, , , , , , , , , , , , ,

SOS plaukai!

11:34



Besibaigiant žiemai, „Natural ID“ siūlo pasidairyti po savo lentynas ir parduotuves. Rekomenduojame išbandyti paprastus, bet efektyvius patarimus plaukų grožiui atkurti.

Lietuvoje sezonų kaita plaukus labiausiai nualina dukart į metus. Per žiemą, kuomet juos neigiamai veikia dvi prieštaros - šaltis ir žvarba lauke bei karštis ir sausumas patalpose. Ir per vasarą, kai plaukus degina saulė, jie šlampa sūriame jūros vandenyje, yra veliami sauso vėjo.

Skambinkite savo kirpėjui/-ai! Pirma ir greičiausia pagalba - negyvų, nušiurusių plaukų, išsišakojusių jų galiukų nukirpimas. Neatnaujinus šukuosenos ir nenukirpus negyvų plaukų, jie neatrodys gražiai net ir intensyviai naudojant kaukes, serumus bei kitas gaivinimo priemones.

Žinoma, šį bei tą galime padaryti ir pačios. Pasinaudokite mūsų patirtimi ir mėgiamomis priemonėmis.



Namų receptas

Paprasčiausia ir pigiausia, ką galite pasidaryti, tai naminė kaukė, kuriai reikės:
  • vieno kiaušinio trynio
  • 1 v. šaukšto mėgiamo aliejaus (alyvuogių, kokosų, sezamų)
  • 1 a. šaukštelio medaus
  • 1 a. šaukštelis cinamono arba sutarkuotas šviežios imbiero šaknies gabaliukas

Trynį išplakite su aliejumi, įdėkite pašildytą medų ir gerai išmaišykite. Sudėkite ir išmaišykite cinamoną arba imbierą. Gauta košele ištepkite plaukų šaknis, galvą apsukite rankšluosčiu ir šiltai palaikykite 30 minučių. Belieka išplauti.

Ši kaukė stiprina ir maitina plaukų šaknis, skatina plaukų augimą, suteikia žvilgesio.

Parduotuvių lentynos: nuo šviežių alavijo lapų iki tonikų

„Kvapų namuose“ galima įsigyti šviežių ekologiškų alavijo (Aloe barbadensis, sin. Aloe vera) lapų. Pritaikymas labai paprastas - galvos odą reikia ištepti jų sultimis, kurios gaunamos gabalėlį lapo atpjovus, nulupus žievę ir išspaudus. Šis alavijas ypač gerai atgaivina plaukus ir efektyviai paskatina jų augimą, pridaigina naujų „antenų“.

Tai kitoks alavijas nei randamas ant Lietuvos palangių. Jeigu atkreipėte dėmesį į botaninį pavadinimą, tai yra tas tikrasis alavijas, arba Aloe vera, kuris naudojamas kosmetikos gaminiuose.

35 litai/1 kg perkant visą lapą, 42 litai/1 kg perkant gabaliuką.



„Mėta“ Natūralus dilgėlių ekstraktas
„Mėta“ nuotrauka
Šiaulių TŪB „Mėta“ gamina dilgėlių ekstraktą, kurio ieškoti galima didžiausiuose Lietuvos mažmeninės prekybos tinkluose, ekologiškose parduotuvėse. Tamsus, tirštas ekstraktas. Nors dilgėlės rekomenduojamos tamsių plaukų savininkėms, mano šviesių plaukų jis netamsina. Šis ekstraktas plaukus regimai sustiprina, jie tampa elastingi.

Kas gali pakišti koją, tai specifinis šio ekstrakto kvapas - gali nepatikti. Kvapas gerai įsigeria į galvos odą ir atsinaujina suplukus, pakliuvus į dulksną ar lietų.

 ~10 litų/100 ml.



„Holos“ galima rasti „Weleda“ plaukų toniką su rozmarinais. Rozmarinų eterinis aliejus laikomas vienu pagrindinių plaukų stiprintojų ir augimo skatintojų, tačiau šis losjonas yra lengvesnio ir švelnesnio kvapo negu vienas rozmarinų eterinis aliejus. Jis pagamintas vandens pagrindu ir neriebina plaukų.
„Weleda“plaukų tonikas
„Weleda“ nuotrauka


Kaina Lietuvoje 56 litai/100 ml.

„Weleda“ plaukų toniko sudėtis, INCI: Water (Aqua), Alcohol, Cochlearia Armoracia (Horseradish) Extract, Sedum Acre Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Potassium Carbonate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.
*iš eterinių aliejų

VIVI plaukų tonikas

VIVI gamina toniką plaukams iš alavijo ir ajurvedinių žolelių. Įmonė aprašyme nurodo, kad tai gelis, tačiau tai vistik yra skystis. Jam būdingą tirštumą lemia alavijo sultys. Tonikas ne tik stiprina plaukus, suteikia jiems žvilgesio, bet ir duoda apimties. Kadangi jis neriebina plaukų, 1-2 lašelius toniko galima ryte įtrinti į plaukų šaknis ir užmiršti.


31 litas/125 gr. Turint nuolaidų kortelę - 24 litai.

VIVI toniko sudėtis, INCI: Aqua, d-panthenol, caffeine, citrus oil, acacia gum, hydrolyzed keratin, aloe arbadensis extract, phyllantus emblica extract, centella asiatica extract, acorus calamus extract, potassium sorbate, sodium benzoate, benzyl alcohol, cananga odorata oil, limonene, citral, geraniol, linalool, benzyl benzoate, benzyl salicylate, farnesol**, geraniol**, eugenol**, isoeugenol**.
**eterinių aliejų sudėtinės dalys

Kodėl verta rinktis paprastą ir natūralią priemonę? Dėl kelių priežasčių. Pirmoji - tai labai efektyvu. Sakome, nes išbandėme ir naudojame. Antra - tokiose priemonėse beveik visos sudedamosios dalys yra aktyvios, veikiančios tikslingai. Trečia - Jūs išvengiate sintetinių konservantų, silikonų ir kitų nepageidautinų medžiagų. Ketvirta - dažnai tai pigiau ir ekonomiškiau.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)