis bakterijomis, prakaito kvapą taip pat lemia ligos, valgomas maistas, genetika.


Kaip veikia citrina? Citrinų rūgštis efektyviai naikina nemalonų prakaito kvapą sukeliančias bakterijas. 


Įprastiniai antiperspirantai sveikatai pavojingi dėl toksiškų aliuminio druskų ir sintetinių konservantų, taip pat jie blokuoja prakaito išsiskyrimą, užkimšdami odos poras.  Čia galite paskaityti lietuvės mokslininkės komentarą apie antiperspirantų veikimo būdą bei keliamą grėsmę sveikatai.


Yra tekę naudoti tiek paprastus antiperspirantus, tiek sintetinius dezodorantus ir jie vistiek neveikdavo visą dieną. Kur buvęs, kur nebuvęs vistiek išlįsdavo prakaito kvapas, ypač karštomis dienomis. Žalioji citrina veikia visą dieną ir užtenka ja pasitepti vieną kartą ryte, nors esant būtinybei tą galima kartoti kad ir kelis kartus per dieną.


Be to, tai gali būti puiki išeitis pramiegojus įprastas ryto susitvarkymo procedūras. Taip yra buvę, kad tiesiog prabėgomis parduotuvėje nusiperku citriną, darbe atpjaunu riekelę, pasitepu, o likutis susinaudoja su arbata ar vandeniu.



  1. Kokią žaliąją citriną rinktis? Šviesesnės spalvos ir minkštesnę, tuomet ji bus sultingesnė.
  2. Kaip naudoti? Atpjauti ploną griežinėlį žaliosios citrinos ir negailint juo ištepti pažastis.
  3. Slaptas niuansas: Būtinai nudžiovinkite žaliąja citrina išteptą plotelį (šis triukas labai padidina bet kokio natūralaus dezodoranto efektyvumą), nurinkite citrinos gabalėlius, jei tokių liko, ir tik po to renkitės drabužius
Pasitikrinkite, kokia yra individuali Jūsų organizmo reakcija į citriną. Niekuomet ja netepkite ką tik nuskustų ar depiliuotų, epiliuotų pažastų, nes rūgštis grauš ir dirgins odą. 

Žalioji citrina taupiausiai ir ekonomiškiausiai naudosis pjaustoma griežinėliais, o ne perpjovus per pusę ir iš kiekvieno gabaliuko kasdien spaudžiant sultis, arba apskritai paversta sultimis ir purškiama per purkštuką.


Žaliųjų citrinų kaina yra apie 17,99 lito/1 kilogramas.

Viena žalioji citrina sveria apie 80 gramų, kaina - 1,5 lito. Taupiai naudojant, žmogui vienos citrinos užtenka maždaug dviem savaitėms.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)