, , , ,

Obuolio drėgmė veidui ir plaukams

10:03

Aroma Zone Pomme en poudre

Vienas geriausių momentinių pastarojo meto pirkinių. Ekologiški drėkinantys obuolių milteliai veidui ir plaukams. Kurie, be kita ko, yra dar ir valgomi. Neatsimenu panašaus gaminio, pasižyminčio tiek neįtikėtinu momentiniu poveikiu, tiek obuolišku kvapu.

Yra tekę turėti įvairių uogų miltelių, taip „konservuojami“ ir kosmetinėms reikmėms pritaikomi, pavyzdžiui, bananai. 

Šiaip tikrai pagirtina, ypač, kai tai yra ekologiški sertifikuoti gaminiai, kurių žaliavos irgi buvo ekologiškos: vaisiai ar uogos nenupurkšti chemikalais, apdorojami taip pat pagal geriausią praktiką. Ar tai geriau negu paprastas bananas, nuskintas žalias arba pusžalis ir nokęs laivo triume, sandėlyje, prekybos centro lentynoje? Arba neaišku iš kur atkeliavęs obuolys parduotuvėje, ypač, kai nėra vietos sezoninio derliaus? Vienareikšmiškai taip.

Obuolys milteliais

Obuolių milteliuose yra trys ingredientai: ne mažiau kaip 50 proc. obuolių, maldodekstrinas (cukraus produktas) ir akacijų guma (natūralus tirštiklis). Visos trys sudedamosios dalys yra ekologiškos, milteliai turi „Ecocert“ sertifikatą.

Obuolių milteliuose yra vitaminų B1, B2, PP, B5, B6, B9, E ir C, antioksidantų polifenolių, cukrų (drėkina ir švelnina), taip pat vaisų rūgščių, kurios regeneruoja ir drėkina. Šių miltelių galima dėti į turimus odos ar plaukų priežiūros produktus. Vandenyje tirpstantys milteliai gali būti naudojami namų gamybos priemonėse.

Į kremus, gelius ir losjonus rekomenduojama dėti nuo 1 iki 10 proc. obuolių miltelių, o kaukėse - naudoti nors ir vienus.

Ir, kas be ko, šie milteliai gebėtų suteikti nuostabų saldų kvapą bet kur, kur juos naudotumėte.

Realiai obuolių milteliai tikrai kvepia svaiginamai. Jis išraiškingas ir puikiai juntamas, todėl užtenka mažo kiekio ir gali nunešti stogą gerąja prasme.

Vaisių rūgštis kaip ir bet kokias kitas rūgštines priemones reikia naudoti atsargiai dėl to, kad jos plonina odą ir ji gali tapti labiau pažeidžiama saulės, todėl asmeniškai nenorėčiau ir nerizikuočiau tokių miltelių prisidėti į dieninį kremą. Nepaisant to, kad miltelių aprašyme nenurodyta, jog jie gali sukelti fototoksinį efektą, su rūgštinėmis priemonėmis visuomet reikėtų elgtis atsargiai.

Vasarą - ne ir dar kartą ne, tačiau šaltasis sezonas yra kiek saugesnis naudoti rūgštis. Pamačiau ir intuityviai prisireikė. Esu turėjusi vaisinių rūgščių skystame pavidale ir naudojau kaukėse, tačiau iš obuolių miltelių tikėjausi mažesnės koncentracijos, didesnio švelnumo ir subtilumo. Ačiū, tai ir gavau :)

Obuolių miltelių bėriau į molio pagrindo veido kaukę (minkštą ir neklampią) ir kartu su kondicionieriumi laikiau ant plaukų. Likau labai patenkinta.

Obuolių milteliai veido odą iššviesino, nuskaistino, nubalino ir atgaivino. Ji pasidarė minkšta, gaivi ir elastinga. Švelnus, mažo kiekio vaisinės rūgšties panaudojimas akivaizdžiai davė gerą impulsą odos regeneravimuisi, nes akyse ėmė nykti pora pigmentinių dėmelių. Dėl šito ypač smagu. Vaisų rūgštis, nors ir reikalaujanti daugiau atsargumo saugantis saulės, pati šviesina pigmentines dėmes, skatindama odą regeneruotis ir atsinaujinti. Jei tos dėmės negrįš ir pavasarį, būsiu tiesiog laiminga!

Plaukams taip pat patiko obuolinė invazija - jie įgavo daugiau drėgmės, standumo ir apimties. Atskirai norėtųsi paminėti - ypatingo blizgesio.

Naudojant skystą vaisių rūgštį, plaukai pasidarydavo ypač minkšti. Galbūt kai kam tai yra siektinas tikslas, tačiau man ne, nes turint plonus plaukus jie taip tiesiog nelaiko formos. Obuolių milteliai irgi vos minkština plaukus, tačiau jų prigimtinių savybių iš esmės nepakeičia.

11 balų iš 10-ies :)

Obuolių miltelių kaina yra 3,5 euro/10 gramų, įsigyti galima Prancūzijos internetinėje parduotuvėje „Aroma-Zone“.

PS Juk netikite, kad pirkinėjame kas porą savaičių tai 10 gramų miltelių, tai aliejaus miniuką, tai indelį sviesto? Kadangi sulaukiame klausimų dėl užsakymų, pasakysime, kad „Aroma-Zone“ parduotuvė lengvai pasiekiama jungiantis prie bendrų užsakymų, tuomet galima pasinaudoti taikomomis nuolaidomis ir nekainuoja siuntimas.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Kaip naudojote obuolių miltelius plaukams?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, Jurgita,

      pratirpdydavau lašelyje vandens ir įmaišydavau į kondicionierių ar kaukę :)

      Panaikinti