, , , ,

1 mililitras kvepalų. Arbatinių rožių eterinis aliejus

09:22

Paslaptinga, tobula, gėlių karaliene, moteriškumo simboliu vadinama rožė nepalieka abejingų. Jeigu paklaustume, su kokia šalimi Jums asocijuojasi rožės, tikriausiai pirmąją paminėtumėte Bulgariją, kuri rožes pavertė savo šiuolaikinės tapatybės dalimi. „Natural ID“ siūlo žvilgsnį nukreipti toli į Rytus ir susipažinti su viena seniausių pasaulyje, jausminga ir trapia tarsi kiniškas porcelianas arbatine rože (Rosa Odorata) iš Kinijos. Šįsyk ji pas mus atstovauja 1 mililitro kvepalų serijai.


Nežinau, kiek metų norėjau būtent šios arbatinės rožės mililitro. Gal geriau nesigąsdinti skaičiuojant. Belankant „Kvapų namų“ seminarus, paraštėse nevengdavau sau įsivertinti uodžiamų eterinių aliejų, atarų, absoliutų, vaškų ir kitų kvapų. Mažas lyrinis nukrypimas: verta lankyti „Kvapų namų“ seminarus ne tik dėl žinių, bet ir dėl susipažinimo su ypač plačia kvapiųjų substancijų palete. Taigi, tuomet iš visų uostytų rožių būtent arbatinė rožė patiko ir įstrigo labiausiai. Prie jos esu prirašiusi tokią pastabą: „pati geriausia!“.


rožių eterinis aliejus
Arbatinių rožių eterinis aliejus

Rožės skleidžia labai nevienodą kvapą. Be to, kvapus suvokiame ir priimame skirtingai. Teko uostyti rožių, su stipriu valdingu kvapu, kuriame galima rasti netgi odos, žuvies užuominą, teko saldžių, sunkių. Varijuoja kvapo stiprumas. Todėl jeigu Jums nepatinka konkrečios rožės kvapas, neskubėkite sakyti, kad apskritai nepatinka rožės. Jų yra daugybė, tad tikriausiai dar neatradote savosios.

Arbatinė rožė yra santūriai saldi, švelni, subtili, trapi. Kvepianti mandarinais, citrinomis ir arbata. Paslaptinga ir tyli. Būtent jos kuklumas išskyrė ją iš kitų uostytų rožių. Mano patys mėgstamiausi kvapai yra nerėkiantys, tylūs, neblaškantys ir nedirginantys. Seniausiai atpratusi nuo paralyžiuojančių sintetinių kvapų visiškai nenoriu, kad ir natūralaus kvapo stiprumas verstų įsiskaudėti galvą.


Tenka skaityti apie įvairias kvėpinimosi technikas. Jeigu apie jas skaitote ir Jūs, mažų mažiausiai turėtų vesti į neviltį miniatiūrinis 1 mililitro dydžio buteliukas. Kiek iš jo galima prigaminti dulksnos, kad būtų galima papurškus įžengti į „debesį“ ir mėgautis tolygiu kvepalų padengimu? Ir negaminkite tokio debesies, nereikia. Ši rožė neskirta būti išpurkšta ant kilimo. Visiškai užteks, jei šiuo eteriniu aliejumi vos priliesite pulsuojančias vietas. Ir buteliuko užteks ilgai.


Apie karališkuose Pekino rūmų soduose auginamas rožes rašė kinų filosofas Konfucijus. Juk Kinija, kartu su Persija, laikomos rožių tėvyne.


Arbatinės rožės priskiriamos senovinėms rožėms. Teigiama, kad arbatinėmis rožėmis jos buvo pavadintos dėl lapų skleidžiamo švelnaus arbatos kvapo. Europos rožių augintojus arbatinės rožės sužavėjo dėl nuolatinio žydėjimo, vėliau buvo išvestos hibridinės veislės.


Rožėms priskiriamos savybės tonizuoti, išsklaidyti melancholiją, paryškinti moteriškumą, gydyti emocines žaizdas.


Jeigu jau kalbame apie arbatinę rožę, o Jūs turite švariai augintų, chemikalais nepurkštų rožių, galite užsiplikyti jų žiedlapių ir išgerti prabangios arbatos. Rožių pumpurų maistui galima įsigyti ir kai kuriose nišinėse krautuvėlėse Lietuvoje. Pabandykite.


rožių EA
Arbatinių rožių eterinis aliejus

Arbatinių rožių EA kaina - 64 litai/1 ml, įsigyti galima „Kvapų namuose“.

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. Perskaičiau su malonumu. Rožės - jau lygiai metai kaip yra stipri mano obsesija :) Būtent šį Jūsų minimą kvapnų aliejų gavau dovanų - naudoju kvepinimuisi bei veido kaukėms pagerinti.
    Iki to ryto, kai pramerkiau akis ir pagalvojau, kad norėčiau kažko su rožėmis, aš jų netgi labai nemėgau. Labai reiškia, kad labai man jos smirdėjo :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Perfrazuojant garsų posakį, tikriausiai galima pasakyti, kad nėra blogos, netinkančios rožės, tiesiog dar neatradote savosios :)

    dar kartą patikrinau Tavo rožių sodą ir galiu pasakyti, kad tai jau yra aistra. Palyginti su vienu mažu buteliuku :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kur dar kitos priemonės, kvepiančios rožėmis... Dr. Hauschka kūno pienelis, mylimas rožių dieninis kremas veidui ... :))))

      Panaikinti