, , , ,

Muilo opera, arba grąžinkite anas rožes!

10:35

„Lavera Hair Repair Conditioner“
Mylėjau - neapkenčiau. Buvau išduota, atleidau. Vėl tikėjausi, vėl nusivyliau. Kol išsiskyrėme nesutapus charakteriams ir lūkesčiams. Tai ne muilo operos scenarijus, tai neįvykusi sėkmės istorija su Vokietijos įmonės „Laverana“ (prekės ženklas „Lavera“) gaminamu nauju kondicionieriumi plaukams su rožėmis ir keratinu „Lavera Hair Repair Conditioner“.

Ir kaip gamintojams šauna į galvą imti ir pakeisti viską? Arba bent kokius 90 proc. visų produktų plaukų priežiūros linijoje, kaip „Lavera“ atveju. Nes vienas senas „pamatinis“ neutralus balzamas vistik liko.

Žinoma, yra daromi tyrimai, bandymai. Savanorių grupės testuoja, vertina. Išrenkamas neabejotinai geriausias variantas iš pasiūlytų. Tačiau ar tikrai jis pranoksta laiko patikrintą senąjį? Ne visada. Man gaila mėgto buvusio „Lavera“ rožių kondicionieriaus, kuris puikiai kvepėjo ir sukurdavo mažą šventę ant plaukų.

Senoji, iš prekybos išimta „Lavera“ plaukų priežiūros linija - kondicionieriai, balzamai, kaukės pasižymėjo nuostabiais kvapais. Rožės, mangai - tai ir jausdavosi. Jų tekstūra - labiau puri, negu glotni. Neapsunkindavo plaukų, nepermaitindavo. 

Kadangi formavimo priemonių naudoju minimaliai, norėčiau, kad plaukų stilistų idėjų ant mano galvos bent jau nesudarkytų elementarus šampūnas ir kondicionierius. O idealiu atveju - išlaikytų ir papildytų subalansuotu maitinimu bei drėgme.

Taigi, įsitikinusi, kad ankstesnio leidimo „Lavera“ rožių kondicionierius (be mano minčių), dar gyvena nebent užkritęs tamsiame nežinomo sandėlio kampe, nutariau išbandyti naujos serijos variantą.

Ir čia prasidėjo muilo opera.

Tiesą pasakius, nusivyliau šiuo kondicionieriumi nuo pat pirmo karto. Jis yra glotnus, o ne purus. Sunkesnis, riebesnis. Tepant ant plaukų, pusiau į juos susigeria. Skalaujant vandeniu jaučiasi, kad suteikia plaukams minkštumo, tačiau ne slidumo. Po jo trūksta drėkinimo, plaukai stokoja blizgesio, tampa kietesni, mažiau paslankūs formavimui. 

Bet po vieno panaudojimo visa tai yra daugiau užuomina nei faktas, kurio padarinius reikės taisyti kelias dienas. 

Kartais priemonę reikia panaudoti ilgiau, kad pasimatytų tikrasis veikimas, efektas. Todėl pirmą kartą pabandžiusi ir mažumėlę neapsikentusi vaizdo ant galvos, nutariau daryti pertrauką, grįždama prie įprastų priemonių.

Sekančiu bandymu „Lavera Hair Repair Conditioner“ jau naudojau tris ar keturias dienas iš eilės, nepasiduodama pagundai atsitraukti. Tiesiog taip pasiryžau, kad matytųsi, ką jis daro ir ko ne. Šitiek laiko man apsčiai pakanka, kad apsispręsčiau, toliau naudoti priemonę plaukams ar ne. Turiu šio kondicionieriaus visą pilną pakuotę - tai viena. Be to, norėjau tikėtis gero rezultato ir nepraradau vilties. Negi galėjau pasiryžti juo nusikratyti? Ne. Netinkamas požiūris į vartojimą.

Kelios dienos kartu. Mūsų santykiai pasiekė piką. Priartėjo riba arba - arba. Arba meilė visiems laikams, arba sudie. 

Naudojant „Lavera Hair Repair Conditioner“ diena po dienos, plaukai prarado įprastinę apimtį, sukrito, nutįso. 

Esu iškarpytais plaukais, todėl laiptų virtimas nuskalbtomis užuolaidomis nedžiugino visiškai. Neliko nei kirpimo, nei kerpant sumanyto vaizdo. Plaukai tapo šiaudiniai ir tiesiog styrojo, nerasdami savo vietos ant galvos. 

Kalbant apie kvapą, naujame variante nebėra to puikaus rožių kvapo. Jis tolimas, prislopintas - tik atgarsis.

Nieko džiuginančio man nedavė ir „Lavera“ priemonė plaukams su vynuogėmis - per stipri, permaitinanti, elektrinanti plauką. Taip pat bandžiau naujuosius obuolių ir medetkų kondicionierius, kurie, labai nustebau, kaip tik stiprokai sausino plaukus. Nors Vokietijos interneto parduotuvėje „Violey“ atsiliepimai rašomi gan retai, tačiau viena pirkėja prie „Lavera“ medetkų kondicionieriaus neapsikentusi parašė, kad jo nerekomenduoja ir argumentavo, kodėl.

Belieka senas patikrintas „Neutral“ variantas.

Na, bet muilo opera turės tęsinį. Apie tai, kad kartais pavyksta viską pakeisti.

„Lavera Hair Repair Conditioner“ sudėtis, INCIWater (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Lauryl Laurate, Fragrance (Parfum)**, Lauryl Glucoside, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Rosa Damascena Flower Water*, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract*, Avena Sativa (Oat) Straw Extract*, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract*, Glycine Soja (Soybean) Germ Extract*, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract*, Sodium PCA, Sodium Lactate, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, PCA Glyceryl Oleate, Dehydroxanthan Gum, Potassium Cetyl Phosphate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Citronellol**, Geraniol**, Linalool**, Limonene**, Citral**, Benzyl Benzoate**, Coumarin**
* ingredients from certified organic agriculture
**natural essential oils

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai gaila. Belieka tikėtis, kad gamintojas supras savo klaidą ir ją pabandys ištaisyti :)

      Panaikinti