, , ,

„Domol“ indaplovių tabletės

08:35

Domol indaplovių tabletės

Kuo mes plauname indus indaplovėje? Vokiškomis „Domol“ tabletėmis. Iš kur jų gauname? Gaudome informaciją, kas važiuoja į Lenkiją, jų gimtinę Vokietiją ir prašome, kad iš lentynos šluotų pakuočių tiek, kiek ras padėta. Kodėl? Nes jos pačios geriausios, todėl vertos tokių pastangų. Buitinės reikšmės, bet dėl to ne mažiau reikšminga „Natūralaus ID“ autorių svajonė būtų, kad šių tablečių būtų galima tiesiog įsigyti „Droge“, kuris vienintelis Lietuvoje prekiauja Vokietijos „Rossmann“ gaminiais. Ir turime pagrįstos informacijos, kad taip ir atsitiks :)

Eko sertifikatą „Ecolabel“ turinčias, tirpia plėvele padengtas „Domol“ indaplovių tabletes kaip geriausias atsirinkome po ilgų ir ne visuomet pasisekusių bandymų.

Bandėme Lietuvoje parduodamus sertifikuotus ploviklius indaplovėms, siuntėmės iš užsienio internetinių parduotuvių ir išvada buvo viena: geriausios tabletės yra „Domol“.


Nenorime nieko kritikuoti ar minėti pavadinimų, nes sėkmė plaunant indus indaplovėje priklauso nuo daugelio faktorių: vandens kietumo, pasirinktos programos (nuo mini iki tos, kuri turėtų pati iššveisti puodus), indų nešvarumo laipsnio, pačios indaplovės švaros, naudojamos skalavimo priemonės ir taip toliau. Bet tikriausiai niekas negali sugadinti nuotaikos labiau, nei būtinybė perplauti indaplovėje jau išplautus indus ar juos šveisti. O jei dar nagai neseniai nulakuoti... Su „Domol“ indaplovių tabletėmis tokie atvejai yra labai reti.


„Domol“ indaplovių tablečių privalumai:


  • Be fosfatų,
  • Be konservantų,
  • Be kvapų,
  • Tinka visiems indams plauti, taip pat ir taurėms, stiklinėms,
  • Ekonomiškos pakuotės po 40 tablečių.
Tai, kad fosfatai daro be galo didelę žalą gamtai, 2013 metais pripažino ir Europos Parlamentas, uždraudęs Europos Sąjungos (ES) rinkoje ploviklius bei skalbiklius su dideliu fosfatų kiekiu. Fosfatai skatina dumblių augimą, šie sunaudoja daug deguonies, dėl to žūva daug vandens organizmų.

Fosfatai į buities priemones dedami todėl, kad suminkština vandenį ir padidina ploviklių, skalbiklių efektyvumą.

Mūsų vertinimu, „Domol“ indaplovių tabletės yra tokios veiksmingos, kad jose nė dėl vienos priežasties nesijaučia fosfatų stokos. Taip pat mums patinka, kad jos yra bekvapės ir indai neprisigeria papildomų nevalgomų kvapų.

Vandeniui suminkštinti, jei jis yra kietas, kuo puikiausiai pasitarnaus indaplovėse naudoti skirta druska, taip pat - indų skalavimo priemonė.

Dar viena gudrybė - į atvirą indą įpilkite truputį citrinos rūgšties arba acto, tegu rūgštis būna išskalaujama palaipsniui, kol veikia indaplovė, tai irgi suminkštins vandenį.

Taip, mes prisimename, kad vienu metu „Drogo“ tinklo parduotuvėse buvo prekiaujama ekologiškomis „Domol“ indaplovių tabletėmis, tačiau vėliau jos buvo išimtos iš prekybos.

Galbūt vartotojai dar nebuvo jų atradę? Tačiau dabar, kai Lietuvoje galima įsigyti įvairių ekologiškų „Domol“ priemonių, o indaplovėms siūlomos tik kelios sintetinės „Domol“ indaplovių tablečių rūšys, laukiame, kad į vienos iš jų vietą bus padėti ekologiškas atitikmuo.

„Domol“ tablečių kaina yra 3,99 euro/40 tablečių pakuotė (pateikiame gamintojo puslapyje nurodomą kainą).

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokius, Jūsų nuomone, geriausia naudoti skysčius indų plovimui, kurie nebūtų kenksmingi? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ekologiškus, natūralius. Perku lietuvišką "Balance" arba yra "Maximose" toks labai malonus indų ploviklis "Tri-Bio" :)

      Panaikinti