, , ,

„Lavera“ vaikiškas pienelis nuo saulės suaugusiems

10:48

„Lavera“ saulė apsauga losjonas
„Lavera“ vaikiškas pienelis nuo saulės
Taip, esame vaikų lygoje su „Lavera“ vaikišku pieneliu nuo saulės. Iškart skubame griauti įsitikinimą, kad pasirinkome jį dėl to, jog vaikams ekologiškų priemonių gamintojai gamina kažkaip ypatingai sveikiau ar atidžiau. Ar sertifikuoja griežčiau. Ne. Įžūlių rinkodaros triukų apie neva specialiai vaikams skirtus pienelius (su mineraliniu aliejumi ar parafinu, cha cha) galėtume tikėtis iš kitokio tipo verslininkų, o ši „Lavera“ priemonė ilgainiui buvo atsirinkta dėl puikaus saulės filtro, neriebumo bei gero pasiskirstymo ant odos.

Fizinis saulės filtras prieš cheminį filtrą


Kodėl išvis turėtume rinktis apsaugos nuo saulės priemonę su fiziniu (titano dioksido ir cinko oksido) filtru? 

Nes fizinis filtras veidrodžio principu atspindi spindulius, neleisdamas jiems prasiskverbti pro odą giliau į organizmą bei nesukelia šiluminio efekto. Tai reiškia, kad, be geros apsaugos, netgi jausitės vėsiau - kiek tai įmanoma vasarą, negu naudodami sintetinį apsauginį kremą ar pienelį.

Tuo tarpu cheminis filtras saulės spindulius sugeria ir paverčia juos šilumine energija. 

Be to, kai kurios cheminės medžiagos sintetiniuose saulės filtruose gali imituoti moterišką hormoną estrogeną. Pagalvokite apie tai, prieš pirkdami ir tepdami ant savęs cheminę saulės apsaugos priemonę, ypač, ar naudoti ją vyrams, berniukams.


Mūsų privatus pastebėjimas būtų toks, kad fiziniai filtrai nuo saulės yra patikimesni. Net ir pasirinkus palyginti nedidelio apsaugos faktoriaus priemonę nuo saulės, ji kenksmingus spindulius atspindi patikimai. Neteko su tokia priemone nusvilti ar išvirti.


Iš dalies tai yra atsakymas, kodėl rašysime apie SPF20, o ne, pavyzdžiui, SPF50 apsaugos lygio apsaugą nuo saulės.

Riebumo faktorius vasarą 

Atėjus karščiams, pirma, ką padarau, tai „nuriebinu“ naudojamas kosmetikos priemones, eliminuodama papildomus aliejinius pagerinimus. Karšta, oda ir taip drėksta, prakaituoja - norisi daugiau vandens ir jos neapkrauti.

Tas galioja ir apsaugai nuo saulės. Nemalonu, kai nuo riebaus saulės kremo limpa kojos, rankos. Lygiai taip pat, o gal net ir labiau nemalonūs pojūčiai veda iš kantrybės, jei riebiu saulės filtru padengiamas veidas. Apsaugos reikia, bet malonumo grynas nulis.


Renkantis „Laveros“ vaikišką pienelį nuo saulės, geriausiai jo lengvumą išdavė purkštukas! 


Iškart buvo aišku, kad riebi, sunki priemonė pro purkštuką niekaip neprasispraus. Kita vertus, įkvėpė ir žodis baby. Iškart įsivaizdavau, kad pienelis tepsis greitai ir sklandžiai, nes turėtų būti pritaikytas vietoje nenustygstantiems vaikams. Kur jie išstovės, kol tėvai gražiai lėtai išteps, paskirstys... :)


„Lavera“ vaikiškas pienelis suaugusiems
„Lavera“ pienelis nuo saulės


Kiekvieno karštojo sezono metu „Lavera“ pienelis, nors ir būdamas sąlyginai nedidelio apsaugos faktoriaus, savo darbą atlieka puikiai. Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Šis pienelis nėra riebus - atvirkščiai, sukuria vandeningos priemonės pojūtį. Pats yra lengvas ir tepasi lengvai, greitai, pasiskirsto ant odos gražiai, nepalieka baltų dryžių.


Apsauga nuo saulės yra visiškai pakankama - neteko jį naudojant sudegti, nusvilti nei prie Baltijos, nei prie kitų jūrų. „Lavera“ apsauginis pienelis odos nepadaro nemalonia, lipnia ar riebia.


Tikrai puiki priemonė, pateisinusi save įvairiomis sąlygomis.


Turime pastebėti, kad tai yra senasis „Lavera“ pienelio nuo saulės variantas. Gamintojas atnaujino saulės liniją ir dabar kūdikiams bei vaikams siūlo SPF30 faktoriaus kremą, tačiau purškiamų priemonių mėgėjai gali rinktis lengvą SPF20 purškiamą losjoną nuo saulės su medetkomis ir saulėgrąžų aliejumi. 



„Lavera“ vaikiško purškiklio sudėtis, INCI: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Oxide, Alcohol*, Titanium Dioxide, Lysolecithin, Stearic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil*,Levulinic Acid, Alumina, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Oenothera Biennis Oil*, Sodium Lactate, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Tocopherol, Betaglucan, Hippophae Rhamnoides Extract*, Brassica Campestris Sterols, Ascorbyl Palmitate
* ingredients from certified organic agriculture


„Lavera“ vaikiško purškiklio kaina buvo 7,99 euro/125 ml



„Lavera“ naujo purškiklio SPF20sudėtis, INCIAqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Titanium Dioxide, Alcohol*, Sodium Lactate, C14-22 Alcohols, Helianthus Annuus Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Tocopheryl Acetate, C12-20 Alkyl Glucoside, Calendula Officinalis Flower Extract*, Stearic Acid, Alumina, Microcrystalline Cellulose, Algin, Xanthan Gum, Beta-Carotene, Capsicum Annuum Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**, Coumarin**, Eugenol**, Benzyl Benzoate**, Benzyl Alcohol**
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils


„Lavera“ naujo purškiklio kaina 6,39 euro/125 ml, įsigyti galima Vokietijos „Violey“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)